Individualno, online SEO mentorstvo

po katerem boste znali samostojno skrbeti za to, da bo vaša spletna stran trajno uvrščana na najvišja mesta na Googlu.

Znali boste konstantno povečevati obiskanost vaših spletnih strani

Tudi po koncu mentoriranja boste svoje spletne vsebine samostojno uvrščali na najvišja mesta na Googlu.

Znali boste pripravljati SEO ustrezne in hkrati prodajno učinkovite vsebine

Vaša spletne vsebine ustvarjate zato, da preko njih izboljšate prodajo, ne pa samo zato, da imate na spletni strani nekaj novega.

Imeli boste evidenco in sistem za stabilno organsko rast vaše spletne strani

Po katerem izvajam SEO in prodajam sam že 10 let. Po tem sistemu uspešno dela in prodaja, na leto, cca. 65 podjetnikov.

Pridobite lahko edinstven SEO certifikat

ki, za razliko od mnogih drugih, ne potrjuje samo, da ste "poslušali" SEO, ampak, da ste dejansko spletno stran uvrstili na prvo stran Googla. Podrobnosti o SEO certifikatu v nadaljevanju (spodaj).

KAKO POTEKA SEO MENTORSTVO

SEO mentorstvo traja (v večini primerov) največ pol leta

1. del - on site SEO optimizacija (3 meseci) NAUČILI SE BOSTE:

 • analiza ključnih besed (kako poiščete in sortirate ključne besede, na katere se splača pripravljati spletno vsebino); kako naredite long tail research in topical research
 • kaj je onsite SEO
 • kako pripravite money site vsebine, kako opišete produkte in storitve za e-trgovine in lead generation strani, kako pišete blog zapise na long taile …
 • kako sami vnašate vsebine v Googlov index in kako sami preverjate rezultat svojega dela
 • kako zastavite konstantno rast spletnega obiska skozi onsite SEO in blog
 • kako zastavite stran za boljšo konverzijo
 • kje in kako spremljate rast svojega dela

če ostane čas, dodamo še:

 • email marketing  (mailchimp)
 • Google my Business
 • označevanje strukturiranih podatkov (schema mark up) in
 • SEO optimizacijo za YouTube

2. del - off site SEO optimizacija (3 meseci) NAUČILI SE BOSTE:

 • kaj je offsite SEO
 • vse priložnosti za gradnjo povratnih povezav (white hat, black hat in vse vmes)
 • postaviti evidence in orodja za spremljanje uvrstitev za ključne besede
 • nastavitev evidenc za spremljanje gradnje povratnih povezav
 • pomembnost spremljanja ustreznih anchor tekstov
 • kako v največ 15 minutah sestavljati podporne članke
 • kako pravilno graditi svoj network. Po potrebi (če je trg res konkurenčen), se pogovorimo o morebitni priključitvi mrežam mojih mentorjev (iz tujine)
 • zadnja dva meseca se več ne pogovarjamo “samo” o marketingu, ampak predvsem o prodaji (kako izboljšati konverzijo v spletnih trgovinah, kako prodati storitve, kako komunicirati in delati s potencialnimi strankami)

NOVO - SEO MENTORSTVO INTENSIVE

Možnost izvedbe celotnega programa SEO mentorstva v 3 mesecih
(2 x tedensko online)

Uspešno izvajanje nalog iz SEO mentorstva prinaša možnost prejema SEO certifikata

SEO certifikat Seo-Praktik.si potrjuje, da prejemnik certifikata obvlada in SISTEMATIČNO izvaja SEO optimizacijo svojih ali tujih spletnih strani po aktualnih SEO smernicah ter je opravil SEO mentorstvo za optimizacijo spletnih strani  & bloganje (copywriting).

SEO certifikat Seo-Praktik.si SE LETNO PREGLEDA/OBNAVLJA & NE STANE ter hkrati prinaša možnost soustvarjanja spletnih vsebin na spletnih straneh matijazajšek.com in seo-praktik.si (npr. deljenje izkušenj iz področja bloganja, spletnega marketinga in SEO optimizacije spletnih strani).

 

Kako poteka moje SEO mentorstvo v praksi?

Enkrat tedensko se za najmanj eno uro dobimo čez Skype, Google meet ali Zoom (delimo ekrane, postavim naloge, cilje, razložim vse korake kako in kaj delati ..). Začnemo s pripravo SEO načrta in analizo ključnih besed. Vsak sestanek končamo z “domačo nalogo”.
Na naslednjem sestanku pregledamo rezultate in si zadamo nove naloge. V času med dvema mentoriranjema sem mentorirancem na voljo čez elektronsko pošto ali telefon v roku 24 ur.

SEO mentorstvo priporočam za spletne trgovine, affiliate spletne strani, lead generation internetne strani, bloge, spletne strani, ki se želite monetizirati z Google Adsense …

Vse, kar razložim in pokažem, dnevno izvajam sam na svojih spletnih straneh.

Z dolgoročnimi interesenti sodelujem ekskluzivno – SEO mentorstvo in morebitno nadaljnje sodelovanje sklenem v vaši dejavnosti, izključno z vami.

Če vašo panogo že pokrivam s partnerjem, ki z mano sodeluje na dolgi rok, ne sklenem več novega sodelovanja..

SEO mentoriranci dobite tudi dostop do moje BTB podporne skupine za SEO optimizacijo na Facebooku.

Če se naše energije ujamejo, z mentoriranci sodelujem naprej (share revenue, provizija …) tudi po končanem SEO mentorstvu.

KAJ SO POVEDALI

Nekateri prejemniki SEO certifikata

Armina Džafić

Prejemnica SEO certifikata, motivacija-za.me
Ko sem lansko leto, v tem času naredila 80% svoje internetne strani www.motivacija-za.me (in bila z njo zadovoljna), sem vedela, da potrebujem naslednji korak. Kateri korak naj bi bil to? Kako se to imenuje, kar jaz potrebujem? Kaj lahko naredim, da internetna stran ne bo samo ena od mnogih ali pa celo ''mrtva'' vizitka? Ker je Matija SEO strokovnjak, sem na vpisane ključne besede v brskalniku našla njega. Najin prvi klic v poletnih časih je bil izjemno prijeten in navdihujoč. Dogovorila sva, da začneva sodelovati v septembru. Od prve ure dalje sva oba zavihala rokave. Matija se je trudil in mi po najbiljših močeh razlagal SEO optimizacijo, kaj so ključne besede, kaj so serp cilji, kako se pravilno piše blog, kako se ga indeksira itd. Jaz na drugi strani, sem se po svojih najboljših močeh trudila in tedensko naredila vse svoje domače naloge. Vsaka nova ura je bila zame motivacija. Pridobitev SEO certifikata se mi je zdel povsem normalen logičen korak. Kaj mi pomeni? Potrditev in ponos, da vem, kaj delam (upam😉) na svoji internetni strani. Ko pridobiš SEO ceritikat, pridobiš blueprint po katerem delaš naprej. Hvala Matija.

Urška Jeza

Prejemnica SEO certifikata, prvafina.si & ebonitete.si
Ideja o pridobitvi SEO certifikata se je zame sprva zdela nedosegljiva. Hkrati pa je pomenila zavezo k rednemu izvajanju SEO optimizacije za spletni strani prvafina.si pa tudi EBONITETE.SI. V času pridobitve certifikata sem hitro ugotovila, da moram bolje optimizirati čas za izvajanje vseh aktivnosti, saj pridobitev certifikata ni enostavna in zahteva večmesečno trdo delo, dobro organizacijo, doslednost, natančno evidentiranje SERP ciljev in kombinacijo vseh ostalih aktivnosti. Organizacijo, doslednost in evidentiranje SERP ciljev sem delno (nekatere pa celo v celoti) posvojila od vas, Matija. In za to vam bom vedno hvaležna. Izvajanje SEO optimizacije in doseganje odličnih uvrstitev naših spletnih strani v iskalniku mi je dalo širino, ki je ni mogoče strniti v ta opis. Pridobljen certifikat ima zame posebno mesto tako na osebnostnem, kot poslovnem področju in mi daje nov zagon za pridobivanje dodatnih znanj s področja marketinga. Matija, hvala za vso znanje pa tudi veščine doslednosti in organiziranosti, ki ste jih z mano delili. Resnično ste mentor, ki si ga želi vsak. Vaša splošna intelektualnost in še posebej čustvena inteligenca je nekaj, zaradi česar sem (in še vedno) v vaši družbi začutila psihološko varnost, kar mi je v poslovnem okolju izjemno pomembno.

Tadej Lorber

Prejemnik SEO certifikata, GaiaNaturelle.com
Moje ime je Tadej Lorber. Specialist za digitalni marketing pri podjetju Gaia Naturelle največ izvajam SEM in SEO kampanje. Zraven tega pa še delujem kot freelancer na različnih digitalnih projektih. Zakaj smo se odločili za mentoriranje in SEO certifikat? Tvoje mentoriranje je potrdilo, nadgradilo in še bolj pomembno spremenilo moje znanje SEO-ta in ga spremenilo v navado prakse. Še bolj pomembno vsa ekipa na Gaia Naturelle d.o.o. ve kaj SEO je, zakaj ga prakticiramo, kje smo dobri, kje nam manjka in predvsem kaj nam manjka. Komunikacija glede SEO vsebin in pozicij pa poteka gladko in hitreje. Naša SERP tabela pa se širi rezultati pa izboljšujejo!

Renato Brunšek

Prejemnik SEO certifikata, RehaMedical.si
SEO certifikat je pri meni potrdil, da je sodelovanje z Matijem ena velika IT prelomnica. Ogromno novega znanja sem pridobil v tem letu sodelovanja. SEO je res zelo pomemben dejavnik vsakega podjetnika, ki stopa na svojo začrtano pot in, ko ve kaj želi doseči. Pri mentoriranju sem skozi obdobje, ki sva ga imela, dosegel odlične rezultate in temu bom sledil tudi naprej. Moje mnenje je sledeče: optimizacija spletne strani je dolgoročni postopek in za organske dosežke na Googlu rabi svoj čas. Nikoli nisem in nikoli ne bom nehal s pisanjem blogov in drugimi dejavnostimi za potrebe optimizacije spletne strani. Poslovno gledano pa je pomembno to, da znam kvalitetno optimizirati svojo spletno stran in imam po zaslugi Matije pravilno ter predvsem zelo pregledno evidentirane svoje cilje, da točno vem kaj hočem in kako bo spletna stran izgledala v bodoče. Hvala Matija 🙂

Tina Štifter

Prejemnica SEO certifikata, Magus.si
Pridobitev SEO certifikata zame pomeni potrditev, da sem sposobna tedensko slediti postavljenim ciljem pisanja bloga in drugim dejavnostim za potrebe optimizacije spletne strani; poslovno pa, da znam kvalitetno optimizirati svojo spletno stran in imam pravilno ter predvsem zelo pregledno evidentirane svoje cilje, kam s stranjo želim. Hvala Matija, brez tebe mi ne bi uspelo!”

Matej Zajc

Prejemnik SEO certifikata, BioKatka.si
Zame je pridobitev SEO certifikata priznanje za trdo delo v zadnjem 6 mesečju. Ob natrpanem urniku je potrebno veliko organizacije, da se najde čas za optimizacijo spletnih vsebin. Matija Zajšek me je naučil, da je sistemski pristop tisti, ki na koncu da rezultate. Cilje, ki jih na Googlu dvigujemo je potrebno voditi v evidenci, da se ne vrtimo v začaranem krogu, kjer ne vemo točno kaj delamo in kaj smo že naredili. Matija je dober SEO svetovalec, ki vas zna zmotivirati. Motivacija pa je vodilo do uspeha. Lahko potrdim – Matija Zajšek ne prodaja megle, ampak dela iz prakse. Hvala.

Majda Rogelj

Prejemnica SEO certifikata, Majdarogelj.com
Še pred kratkim bi se zgolj nasmehnila, če bi mi kdo rekel, da se bom kdaj ukvarjala s SEO optimizacijo, kaj šele, da bom dobila certifikat. Optimizacija mi je bila namreč povsem tuj pojem, predvsem zato, ker mi sploh ni bila razumljiva. Sicer se o optimizaciji piše v tisočih člankih po spletu, a vendar je tako težko te informacije sistematizirati in delati kot je treba. K sreči sem spoznala Matijo, ki mi je kot prvi dejansko povsem logično in analitično predstavil koncept optimizacije. Kmalu sva začela delati na prvem resnem projektu in rezultati so bili zelo hitro vidni. Z optimizacijo z veseljem nadaljujem in se ji posvečam tako za svoje potrebe kot potrebe mojih strank. Z Matijo tudi uspešno sodelujeva in izmenjujeva znanje ter izkušnje še naprej.

Matej Velišček

Prejemnik SEO certifikata, MakaboShop.si
Izvajanje SEO aktivnosti se mi je 6 mesecev nazaj zdelo nekaj zapletenega in težko razumljivega. Sistematični pristop, ki ga Matija Zajšek ponuja skozi mentoriranje, omogoča natančno spremljanje potrebnih aktivnosti in izgradnjo prave strategije. S pomočjo definiranja glavnih ciljev in različnih orodij se lahko ciljni URL v doglednem času pripelje do prvega mesta; nato je čas za naslednjega, itn. Ne, pot ni lahka, je pa zanimiva! Matija je odličen SEO svetovalec, ki ne skriva ničesar, podajanje znanja pa pospremi z utemeljenimi primeri iz večletnega izvajanja SEO optimizacije. Prejem SEO certifikata je odlična popotnica za delo, ki se bo šele dobro začelo! Matija, hvala za vse!

Polona Zavratnik

Prejemnica SEO certifikata
Bilo je lani poleti, ko sem že malce zdolgočaseno opravljala moje takratnje delo v službi. Zato je predlog moje šefice, da razširim znanja, prišel kot naročen. Nekaj sem vedela o SEO, a želela sem se naučiti čim več. Sčasoma je lovljenje top pozicij na Googlu z Matijevo pomočjo postalo neke vrste igra (skoraj na meji obsedenosti) in med tedenskim pisanjem člankov, izboljšavami in grajenjem backlinkov mi je uspelo osvojiti tudi Matijev certifikat SEO-Praktik. Certifikat mi pomeni predvsem potrditev, da sem zadnjih nekaj mesecev delala sistematično in dobro ter osvojila nova znanja. Verjamem, da mi bo certifikat prišel prav kot dokaz o osvojenih veščinah in morda odprl kakšna nova vrata tako za podjetje kot za mene osebno.

Goran Vadlja Kamenjašević

Prejemnik SEO certifikata
SEO certifikat je bil zame na neki točki motivacija, da sem še bolj upošteval znanja in nasvete, ki mi jih je predajal Matija. Moram pa priznati, da se mi takšna oblika spletnega nastopa zdi daleč najboljša, ker sedaj sam lahko vplivam na to kje se prikažem in tudi kako visoko se prikažem med Googlovimi rezultati. Preden sem se odločil za Matijo, sem prečesal vse možnosti SEO optimizacije in na srečo sem si na koncu zaželel pridobiti znanje in ne samo pozicije na iskalnikih. Za konec pa bi napisal, da med pridobivanjem SEO certifikata nikakor nisem pridobival le SEO znanj ampak sem spoznaval veliko širši pojem oglaševanja in spletnega nastopa!

* za interesente, ki se zanimajo samo za offsite SEO svetovanje, je pogoj za sodelovanje, da pokažejo primere, na katerih so samostojno izvajali onsite SEO

PREBERITE

Odgovori na najpogostejša vprašanja

Seo mentorstvo je storitev “predajanja” znanj o spletni optimizaciji malim, srednje velikim in tudi velikim podjetjem, ki želite znanja o spletni optimizaciji, “pospraviti pod lastno streho”. SEO mentorstvo poteka preko Google meet, Zoom ali Skype, enkrat tedensko, v povprečju pa traja 6 mesecev (3 mesece za onsite SEO mentoriranje in 3 mesece za offsite SEO mentorstvo).

Po najkasneje prvih dveh mentoriranjih postavimo kratkoročne in dolgoročne cilje spletne strani.

Hitre, kratkoročne rezultate učinkovitega SEO bloganja vidite po prvih objavljenih vsebinah (kar je lahko prej kot v petih minutah, po tem, ko vsebino “vržemo” v Googlov indeks), srednjeročne in dolgoročne SEO cilje (uvrščanje spletne strani na prvo stran Googla za najtežje ključne besede), pa merimo enkrat mesečno, sproti.

Po programu SEO mentorstva, ki ga ponujam, preko Googla, brez plačljivih oglaševalskih kampanj, več let, tržim, različne storitve in izdelke, tudi sam. Enak SEO pristop, kot ga ponujam v mentorstvu, uporabljam pri svojih lead generation spletnih straneh, spletnih trgovinah in pri affiliate (posredniški) spletni prodaji. Če deluje zame, bo delovalo tudi za vas (razen, če ne boste delali po programu).

Vse korake in vse napotke, ki jih dajem, izvajam in “diham” na spletnih projektih tudi sam.
V prodaji sem iz študentskih let in s spletno prodajo se aktivno ukvarjam več let. Iz moje strani, na krožnik, ne boste dobili spletne teorije in napisanih priročnikov, ampak konkretne napotke kako točno izvajajte spletne korake, da bo začel najprej naraščati vaš spletni obisk, nato pa še prodaja. 

Cena SEO mentorstva se od projekta do projekta razlikuje. Odvisna je od zahtevnosti projekta (niše), števila udeleženih pri svetovanju ter tudi od predznanj slušateljev.

Cena med mentoriranci je različna tudi zato, ker nekaterim mentorirancem eno nišo (spletne onsite tekste, offsite SEO članke …) gradim jaz, nekateri mentoriranci pa izvajate vse aktivnosti sami.

Informativna cena mentorstva se giblje okrog 300 € + DDV/mesec, za podrobnosti pa obiščite cenik spletne optimizacije. Za še bolj natančen natančen izračun cene za konkreten primer, predlagam pogovor.

Da. Plačilo za SEO mentoriranje poteka vsak mesec sproti (pred začetkom novega meseca svetovanja), ker tudi jaz potrebujem feedback, da s svojim mentoriranjem, dodajam vrednost.

Če menite, da moje SEO mentorstvo ni to “kar ste iskali”, preprosto prekinete sodelovanje.

Ostane vam konkretno znanje, prakse, prodajni sistem ter izkušnje kaj delati v bodoče, da bo vaša spletna stran, še naprej napredovala.

Za SEO mentoriranje imam pripravljen osnutek pogodbe in terminski načrt mentoriranj, tako, da pred sodelovanjem, dobite natančno, po urah, specificirano katera znanja prejmete katero uro in čemu ta znanja koristijo.

Vsakega interesenta za mentorstvo ISKRENO PROSIM, da natančno prebere osnutek. Potem sledijo vprašanja in pojasnila ali pa podpis pogodbe pred začetkom sodelovanja.

Po opravljenem onsite SEO mentoriranju, znate mentoriranci samostojno pripravljati tematsko in long tail analizo ključnih besed (ki služi za ustrezno SEO strukturo spletne strani), razumete razlike med posameznimi ključnimi besedami, samostojno iščete nove ključne besede, samostojno pripravljate ustrezne vsebine za najdene ključne besede (po SEO pravilih) ter samostojno ocenjujete kakovost ustvarjenih vsebin. Dodatno k programu onsite SEO mentoriranja sodi prikaz in raba Google my Business profila, prikaz in raba strukturiranja podatkov (schema mark up) in SEO optimizacija vsebin za YouTube.

Po opravljenem offsite SEO mentoriranju, mentoriranci razumete pomen in različne metode gradnje povratnih povezav z namenom, da se vaša spletna stran, na ključne besede, ki imajo visok iskalni volumen (najtežje in najbolj konkurenčne ključne besede), začne uvrščati med vrhnjimi pozicijami na prvi strani Googla.

Nekatere reference mojega SEO mentorstva, so objavljene na vhodni strani moje spletne strani. Ostale reference so omenjene na spletni strani Seo-Praktik.si, ki jo namenjam izključno uporabnim vsebinam o optimizaciji spletnih strani. Reference lahko preverite in pokličete, prosim le, da kontaktirate tiste, ki dejansko SEO optimizacijo, aktivno, po končanem mentoriranju, izvajajo naprej. Nekateri naročniki namreč, po končanem svetovanju, aktivno nastopajo preko drugih spletnih kanalov.
Reference in ocene SEO mentorskega programa, si lahko ogledate tudi na Google my Business profilu spletne strani Seo-Praktik.si.

To je vprašanje bolj za tiste, ki odnehajo, kot za tiste, ki SEO optimizacijo izvajamo redno 🙂
Razlogi so verjetno različni:
– izbira drugih spletnih kanalov,
– ugotovitev, da gre za preveč dela :),
– sprememba fokusa, projekta, delovnega mesta ….

Da. Sicer ima vsaka prodaja, za vsak produkt in vsako storitev, nekatere svoje unikatne zakonitosti, a generalno so, nekatere osnovne metode in prijemi, potrebni za spletni uspeh na vsaki spletni strani. Če je le mogoče, priporočam, da za sodelovanje angažirate več svojih sodelavcev – več glav več ve.

Ne. Po skoraj desetletju samostojne prodaje na Googlu in po letno čez 65 mentoriranih malih, srednje velikih in največjih slovenskih podjetij trdim, da takšnega SEO mentoriranja ne boste dobili nikjer drugje. Moje SEO mentoriranje ni storitev običajnega svetovanja za Google. Niti približno. Skozi mentorstvo “predam” prodajni sistem dela, ki meni samemu generira vedno večjo prodajo in jo bo tudi vam. Preverite pri mojih prejšnjih mentorirancih, prejemnikih SEO certifikata ali pri tistih s katerimi še sodelujem.

Pri svojem delu že dolgo nisem sam, ampak imam navezo ljudi, ki vam jih z veseljem in z “roko v ognju” priporočim.
Poleg tega pa tudi sam, poleg Googla, že več let, spoznavam zakonitosti prodaje na drugih spletnih kanalih (LinkedIN, email marketing, Amazon prodaja ..).