Kako izvesti pogovor z umetno inteligenco za potrebe SEO optimizacije in boljšega digitalno marketinškega nastopa

Ključne ugotovitve vsebine v nadaljevanju:

Pred pogovorom z umetno inteligenco:

 • Opredelite svoje cilje: Kaj želite doseči s SEO optimizacijo? Ali želite izboljšati uvrstitev svoje spletne strani v iskalnih rezultatih, povečati promet ali oboje?
 • Raziščite temo: Pred pogovorom z umetno inteligenco se seznanite z osnovami SEO. To vam bo pomagalo, da boste lažje razumeli odgovore umetne inteligence in postavljali bolj premišljena vprašanja.
 • Pripravite svoja vprašanja: Za učinkovit pogovor z umetno inteligenco je pomembno, da imate vnaprej pripravljena vprašanja. To vam bo pomagalo, da ostanete osredotočeni in da izkoristite čas, ki ga imate z umetno inteligenco.

Med pogovorom:

 • Bodite jasni in jedrnati: Ko postavljate vprašanja umetni inteligenci, bodite jasni in jedrnati. To ji bo pomagalo, da bo razumela, kaj sprašujete, in vam dala natančne odgovore.
 • Uporabljajte ustrezne izraze: Uporabljajte ustrezne SEO izraze, ko komunicirate z umetno inteligenco. To ji bo pomagalo razumeti kontekst vašega pogovora in vam dati bolj relevantne odgovore.
 • Bodite potrpežljivi: Umetna inteligenca se še vedno uči in razvija. Morda ne bo vedno mogla dati popolnih ali takojšnjih odgovorov na vaša vprašanja. Bodite potrpežljivi in ji dajte čas, da obdela vaše zahteve.
 • Zastavite dodatna vprašanja: Ne bojte se zastaviti dodatnih vprašanj, če nečesa ne razumete. Umetna inteligenca je tukaj, da vam pomaga, zato izkoristite priložnost, da se od nje naučite čim več.

Po pogovoru:

 • Ukrepajte: Uporabite informacije, ki ste jih pridobili od umetne inteligence, za izboljšanje SEO vaše spletne strani.
 • Spremljajte rezultate: Spremljajte uvrstitev svoje spletne strani v iskalnih rezultatih in promet, da bi videli, ali so vaši ukrepi uspešni.
 • Nadaljujte učenje: SEO je nenehno spreminjajoče se področje. Pomembno je, da se boste še naprej učili o najnovejših trendih in tehnikah, da boste svojo spletno stran uvrstili visoko v iskalnih rezultatih.

Dodatni nasveti:

 • Izberite umetno inteligenco, ki je specializirana za SEO (seznam je na dnu te vsebine)
 • Prepričajte se, da umetna inteligenca ima dostop do najnovejših podatkov o SEO.
 • Uporabite več umetnih inteligenc, da dobite različne perspektive.

Upoštevajte te nasvete, da boste z umetno inteligenco imeli učinkovit pogovor o SEO optimizaciji in izboljšali uvrstitev svoje spletne strani v iskalnih rezultatih.

Kaj je priporočljivo upoštevati, ko si želite da vam umetna inteligenca pomaga pri SEO optimizaciji spletnih strani? Kako izvesti pogovor z umetno inteligenco o SEO?

pogovor z umetno inteligenco

Ko želite, da vam umetna inteligenca pomaga pri SEO optimizaciji spletnih strani, je priporočljivo jasno definirati cilje in ključne metrike, kot so:

 • povečanje organskih obiskov (npr. cilj povečanja za 20% v naslednjih šestih mesecih),
 • izboljšanje pozicije ključnih besed (npr. premik s 10. na 3. mesto za določeno ključno besedo)
 • in optimizacija CTR (cilj dviga s 2% na 5%).

Uporabljajte konkretne izraze, kot so on-page SEO, off-page SEO, tehnični SEO, in se osredotočite na specifične strategije, kot so izboljšanje meta opisov, strukture URL-jev, notranje povezovanje, in hitrost nalaganja strani.

Poudarite tudi pomembnost analize povratnih povezav in ustvarjanje kakovostnih vsebin, pri čemer uporabite numerične cilje in jasne časovne okvire za merjenje uspešnosti.

Konkreten primer pogovora z umetno inteligenco npr. v primeru, ko želite optimizirati npr. naslove spletnih vsebin

V spodnjem primeru je predstavljen pogovor z umetno inteligenco o optimizaciji naslova vsebine, ki npr. govori o digitalnem marketingu.

Pogovor z umetno inteligenco lahko začnete npr. z naslednjim vprašanjem:

“Želim optimizirati naslov članka, ki govori o digitalnem marketingu. Trenutni naslov je ‘Vse, kar morate vedeti o digitalnem marketingu’. Kako ga lahko izboljšam, da bi povečal CTR in pritegnil več bralcev?
Cilj je povečati organski promet za 15% v naslednjih treh mesecih.
Ali lahko predlagaš bolj učinkovit naslov, ki vključuje ključne besede kot so ‘digitalni marketing’, ‘strategije’ in ‘uspeh’? Prav tako naj naslov ne presega 60 znakov za optimalno prikazovanje v iskalnikih. Kakšen učinek bi imela uporaba številk ali močnih besed, kot je ‘najboljše’ ali ‘preverjene’?”

Umetna inteligenca bi lahko odgovorila takole:

“Za izboljšanje naslova članka o digitalnem marketingu in povečanje CTR ter organskega prometa predlagam naslednje možnosti, ki so optimizirane za ključne besede in pritegnejo pozornost:

 1. ’10 Preverjenih Strategij za Uspeh v Digitalnem Marketingu’
 2. ‘Najboljše Prakse za Digitalni Marketing: Kako Doseči Uspeh’
 3. ‘Digitalni Marketing: Ključne Strategije za Rast Vašega Posla’
 4. ‘Učinkovite Taktike Digitalnega Marketinga za 2024’

Uporaba številk v naslovih, kot so ’10’ ali ‘2024’, lahko poveča CTR za približno 36%, saj bralcem jasno signalizira vrednost in specifičnost vsebine.

Prav tako močne besede, kot so ‘preverjene’ in ‘najboljše’, ustvarjajo občutek zaupanja in strokovnosti, kar povečuje privlačnost naslova. Vsi predlagani naslovi so pod 60 znakov, kar zagotavlja SEO optimalno prikazovanje v iskalnikih.”

Dodatno:

Kako se pogovarjati z umetno inteligenco tako, da bo ta pripravila vsebino, ki se bo uvrstila višje na Googlu od konkurence

V ChatGPT podajte naslednji ukaz:

Let’s play a game! Imagine that you’re a highly skilled SEO and copywriter who can write the best content in [TARGETLANGUAGE]. I’ll give you the URL of an article [PROMPT] that we want to outrank on Google, and I want you to write an article in a formal ‘we form’ that can help us outrank it. Your article should be fully formatted in markdown and include detailed, comprehensive paragraphs with lots of details. Use subheadings with keyword-rich titles to make it easy for readers and search engines to understand the structure of the article. If appropriate, you can also suggest a diagram using markdown mermaid syntax to help illustrate your points. Please focus on writing high-quality, informative content that will be valuable to readers. Don’t worry about explaining what you’re doing or why you’re doing it – just focus on delivering the best possible article to help us outrank our competitor. Remember, the goal is to create content that is so good it can outrank the article I gave you on Google. Don’t worry about lecturing me on general SEO rules or explaining that there are many factors that influence search rankings – just focus on delivering top-notch content in [TARGETLANGUAGE]. So, let’s get started! Here’s the URL of the article we want to outrank: [PROMPT]. Let’s work together to create an amazing article that can help us achieve our goal.

Dodatno:

Katere so najpogostejše napake pri pogovorih z umetno inteligenco za potrebe SEO optimizacije vsebin

Najpogostejše napake pri pogovorih z umetno inteligenco za potrebe SEO optimizacije vsebin vključujejo premalo specifične zahteve, neupoštevanje algoritmičnih sprememb iskalnikov, ignoriranje iskalne namere uporabnikov in premalo pozornosti na meta podatke.

Pomembno je, da jasno opredelite ciljne ključne besede, določite konkretne KPI-je (npr. povečanje konverzij za 25% v šestih mesecih), in zagotovite optimizacijo za mobilne naprave ter glasovno iskanje.

Prav tako je kritično spremljanje analitike za redno prilagajanje strategij in izogibanje prekomerni uporabi ključnih besed, ki lahko vodi do kazni zaradi prepogoste uporabe targetiranih ključnih besed, kar lahko zmanjša organski promet za več kot 30%.

Umetna inteligenca, ki je specializirana za SEO

Na področju SEO obstaja veliko umetnih inteligenc, ki so lahko v pomoč, vsaka pa ima svoje prednosti in slabosti. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih:

 • MarketMuse: Ta umetna inteligenca uporablja tehnologijo za razumevanje naravnega jezika za analizo vsebine vaše spletne strani in priporočanje izboljšav za optimizacijo ključnih besed, berljivost in celotno strukturo. https://www.marketmuse.com/
 • Frase: Ta umetna inteligenca se osredotoča na pomoč pri raziskovanju ključnih besed in ustvarjanju vsebin. Omogoča vam iskanje relevantnih ključnih besed, ustvarjanje vsebin, ki so optimizirane za te ključne besede, in celo avtomatizacijo nekaterih vidikov postopka ustvarjanja vsebin. https://www.frase.io/
 • Surfer SEO: Ta umetna inteligenca vam pomaga optimizirati vašo vsebino tako, da jo primerja z najboljšimi rezultati iskanja za vaše ciljne ključne besede. Ponuja priporočila za izboljšanje naslovov, meta opisov, uporabe ključnih besed in celotne strukture vsebine. https://surferseo.com/
 • Semrush: Ta platforma za SEO ponuja široko paleto orodij, vključno z raziskavami ključnih besed, analizo konkurence, revizijo spletnih strani in sledenjem uvrstitvam. Vključuje tudi umetno inteligenco, ki lahko pomaga pri nekaterih teh nalogah, kot je ustvarjanje vsebine in optimizacija naslovov. https://www.semrush.com/
 • Clearscope: Ta umetna inteligenca uporablja tehnologijo za razumevanje naravnega jezika za analizo vaše vsebine in priporočanje izboljšav za optimizacijo ključnih besed, berljivost in celotno strukturo. https://www.clearscope.io/

Poleg teh orodij obstaja še veliko drugih umetnih inteligenc, ki so lahko v pomoč pri SEO. Pomembno je, da izberete umetno inteligenco, ki ustreza vašim specifičnim potrebam in proračunu. Pri izbiri umetne inteligence upoštevajte naslednje dejavnike:

 • Vaše cilje: Kaj želite doseči s SEO? Ali želite izboljšati uvrstitev svoje spletne strani v iskalnih rezultatih, povečati promet ali oboje?
 • Vaš proračun: Koliko ste pripravljeni plačati za umetno inteligenco?
 • Vaše tehnične veščine: Kako udobno se počutite pri uporabi tehnologije?
 • Funkcije: Katere funkcije so vam pomembne? Nekatere umetne inteligence ponujajo široko paleto funkcij, druge pa so osredotočene na določeno področje SEO.

Ko boste izbrali umetno inteligenco, jo preizkusite in prepričajte se, da ustreza vašim potrebam. Če niste zadovoljni, lahko vedno poskusite drugo umetno inteligenco.

Uporaba umetne inteligence vam lahko pomaga izboljšati SEO vaše spletne strani in doseči višje uvrstitve v iskalnih rezultatih. Vendar pa je pomembno, da umetno inteligenco uporabljate pravilno in v kombinaciji z drugimi strategijami SEO.

Kako se pogovarjati z umetno inteligenco o SEO