Povzetek predavanja za spletni marketing

V sredo, 17.1.2018, sem v Majšperku, izvedel prvo letošnje predavanje na temo spletnega nastopa na Googlu, za razliko od lanskih mojih predavanj in delavnic, pa je bilo to moje prvo predavanje, ki ga niso organizirali drugi (in sem bil pri njih gost), ampak sem dogodek organiziral sam (in ga tudi slaba dva meseca, po mojih organskih kanalih, sam promoviral).

.

Promocija predavanja

.

spletni marketing predavanje

Ker sem sam pristaš SEO in naravnega spletnega nastopa, hkrati pa, ker je to moje predavanje bilo brezplačno, se za promocijo dogodka, nisem posluževal plačljivih oglasov.

.

Predavanje je bilo bolj namenjeno tistim, ki me spremljajo (na LinkedIn-u, čez blog in tistim, s katerimi sem povezan v zaprti FB skupini).

.

Obiskovalce čez blog sem obvestil dvakrat, v zadnjih 14 dneh (čez emailing), na LinkedIn-u sem sporočilo oddal enkrat ob začetku promocije in enkrat tik pred izvedbo, enak način pa sem uporabil tudi v FB grupi.

.

Na predavanje se je tekom slabe dvomesečne promocije prijavilo 52 ljudi, dogodka se pa je dejansko udeležilo 27 ljudi.

.

Prvi del predavanja

.

Prvi del predavanja (do odmora) sem namenil predstavitvi različnih možnosti prodaje in zaslužka čez Google, posebej pa sem predstavil prednosti in slabosti prodaje preko spletnih trgovin, prodaje s pomočjo lead generation spletnih strani, affiliate marketing, zaslužek čez adsense in dropshipping.

.

Kot to počnem, na večini drugih predavanj in delavnic, sem v tistih primerih, kjer nastopam tudi sam, primere pokazal kar na mojih spletnih straneh.

Zaključek prvega dela predavanja je bil namenjen še predstavitivi glavnih razlik med plačljivim in neplačljivim nastopom čez Google.

.

Drugi del predavanja

.

V drugem delu predavanja smo se bolj lotili poglavja “how to“….

.

Razložil sem pomen in bistvo dobre analize ključnih besed, kako spremljati rezultate priprave spletnih vsebin in konkretno obrazložil na kaj biti pozoren pri onsite optimizaciji spletnih vsebin (tako blog zapisov, kot opisov produktov, kategorij, home page-a, itd…).

.

Sklep

.

Predavanje je potekalo po načrtu. Začeli smo točno ob 16.00, končali točno ob 19.00. Vmes je bila ena, krajša, 10 minutna pavza.

.

Podobno, brezplačno predavanje, v letošnjem letu (2018) več ne načrtujem, za naslednje leto pa razmišljam, da bi bolj pripravil delavnico za offsite SEO, email marketing ali LinkedIn organski nastop.