V Sevnici se je zgodila “repete” delavnica onsite spletne optimizacije

Po delavnici spletnega marketinga, ki sem jo imel v Sevnici 27.2.2017 (opis dogodka tukaj), je iz strani nekaterih udeležencev bila izražena želja, da naredimo nadaljevalno delavnico, ki pa bi za razliko od splošnega predavanja, slonela konkretno na izboljšavah na spletnih straneh udeležencev.

Tako sem v ponedeljek, 29.5.2017, ob 12.00 bil povabljen na izvedbo delavnice za onsite optimizacijo spletnih strani, izvajali pa smo jo v prostorih mladinskega centra Sevnica.

.

Ker sem, kot je v moji navadi, pozabil vprašati za dovoljenje, ali smem prikazane spletne strani in predloge za onsite izboljšave, prikazati tudi v obliki mojih blog zapisov, spodaj samo povzemam nekatere ideje, ki pa jih je sicer precej mojih slušateljev na ostalih mojih predavanjih, že slišalo.

.

Kaj smo delali?

.

Kdor me pozna ali dela z mano že čez mentorstvo ali pa se je že udeležil katerega izmed mojih predavanj, ve, da je ni moje “razprave” o spletnem marketingu, še posebej pa o spletni optimizaciji, na kateri ne bi govorili na dolgo in široko o analizi ključnih besed.

.

Brez analize ključnih besed je zame streljanje po spletnem polju, streljanje v prazno. In drago hkrati.

.

Zato sem tudi to onsite seo delavnico začel s tem, da si na dejanskih primerih spletnih strani, pogledamo, katere so sploh tiste ključne besede, na katere naj udeleženci pripravljajo vsebine.

.

Podrobno sem (spet) šel v razlago o tem kaj so informativne in nakupne ključne besede, kakšne so razlike med dolgorepimi in generičnimi besedami, precej časa pa smo investirali tudi v to, da nam je bilo jasno kako se boriti proti vsem, ki na Googlu nastopajo preko plačljivega oglaševanja in, ki zasedajo najtežje besede na trgu tudi med organskimi zadetki.

.

Od analize besed naprej so (zame) stvari samo še “seo tehnikalija”.

.

Nastavili smo si tabelo in lestvico za vnos aktivnosti ter spremljanje kakovosti izvajanih aktivnosti ter pogledali na kaj je treba biti pozoren (iz onsite SEO vidika), ko pripravljamo vsebine za naše spletne strani. V bistvu sem povzel to, kar sem opisal v celotnem, mojem onsite SEO vodniku.

.

Delavnica onsite spletne optiizacije je skupaj z odmori trajala 3 ure.
Je pa kot takšna, zame predpogoj za to, da lahko istim udeležencem razložim še offsite SEO.

Če je seveda želja.

.