Za podjetja in posameznike, ki želite znanja o prodaji čez Google (brez plačevanja za oglaševanje), pospraviti pod svojo streho.

.

.

Google SEO mentorstvo (v večini primerov) traja največ pol leta.

V prvih treh mesecih naučim onsite SEO optimizacijo:

.

 • analiza ključnih besed (kako iščemo in sortiramo ključne besede, na katere se splača pripravljati spletno vsebino); kako naredimo long tail research in topical research
 • kako pripravljamo money site vsebine, kako opisujemo produkte in storitve za e trgovine in lead generation strani, kako pišemo blog zapise na long taile,…
 • kako sami vnašamo vsebine v Googlov index in kako sami preverjamo rezultat svojega delamentorstvo za bloganje in SEO
 • kako zastavimo konstantno rast spletnega prometa skozi onsite SEO in blog
 • pokažem kako zastavimo stran za boljšo konverzijo
 • pokažem kje in kako spremljamo rast svojega dela

če ostane čas, dodamo še:

 • email marketing  (mailchimp)
 • Google my Business
 • označevanje strukturiranih podatkov (schema mark up) in
 • SEO optimizacijo za YouTube

.

V drugem tromesečju naučim offsite SEO* optimizacijo:

.

 • pokažem vse priložnosti za gradnjo povratnih povezav (white hat, black hat in vse vmes)
 • postavimo orodje za spremljanje pozicij za ključne besede
 • nastavimo evidenco za spremljanje povratnih povezav
 • razložim pomembnost spremljanja anchor teksta
 • razložim kako v največ 15 minutah sestavljati podporne članke
 • razložim kako pravilno gradimo svoj network. Po potrebi (če je trg res konkurenčen), se pogovorimo o morebitni priključitvi mrežam mojih mentorjev (iz tujine)
 • zadnja dva meseca se več ne pogovarjamo o marketingu, ampak prodaji (kako izboljšati konverzijo v e trgovinah, kako prodati storitve, kako komunicirati in delati s potencialnimi strankami)

 

ZANIMA ME SEO MENTORSTVO

 

seo certifikatUspešno končano in uspešno izvajanje nalog iz mentorstva za bloganje in SEO, prinaša SEO certifikat Seo-Praktik.si

 

Kriteriji za pridobitev SEO certifikata Seo-Praktik.si:

 

ONSITE SEO

 

  • razumevanje razlik med ključnimi besedami
  • razumevanje search intenta & razumevanje content formatov
  • samostojno iskanje long tail ključnih besed & tematska segmentacija vsebin (topical clusters)
  • samostojna priprava onsite SEO spletnih vsebin, optimizirane za long tail ključne besede tako, da te rangirajo na prvi strani Googla (med top 5 vsebinami)
  • samostojno ocenjevanje pripravljenih spletnih vsebin za long tail ključne besede
  • samostojna raba evidence priprave NOVIH in izboljševanja OBSTOJEČIH spletnih vsebin
  • KONSISTENTNO & REDNO izvajanje onsite SEO aktivnosti (najmanj 3 zaporedne mesece; enkrat tedensko nova vsebina + enkrat tedensko izboljšava obstoječe vsebine)
  • poznavanje aktualnih SEO smernic in pravil
  • poznavanje aktualnih (brezplačnih) SEO orodij
  • konsistentna in ustrezna raba GMB

 

OFFSITE SEO

 

  • razumevanje razlik med različnimi tipi povratnih povezav
  • poznavanje ustrezne rabe anchor teksta
  • KONSISTENTNA & REDNA & RAZNOLIKA, samostojna gradnja offsite SEO povratnih povezav (za 5 generičnih ključnih besed, najmanj 3 mesece); najmanj 3 krat tedensko
  • samostojna raba evidence gradnje povratnih povezav

 

SEO CERTIFIKAT Seo-Praktik.si potrjuje, da prejemnik certifikata obvlada in SISTEMSKO izvaja SEO optimizacijo svojih ali tujih spletnih strani po aktualnih SEO smernicah ter je opravil SEO mentorstvo za bloganje (copywriting) & optimizacijo spletnih strani.


SEO certifikat Seo-Praktik.si SE LETNO PREGLEDA/OBNAVLJA & NE STANE ter hkrati prinaša možnost soustvarjanja spletnih vsebin
na spletnih straneh matijazajšek.com in seo-praktik.si (npr. deljenje izkušenj iz področja bloganja,
spletnega marketinga in SEO optimizacije spletnih strani).

 

Izjave prejemnikov SEO certifikata

.


Tina Štifter, prejemnica SEO certifikata, Magus.si: Pridobitev certifikata zame pomeni potrditev, da sem sposobna tedensko slediti postavljenim ciljem pisanja bloga in drugim dejavnostim za potrebe optimizacije spletne strani; poslovno pa, da znam kvalitetno optimizirati svojo spletno stran in imam pravilno ter predvsem zelo pregledno evidentirane svoje cilje, kam s stranjo želim. Hvala Matija, brez tebe mi ne bi uspelo!” Gostujoči zapisi Tine tukaj.

.

Matej Zajc, prejemnik SEO certifikata, BioKatka.si: Zame je pridobitev SEO certifikata priznanje za trdo delo v zadnjem 6 mesečju. Ob natrpanem urniku je potrebno veliko organizacije, da se najde čas za optimizacijo spletnih vsebin. Matija Zajšek me je naučil, da je sistemski pristop tisti, ki na koncu da rezultate. Cilje, ki jih na Googlu dvigujemo je potrebno voditi v evidenci, da se ne vrtimo v začaranem krogu, kjer ne vemo točno kaj delamo in kaj smo že naredili. Matija je dober mentor, ki vas zna zmotivirati. Motivacija pa je vodilo do uspeha. Lahko potrdim –  Matija Zajšek ne prodaja megle, ampak dela iz prakse. Hvala. Gostujoči Matejevi zapisi tukaj.

.

 .

SEO mentoriranci dobite tudi dostop do moje zaprte skupine za SEO optimizacijo na Facebooku &
dostop do zaklenjenih vsebin za napredno optimizacijo spletnih strani (za čas mentoriranja).

Če se naše energije ujamejo, z mentoriranci, sodelujem naprej (share revenue, provizija,….), tudi po končanem SEO mentorstvu.

.

ZANIMA ME SEO MENTORSTVO

.

.

.Kako poteka moje mentorstvo za bloganje in SEO
v praksi?

.

.

Enkrat tedensko se za najmanj eno uro dobimo čez Hangoutse (delimo ekrane, postavim naloge, cilje, razložim vse korake kako in kaj delati,..). Začnemo s pripravo SEO načrta in analizo ključnih besed. Vsak sestanek končamo z “domačo nalogo”.
Na naslednjem Hangouts sestanku pregledamo rezultate in si zadamo nove naloge. V času med dvema mentoriranjema, sem mentorirancem na voljo čez e pošto ali telefon v roku 24 ur.

.

 

SEO mentorstvo priporočam za spletne trgovine, affiliate spletne strani, lead generation spletne modele, bloge, adsense,…
Vse kar razložim in pokažem, dnevno izvajam sam na svojih spletnih straneh.

.

 

.

Z dolgoročnimi interesenti sodelujem ekskluzivno – mentorstvo in morebitno nadaljnje sodelovanje sklenem v vaši dejavnosti, izključno z vami.

Če vašo panogo že pokrivam s partnerjem, ki z mano sodeluje na dolgi rok, ne sklenem več novega sodelovanja..

.

* za interesente, ki se zanimajo samo za offsite SEO mentorstvo, je predpogoj, da pokažejo primere, na katerih so samostojno izvajali onsite SEO

 

Najpogostejša vprašanja

.

Kako vem, da bo mentorstvo prineslo rezultat?

Po, najkasneje prvih dveh mentoriranjih, postavimo kratkoročne in dolgoročne cilje spletne strani.

Hitre, kratkoročne rezultate učinkovitega SEO bloganja vidite po prvih objavljenih vsebinah (kar je lahko prej kot v petih minutah, po tem, ko vsebino “vržemo” v Googlov indeks), srednjeročne in dolgoročne SEO cilje (uvrščanje spletne strani na prvo stran Googla za najtežje ključne besede), pa merimo enkrat mesečno, sproti.

Koliko stane mentorstvo?

Cena mentoriranja za bloganje in SEO se od projekta do projekta razlikuje. Odvisna je od zahtevnosti projekta (niše), števila udeleženih pri mentoriranju ter tudi od predznanj mentorirancev.

Cena med mentoriranci je različna tudi zato, ker nekaterim mentorirancem eno nišo (spletne onsite tekste, offsite SEO članke,…) gradim jaz, nekateri mentoriranci pa izvajajo vse aktivnosti sami.

Za natančen izračun cene, za vaš primer, predlagam pogovor.

Ali lahko mentorstvo vmes prekinem?

Da. Plačilo za mentorstvo poteka vsak mesec sproti (pred začetkom novega meseca mentoriranja), ker tudi jaz potrebujem feedback, da s svojim mentorstvom, dodajam vrednost.

Če menite, da moje mentorstvo ni to “kar ste iskali”, preprosto prekinete sodelovanje.

Kaj “konkretno” dobim za mentorstvo?

Za mentoriranje za bloganje in SEO imam pripravljen osnutek pogodbe.

Vsakega interesenta za mentoriranje ISKRENO PROSIM, da natančno prebere osnutek. Potem sledijo vprašanja in pojasnila ali pa podpis pogodbe pred začetkom sodelovanja.

Priporočila pred začetkom mentorstva

.

Pripravite si papirje in kulice. Nekateri moji mentoriranci si “naše ure” tudi snemajo (z aplikacijo zoom). Od enega do drugega mentoriranja, si pišite vprašanja, kljub temu, da sem za hitre odgovore na voljo v roku enega delovnega dne.

Mojega mentorstva ne priporočam osebam in podjetjem, ki jih zanimajo “quick fix” rešitve in SEO triki. Strategija, načrt > pregled obstoječega stanja (in znanja) > onsite seo izboljšave > merjenje onsite seo rezultatov > offsite seo > merjenje rezultatov = pot. Če niste za to pot, nima smisla, da sploh začnemo.

Pred prvim mentoriranjem, v svojem krogu, testirajte delovanje slušalk in avdia. Video deljenje (in kamera) ni pogoj za sodelovanje, je pa priporočljiva. Delovanje Hangouts aplikacije, preko katere poteka mentorstvo, spoznajte pred prvim mentoriranjem.

Za hiter napredek, razmislite ali mi boste začasno omogočili dostop do zaledja vaše spletne strani. To ni pogoj za sodelovanje, ampak mentoriranje dostikrat poteka hitreje, če osnutke in SEO izvajamo direktno na spletnih straneh sodelujočih, ne pa na testnih straneh (iz katerih moramo vso delo kopirat na vaše strani).

Zagotavljam, da boste po končanem mentorstvu znali samostojno skrbeti za organsko rast vaše spletne strani

.

ODDAJA ZANIMANJA ZA MENTORSTVO

 

Hitra, dodatna pojasnila:..

Kaj je SEO mentorstvo?

Seo mentorstvo je storitev “predajanja” znanj o spletni optimizaciji malim, srednje velikim in tudi velikim podjetjem, ki želijo znanja o spletni optimizaciji, “pospraviti pod lastno streho”. SEO mentorstvo poteka preko Google Hangouts, Google meet, Zoom ali Skype, enkrat tedensko, v povprečju pa traja 6 mesecev (3 mesece za onsite SEO mentoriranje in 3 mesece za offsite SEO mentorstvo).

Kaj se priučim z onsite SEO mentorstvom?

Po opravljenem onsite SEO mentoriranju, znajo mentoriranci samostojno pripravljati tematsko in long tail analizo ključnih besed (ki služi za ustrezno SEO strukturo spletne strani), razumejo razlike med posameznimi ključnimi besedami, samostojno iščejo nove ključne besede, samostojno pripravljajo ustrezne vsebine za najdene ključne besede (po SEO pravilih) ter samostojno ocenjujejo kakovost ustvarjenih vsebin. Dodatno k programu onsite SEO mentorstva sodi prikaz in raba Google my Business profila, prikaz in raba strukturiranja podatkov (schema mark up) in SEO optimizacija vsebin za YouTube.

Kaj dobim z offsite SEO mentorstvom?

Po opravljenem offsite SEO mentorstvu, mentoriranci razumejo pomen in različne metode gradnje povratnih povezav z namenom, da se njihova spletna stran, na ključne besede, ki imajo visok iskalni volumen (najtežje in najbolj konkurenčne ključne besede), začne uvrščati med vrhnjimi pozicijami na prvi strani Googla.

Kakšna je garancija, da bo SEO mentorstvo, prineslo rezultat?

Po ponujanem programu SEO mentorstva, preko Googla, brez plačljivih oglaševalskih kampanj, več let, tržim, različne storitve in izdelke, tudi sam. Enak SEO pristop, kot ga ponujam v mentoriranju, uporabljam pri svojih lead generation spletnih straneh, spletnih trgovinah in pri affiliate (posredniški) spletni prodaji. Če deluje zame, bo delovalo tudi za vas (razen, če ne boste delali po programu).

Kakšne so reference vašega SEO programa (jih lahko preverim)?

Nekatere reference mojega SEO mentorstva, so objavljene na vhodni strani moje spletne strani. Ostale reference so omenjene na spletni strani Seo-Praktik.si, ki jo namenjam izključno uporabnim vsebinam o optimizaciji spletnih strani. Reference lahko preverite in pokličete, prosim le, da kontaktirate tiste, ki dejansko SEO optimizacijo, aktivno, po končanem mentorstvu, izvajajo naprej. Nekateri naročniki namreč, po končanem mentoriranju, aktivno nastopajo preko drugih spletnih kanalov.
Reference in ocene SEO mentorskega programa, si lahko ogledate tudi na Google my Business profilu spletne strani Seo-Praktik.si.

Koliko stane SEO mentorstvo?

Cena SEO mentoriranja se v odvisnosti od SEO predznanj, zahtevnosti projekta in števila udeležencev programa, spreminja. Informativna cena mentorstva se giblje okrog 250€, za podrobnosti pa obiščite cenik spletne optimizacije.

Zakaj nekateri, po končanem SEO mentorstvu, ne izvajajo SEO optimizacije, naprej?

To je vprašanje bolj za tiste, ki odnehajo, kot za tiste, ki SEO izvajamo redno 🙂
Razlogi so verjetno različni:
– izbira drugih spletnih kanalov,
– ugotovitev, da gre za preveč dela :),
– sprememba fokusa, projekta, delovnega mesta,….