Predaval sem na delavnici spletnega marketinga, v Sevnici

V Albert Felicijanovi dvorani na Gradu Sevnica, sem 27.2.2017, predaval na delavnici kreiranja boljše podobe Sevnice (tudi preko spleta), skupaj z doc. dr. Jasno Potočnik Topler iz Fakultete za turizem v Mariboru, na temo strateške zasnove spletnega nastopa vseh, ki se zanimajo za dolgoročni internetni uspeh in rast na spletnem področju.

.

Delavnica spletnega marketinga za podjetnike iz Sevnice

.

je potekala v sklopu predavanj dveh gostov, od katerih je v prvem delu, doc. dr. Jasna Potočnik Topler, udeležencem predstavila strateške priložnosti Sevnice in sevniškega gospodarstva, kot bodočega evropskega, turističnega bisera, v drugem delu, pa sem sam, kot drugi gost, udeležencem delavnice predstavil:

.

  • osnove spletnega nastopa za naraven razvoj njihovih spletnih strani

  • prikaze primerov iz prakse (največ sem prikazal lastnih primerov spletnih strani, s katerimi tržim tako storitve, kot produkte, na spletu)
  • osnove iskanja potencialnih kupcev (analiza ključnih besed)
  • osnove priprave spletnih vsebin na način, da pritegnejo in angažirajo spletne obiskovalce
  • osnove strateškega nastavka razvoja spletne strani, da se (ob izvajanju rednih aktivnosti) spletna stran razvija naprej (pridobiva konstantno na obiskanosti spletne strani in pridobiva pozicije za težke, konkurenčne ključne besede)
  • osnovne priložnosti, ki izhajajo iz SEO aktivnosti na spletu

.

Kaj je bil glavni izziv delavnice?

spletni marketing delavnica
Z županom občine Sevnica na delavnici spletnega marketinga.

.

V kratkem času, ki sem ga imel na voljo (predvideno pol urno predavanje se je podaljšalo v slabo uro), sem želel udeležencem predstaviti predvsem:

.

  • različne metode spletnih pristopov in taktik, glede na vrsto in namen različnih spletnih strani,
  • bistvene razlike med različnimi spletnimi kanali (SEO, PPC,…) ter
  • ključna orodja, ki jih uporabljamo za trženje storitev in produktov preko svojih internetnih strani

.

V okviru aktualnih trendov poizvedovanj po Sevnici zaradi prve dame ZDA, Melanije Trump, ima ključna beseda Sevnica cca. 3600 iskanj na mesec v Googlu (rdeči kvadratek na spodnji sliki), s čimer prehiteva marsikatero, bistveno bolj prepoznavno, slovensko turistično destinacijo (npr. Portorož in druge, označene modro) – orodje KWfinder:

.

Klik za povečavo.

.

.

Ker se železo kuje, dokler je vroče, sem se v svojem predavanju, pridružil pobudi organizatorja delavnice KŠTM (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, Sevnica) in občini Sevnica, ki želita sevniške podjetnike, združiti pod eno spletno in aktivno streho, na kmalu novo odprti spletni strani www.visit-sevnica.com.

Organizatorju prireditve, KŠTM Sevnica, se ob tej priložnosti zahvaljujem za izkazano zaupanje in povabilo na predavanje njihovi podjetniški sredini.

.