Internet marketing predavanje z Merkabo in Andrejo Novak

Po poletnem “zatišju”, sem tudi sam, ponovno začel s predavanji za internetni marketing.

.

Včeraj (23.10.2017), sem bil na povabilo ga. Andreje Novak in Martine Fele (Merkaba d.o.o.), povabljen k izvedbi osnovnega predavanja na temo internetnega marketinga, na predavanju pa smo dobre 3 ure, debatirali in premlevali predvsem o potencialih in možnostih za učinkovit spletni nastop večje skupine (cca. 20 udeležencev).

.

Kot velja za večino ostalih, mojih delavnic in predavanj za internetni marketing, smo se tudi na tem, osredotočili v glavnem na organski nastop (SEO) in večjo vidnost spletne strani preko Googla.

.

p.s.: za razliko od vseh dosedanjih predavanj, je bilo spodaj opisano internet marketing predavanje, všečno tudi zato, ker je šlo za prvo predavanje (v mojem življenju), ki sem ga opravil sezut :).

.

Društvo Angel.si, podjetje Merkaba d.o.o. in vpleteni v to krasno zgodbico, so v Sloveniji, širši publiki poznani, predvsem kot vrhunski strokovnjaki iz področij energijskega raziskovanja in energijskih terapij, v njihovem arzenalu pa se skrivajo storitve kot so energijske terapije za krepitev zdravja, energijske terapije za pomoč pri poslu in stresu, pomoč pri ljubezni in težavah v partnerskih odnosih,  pri karmičnih blokadah, ipd… (op.a.: o vsem tem nimam pojma).

.

Odkrito povem, da z družbo (v času tega pisanja) sodelujem (preko weba) že pribl. 8 mesecev, v mesecu oktobru (ravno na rojstni dan ene izmed lastnic, ga. Andreje Novak), pa je očitno dozorel čas, da srečamo tudi v živo.

.

Glede na to, da ekipa na slovenski “energijski” sceni velja za eno najbolj prepoznavnih in večjih skupin, je po naključju (ali pa tudi ne), prišlo iz njihove strani do pobude, da sistemsko raziščemo potenciale za razvoj njihovega spletnega posla. Še posebej zato, ker je do nedavnega, njihov najmočnejši kanal osveščanja in informiranja, predstavljala televizija in pa seveda ustno priporočilo, ki izhaja iz kilometrine njihove prisotnosti na trgu.

.

Njihova “ikona” posla in znanj iz področja energijskega raziskovanja, je Andreja Novak, ki, če sem prav razumel, organizira cel kup, brezplačnih in pa tudi plačljivih delavnic (astropostavitve, meditacije, transformacijske delavnice, tečaje jasnovidnosti,…), za vse, ki jih zanima to področje.

.

Skozi njeno delo, se Merkabi priključuje ogromno novih ljudi, v vseh teh pa se skriva potencial za še izboljšan spletni nastop.

Zato smo imeli predavanje usmerjeno predvsem v tisti del internetnega marketinga, ki govori o kakovostnem bloganju (tako iz vidika uporabnikov, kot iz vidika SEO), eno in drugo pa smo lepo “zavezali v mašlc” zato, da nastavimo ekipo, ki bo njihov, sicer že zelo lepo razdelan, poslovni model, še bolj izkristaliziral na spletni sceni.

.

Brez zamere mojim bralcem – a poslovno sodelovanje z ekipo me zavezuje, da kaj več o tem, kaj smo počeli, tukaj ne napišem, prepričan pa sem, da smo spletno strategijo nastavili dobro, tako, da se bo o Merkabi, v kolikor se še ne, zagotovo slišalo na spletu, še bolj.

.

Povzetek predavanja za internetni nastop, strnem v naslednje točke:

  • na predavanju smo šli skozi osnovne razlike med generičnimi in dolgorepimi ključnimi besedami in zakaj ter predvsem kako pripravljati vsebine na long taile

.

  • podrobno smo pregledali razlike med različnimi stili in vrstami blogerjev

.

  • preverili smo kaj loči kakovosten blog zapis od povprečja

.

  • pregledali smo najverjetnejše nevarnosti, s katerimi se bodo ustvarjalke (nove avtorice blogov) zagotovo srečale na svoji poti (disciplina in volja, konkurenca,…)

.

  • zastavili smo načrt nagrajevanja za top blogerke, “redovalnico” za pravično ocenjevanje, hkrati pa pregledali nekaj zadnjih, aktualnih SEO praks. Na področju spletne optimizacije smo se dotaknili samo onsite SEO, z vsemi, ki pa se bodo na onsite SEO polju, pridno borile, pa je obljubljeno nadaljevalno predavanje še za offsite SEO.

.

Razen, če se ne zgodi kaj nepredvidljivega, napovedujem, da se bo v letu 2018, o Merkabi in njihovi zgodbi, na internetu, še bolj slišalo. Takrat šele bo lušno 🙂

.