Izobraževanja & tečaj za digitalni marketing

Spodaj so predstavljene možnosti za individualno ali skupinsko izobraževanje in tečaje za digitalni marketing.

.

1). Individualna izobraževanja & tečaji (online mentorstva):

.

Tečaj za samostojno optimizacijo spletnih strani in trgovin (SEO)

.

Kako poteka individualno izobraževanje za optimizacijo spletnih strani (SEO mentorstvo) je podrobneje opisano na povezavi, v povprečju pa enkrat tedensko online mentoriranje traja 3 mesece za onsite SEO in 3 mesece za offsite SEO. Mentoriranci so po opravljenem SEO mentorstvu sposobni samostojno optimizirati svoje spletne strani in trgovine ter samostojno graditi spletne strani proti prvim mestom na Googlu. SEO mentorstvo ponujamo tudi v okviru storitev optimizacije spletnih strani na spletni strani Seo-Praktik.si.

Seo mentorstvo omogoča tudi možnost pridobitve SEO certifikata SEO-Praktik.si.

.

Izobraževanje Prodaja na Amazonu

..

Individualno izobraževanje Prodaja na Amazonu poteka online, tedensko, mentoriranci, ki jih zanima kako prodajati na Amazonu pa osvojijo znanja, ki jih sicer, za organizirane skupine, izvajamo po programu na povezavi (Prodaja na Amazonu). Mentoriranci za Amazon prodajo osvojijo znanja o tem kako začeti s prodajo & kako deluje prodaja na Amazonu, naučijo se uporabe različnih orodij, priprave izdelkov in testiranja trga na Amazonu.

.

WordPress tečaj

.

Individualno izobraževanje za WordPress vključuje spoznavanje uporabe WordPress platforme, kako uporabljamo WordPress za pripravo prodajnega bloga, strukturiranje spletnih strani in podstrani, vzdrževanja in urejanja spletne strani ter predvsem spletnih praks, ki prispevajo k čim bolj učinkoviti monetizaciji/kapitalizaciji WordPress spletnih strani. V WordPress tečaj so vključena tudi ustrezna znanja za optimalno SEO optimizacijo izdelanih WordPress spletnih strani in trgovin.

Izobraževanje za WordPress je še posebej priporočljivo za tiste, ki ste v fazi izdelave spletne trgovine in imate ambicijo postati resen internetni prodajalec v vaši panogi. V kolikor vas zanima izdelava spletne trgovine, preverite našo ponudbo.

.

Za dodatne informacije o individualnih programih izobraževanja za digitalni marketing, preverite opise na povezavah ali pošljite vprašanja čez spodnji gumb. Oddaja zanimanja za izvedbo tečajev je neobvezujoča.

.

Zanimanje za INDIVIDUALNI TEČAJ & IZOBRAŽEVANJE
pošljite čez spodnji gumb
ME ZANIMA

v okence za sporočilo dopišite za kateri tečaj se zanimate

.

digitalni marketing izobrazevanje
Digitalni marketing Tečaj Tehnološki park Vrtojba

2). Skupinska izobraževanja, predavanja, delavnice & tečaji:

.

Skupinska izobraževanja za digitalni marketing izvaja naša ekipa izključno na podlagi povabil drugih organizatorjev in/ali za točno določene skupine (podjetja, društva, podjetniške inkubatorje, itd,…).

.

Tečaj za vsebinski & blog marketing

.

Predavanje o vsebinskem in blog marketingu vključuje celovito razlago kaj je in kako deluje vsebinski marketing, sestavo načrta oz. strategije vsebinskega, marketinškega pristopa ter načrt za spremljanje rezultatov ustvarjanja vsebin. Ker je vsebinski marketing močno povezan z ustrezno SEO optimizacijo spletnih vsebin, je, po želji in potrebi, mogoče predavanje organizirati tako, da vključuje tudi sklop nasvetov za ustrezno SEO optimizacijo različnih spletnih vsebin.

.

izobraževanje digitalna akademija
Izobraževanje Digitalna akademija GZS Ljubljana

Tečaj za učinkovito strategijo spletnega nastopa & boljša prodajno učinkovitost spletnih strani

.

Delavnica Strategija spletnega nastopa & boljša prodajna učinkovitost spletnih strani je prvenstveno namenjena tistim skupinam in podjetjem, ki potrebujejo jasen in izdelan načrt kako se lotiti digitalnega celostnega nastopa. Delavnica je osredotočena na iskanje spletnih, konkurenčnih prednosti in postavljanje strategije izvajanja potrebnih spletnih aktivnosti, ki prispevajo k dolgoročni in stabilni spletni rasti, spletnih strani in trgovin, slušateljev.

Predvsem na podjetniških in komercialnih spletnih straneh, mora biti strategija spletnega nastopa, usmerjena v učinkovitost spletnih strani, zato so v izobraževanje, vključene spletne prakse, ki izboljšujejo konverzije v spletnih trgovinah in na spletnih straneh. Nekateri nasveti za izboljšanje konverzije, so objavljeni na blogu, na povezavi.

.

Izobraževanje za upravljanje družabnega omrežja LinkedIN

.

Tečaj za upravljanje LinkedIN omrežja je namenjen skupinam in podjetjem, ki so zainteresirana za spletni nastop na LinkedIN-u, v največji meri pa LinkedIn izobraževanje naročate skupine, ki se zanimate za razširitev svojega poslovanja na tuje trge, kakor tudi podjetja, ki delujete pretežno na btb trgih.

Za dodatne informacije o predavanjih in delavnicah za digitalni marketing, preverite opise na povezavah ali pošljite vprašanja čez spodnji gumb. Oddaja zanimanja za izvedbo izobraževanj je neobvezujoča.

.

Zanimanje za izvedbo PREDAVANJA oz. delavnice
pošljite čez spodnji gumb
ME ZANIMA

v okence za sporočilo dopišite za kateri program izobraževanja se zanimate

.

Pregled vseh delavnic, tečajev in predavanj za digitalni marketing, najdete na povezavi.

.

Nekatere reference & izjave iz opravljenih individualnih izobraževanj & tečajev

.

Spletna trgovina Pohištvo123.si

.

referenca pohistvo123.siZ Matijo smo opravili krajše, individualno izobraževanje iz področja SEO optimizacije ter ustvarjanja prodajnega bloga za našo spletno trgvino. Izobraževanje je rezultiralo v sklenitvi skupnega sodelovanja na področju vsebinskega marketinga in SEO optimizacije, ki ga skupaj z njegovo ekipo, izvajamo že vrsto let. Zapise na našem blogu Pohištvo123.si, ki nastajajo kot plod izobraževanja in skupnega dela, najdete na povezavi.

.

Spletna trgovina Sanjski-Šopek.si

.

referenca sanjski sopek.

Za našo spletno stran Sanjski-Sopek.si in spletno trgovino Sanjski-Sopek.si, smo na podlagi opravljenih tečajev prišli do strateškega načrta za izvajanje, spremljanje in sprotno merjenje rezultatov na področju digitalnega marketinga. Kot posledica opravljenih izobraževanj, izvajamo samostojno blog marketing in onsite SEO optimizacijo obeh naših spletnih strani, sodelovanje z Matijo pa smo “podaljšali” na offsite SEO področju.

.

.

Spletna trgovina TakoLepo.si

.

referenca takolepoDo sodelovanja z ekipo na strani MatijaZajšek.com, smo pravzaprav prišli preko priporočila njegovega slušatelja tečaja, uspešnega podjetja iz Logatca. Na podlagi priporočila, v katerem nam je bilo predstavljeno izobraževanje za digitalni marketing na Googlu, smo sklenili sodelovanje, ki zaenkrat poteka na področju optimizacije naše WordPress spletne trgovine za naravna mila in ostalo našo naravno kozmetiko..

.

Kreal.si

.

referenca krealV podjetju Kreal inženiring d.o.o., smo opravili za našo marketinško ekipo, tečaj za digitalni marketing, ki je v nadaljevanju rezultiralo še v podaljšanje izobraževanja preko individualnega SEO mentorstva. Tematike, ki smo jih prejeli tekom izobraževanj se dotikajo nastopa naše spletne strani na LinkedIn omrežju ter pretežno vsebinskega marketinga, na Googlu. Tekom individualnega mentorstva smo prejeli tudi izobraževanje za Google Ads oglaševanje.

.

Varčevanje-energije.si

..

referenca varcevanje energije.siNaš medijski portal Varčevanje-energije.si, na podlagi debelega desetletja dela na internetu (14 let), že dosega odlične rezultate kar se tiče obiskanosti portala. Zato smo individualni tečaj za digitalni marketing, izkoristili predvsem za pridobitev znanj iz področij izboljševanja CTR-jev in konverzij iz portala. Smo pa hkrati zelo zadovoljni tudi z znanji, ki nam izboljšujejo uvrstitev na Googlu, tudi z že obstoječimi vsebinami.

.

Izjave, vtisi in mnenja iz skupinskih tečajev in izobraževanj

.

Trnulja.com na Digitalni akademiji GZS Ljubljana

.

referenca apartmaji trnuljaZ apartmaji Trnulja, smo se skupinskega izobraževanja za digitalni marketing, udeležili Digitalne akademije pri Gospodarski zbornici Slovenije, kjer je bil Matija, eden od povabljenih predavateljev za področje vsebinskega marketinškega pristopa in SEO optimizacije na Googlu. Po izvedenem dvodnevnem izobraževanju, smo stopili v stik in še danes sodelujemo. Tudi tako, da izobraževanja za spletni marketing, ki jih izvaja Matija, organiziramo na našem posestvu.

.

ETC Adriatic.si na Kikštarterju

.

referenca etc adriatic.siNaša agencija za team building programe je do izobraževanja za digitalni marketing z Matijo prišla na podlagi priporočila naše digitalne agencije iz Šenčurja. Večletno sodelovanje smo nadgradili z organizacijo izobraževanja za digitalni marketing, pri nas, v Kamniku, na Kikštarterju. Po izvedenem izobraževanju, sodelujemo še naprej.

.

Digitalni marketing izobraževanje za TriglavSkladi.si

.

referenca triglavskladiNaša ekipa (TriglavSkladi.si) je do sodelovanja z ekipo MatijaZajšek.com, prišla zelo posredno, preko svetovanja in izobraževanja za digitalni marketing, ki ga sicer izvaja naša digitalna agencija. Ekipa MatijaZajšek.com je tako bolj outsource naši izbrani digitalni agenciji, glede na to, da pa smo z rezultati naše agencije zelo zadovoljni, sklepamo, da outsource očitno opravlja svoje poslanstvo, zgledno in zadovoljivo.

.

Povzetki nekaterih skupinskih izobraževanj

.

.

Seznam nekaterih možnosti za izobraževanje in tečaje za digitalni marketing ter pridobitev certifikata za digitalni marketing

.

Za tiste, ki se zanimate za pridobitev certifikata za digitalni marketing oz. se želite naučiti digitalnega marketinga, objavljam spodaj seznam nekaterih slovenskih (in tujih) spletnih strani, ki omogočajo pridobitev certifikatov, tako za posamezne veje digitalnega marketinga, kot tudi pridobitev certifikata za digitalni marketing, v celoti.

.

Usposabljanje in pridobitev certifikata za digitalni marketing ZRSZZ

.

certifikat za digitalni marketing zrszzPrva izmed možnosti za pridobitev certifikata za digitalni marketing, je namenjena mladim, ki so zaključili svoje redno šolanje in pa tudi brezposelnim, ker pridobitev certifikata za digitalni marketing ter s tem pridobitev naziva Strokovnjak za digitalni marketing, omogoča Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje.

.

Program pridobitve certifikata Zavoda za zaposlovanje je sestavljen iz več različnih modulov (uvod, optimizacija spletnih strani (SEO), oglaševanje na klik (PPC), email marketing, prikazno oglaševanje (oglaševanje z reklamnimi pasicami, bannerji), marketing na družabnih omrežjih, analitika ter priprava strategije digitalnega marketinga).

Pogoj za pridobitev certifikata za digitalni marketing preko ZRSZZ je zaključena vsaj višješolska izobrazba in pa znanje tujega jezika, izvajalci programa pa morajo imeti licenco s strani inštiutucije Digital marketing Institute.

Podrobnejše informacije najdete tu.

.

Pridobitev mednarodno priznanega, strokovnega certifikata za digitalni marketing preko zavoda IAB Slovenija.

.

certifikat za digitalni marketing iabZavod IAB Slovenija je specializirano panožno združenje, ki se ukvarja z aktivno promocijo in podporo razvoju spletnega, digitalnega in interaktivnega oglaševanja. Slovenski IAB spada pod del IAB Europe.

IAB Slovenija, v okviru svojih aktivnosti, redno organizira spletne seminarje, predavanja in okrogle mize na temo digitalnega marketinga, njihov osrednji dogodek pa je program Interact, ki je namenjen vsem digitalnim tržnikom, agencijam, založnikom ter oglaševalcem.

Članstvo v družbi IAB Slovenija, sicer ni brezplačno, ampak vezano na letno članarino, ki v času tega pisanja (oktober 2018) znaša 1000€.

DIMAQ (digital marketing qualification) je edini, celoviti in mednarodno priznan program certificiranja, izobraževanja in učenja o digitalnem marketingu, v Sloveniji.

Tako kot pridobitev certifikata za digitalni marketing, preko ZRSZZ, poteka čez module, tudi na IAB Slovenija, pridobitev certifikata za strokovnjaka digitalnega marketinga, poteka čez module (s tem, da jih ima IAB Slovenija, kar 12).

Zraven osnovnih modulov (osnove digitalnega marketinga, strategija in načrtovanje digitalnega marketinga, iskalni marketing (SEO in Adwords), prikazno oglaševanje, mobilni marketing, oglaševanje na družbenih omrežjih, email marketing), obstajajo še dodatni moduli (digitalni marketing e trgovin, spletna zakonodaja, spletna analitika in uporabniška izkušnja ter pragmatični zakup in video oglaševanje).

Več informacij o pridobitvi IAB certifikata za digitalni marketing, najdete tu.

.

Izpit za naziv strokovnjak za digitalni marketing preko ZRZ

.

izpit digitalni marketing zrzZdruženje za razvoj znanja (Association for development of knowledge) ponuja izobraževanje za digitalni marketing za vse, ki imajo končano najmanj srednjo šolo. Izpit za strokovnjaka na področju digitalnega marketinga poteka preko priprave digitalnega marketinškega načrta (40%) in zagovora (60%).

Preko tega programa se lahko priučite temeljnih principov digitalnega marketinga, spletne SEO optimizacije, priprave strategije in marketinškega načrta različnih digitalnih oglaševalskih akcij in kampanj, upravljanje digitalnih oglaševalskih kampanj, vodenje in upravljanje družabnih omrežij, mobilnega marketinga, e mail marketinga ter spremljanja rezultatov s pomočjo analitičnih orodij.

Partnerji Združenja za razvoj znanja so EZS, forum Akademija, MCPZ, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije in drugi.

Podrobni opis izpitnih nalog, najdete tu.

.

Diploma iz digitalnega marketinga preko OpenIT poslovnih izobraževanj

.

OpenIT poslovna izobraževanja, organizirajo redno usposabljanja za digitalni marketing, za začetne nivoje, usposabljanja za začetnike v digitalnem marketingu pa trajajo cca. 40 ur. Izpitno ocenjevanje traja 3 ure.

Diploma v digitalnem marketingu, ki se pridobi preko OpenIT je mednarodno priznana in prepoznavna, saj se isti učni načrt za pridobitev diplome uporablja v 155 državah po svetu. Učni načrt za pridobitev diplome iz področja digitalnega marketinga je usklajen Evropskim ogrodjem kvalifikacij.

Vsebino usposabljanja sestavljajo segmenti:

 • optimizacija spletnih strani (SEO)
 • vsebinski marketing
 • email marketing
 • plačano iskanje
 • spletna analitika
 • marketing s pomočjo družabnih omrežij
 • priprava digitalne strategije
 • izdelava in načrtovanje učinkovitega in donosnega spletnega mesta (spletne strani)
 • temelji digitalnega marketinga
 • video in prikazno oglaševanje

.

Digital marketing seminar – Crash Course Ekonomske fakultete, Univerza v Ljubljani

.

Crash Course Ekonomske fakultete je namenjen marketingašem zaposlenim in freelancerjem, managerjem, ki se soočajo z izzivi digitalne transformacije, podjetnikom, ki iščejo nove poti do kupcev in vsem, ki iščejo nove (digitalne) kanale ter orodja za povečanje prodaje.

Seminar Crash Course poteka v angleškem jeziku, traja pa 2 dni.

.

Certifikat za digitalni marketing podjetja Google

.

Marsikdo ne ve, ampak med opcijami, ki se ponujajo za pridobitev certifikata za digitalni marketing, ponuja tudi Google svojo Digitalno garažo, ki omogoča pridobitev spletnega potrdila preko Googlovih brezplačnih spletnih izobraževanj.

certifikat digitalna garažaGoogle, skupaj s skupino IAB (neprofitna organizacija, urad za interaktivno oglaševanje) omogoča pridobitev certifikata za študente in vse, ki se želijo naučiti v polni meri izkoristiti potencial digitalnega marketinga.

Program digitalne garaže, sestavljajo moduli:

 • online priložnost
 • prvi koraki k spletnemu uspehu
 • kako zgraditi svojo spletno prisotnost
 • kako se povezati in uporabljati e mail marketing
 • osnove iskalnega marketinga
 • večanje vidnosti na iskalnem trgu
 • spoznavanje upravljanja s plačljiviimi oglasi
 • osnove rabe Google analitike
 • lokalni iskalni marketing
 • osnove upravljanja z družabnimi omrežji
 • napredno upravljanje družabnih omrežij
 • priložnosti v mobilnem marketingu
 • oglaševanje na spletnih straneh drugih
 • prikazno oglaševanje
 • razširitev spletnega posla na tuje trge
 • video marketing
 • gradnja spletne trgovine

Intro video za pridobitev certifikata za digitalni marketing od Googla, si lahko pogledate spodaj:

.

.

Digitalni marketing certifikat Gea College

.

digitalni marketing certifikat gea collegeCertifikat za digitalni marketing Gea College je mednarodno priznan certifikat, ki je primerljiv s 5. ravnjo kvalifikacije po evropskem ogrodju kvalifikacij.

Global Industry Advisory Council, inštitut, ki zastopa nekatere najbolj vplivne blagovne znamke na področju digitalnega marketinga (Google, Facebook, LinkedIn, Twitter, Microsoft,…), je potrdil vsebino programov Gea College-a, s čimer je ta certifikat mednarodno priznan in velja za svetovni standard certificiranja za digitalni marketing (ta certifikat za digitalni marketing pa je pridobilo že več kot 18.000 strokovnjakov iz področja digitalnega marketinga, v več kot 80 državah iz celega sveta).

Program pridobitve certifikata iz področja digitalnega marketinga, obsega:

 • temelji digitalnega marketinga
 • optimizacija spletnih strani
 • vsebinski marketing
 • marketing na družbenih omrežjih
 • email marketing
 • display in video oglaševanje
 • oglaševanje na klik
 • spletna analitika in
 • digitalna strategija