10 TOP idej kam peljati zaposlene na druženje, zabavo in spoznavanje

Če se sprašujete kam peljati zaposlene na izlet, zabavo ali preprosto druženje oz. medsebojno spoznavanje, se prav gotovo zelo dobro zavedate, da so zaposleni ključni steber vsake organizacije.

Njihovo dobro počutje, motivacija in povezanost imajo neposreden vpliv na uspeh podjetja. V tem hitrem tempu sodobnega delovnega okolja je ključno, da se občasno ustavimo, si vzamemo čas za sprostitev in okrepimo medsebojne vezi.

V Sloveniji, majhni a izjemno raznovrstni državi, imamo privilegij, da nas obdajajo čudovite naravne lepote, bogata kulturna dediščina in vrhunska kulinarična doživetja.

Zato je spodaj pripravljen seznam desetih izjemnih idej, kam peljati zaposlene v Sloveniji, ki bodo spodbudile timsko povezanost, ustvarjalnost in dobro počutje.

Od slikovitih alpskih dolin do obalnih čudes, od aktivnih avantur do razkošnih wellness doživetij – vsaka od teh idej ponuja edinstveno priložnost za izboljšanje delovnega okolja ter krepitev medsebojnih odnosov med sodelavci:

Glede na to, da sam opravljam predavanja na čudovitem posestvu Trnulja, v neposredni bližini Ljubljane, je moj prvi odgovor kam peljati zaposlene, nedvomno ekološko in turistično posestvo Trnulja. Trnulja ponuja edinstveno izkušnjo sredi narave, le nekaj minut izven Ljubljane.
Zaposleni bodo navdušeni nad možnostjo pobega v mirno okolje podeželja, kjer se lahko sprostijo in povežejo z naravo. Aktivnosti, kot so degustacija ekoloških lokalnih dobrot, sprehodi po ljubljanskem barju in ekološki naravi, bodo spodbudile timsko povezovanje in sprostitev.

prostor za team building aktivnosti
Posestvo Trnulja

Trnulja definitivno ostaja moje prvo priporočilo za lokacijo za team building v okolici Ljubljane tudi zaradi tega, ker je prostor zraven kulinaričnega doživetja, v celoti opremljen in pripravljen za različne vrste team buildingov.

Idilična kraja kot sta Bled in Bohinj ponujata široko paleto aktivnosti, ki bodo združile in zabavale vaše zaposlene. Od pohodništva in kolesarjenja do raziskovanja jezer s čolni ali supi, s tema dvema krajema ne morete zgrešiti. Poleg tega bodo razkošna narava in slikoviti razgledi spodbudili ustvarjalnost in sprostili um vaših zaposelnih.

Nedaleč vstran od Bleda in Bohinja se nahaja soteska Vintgar, ki je s svojimi kristalno čistimi tolmuni in slikovitimi slapovi pravi raj za ljubitelje narave. Pot po soteski ne nevarna, niti ne predolga, zato je odlična točka za vaše zaposlene. Tudi, če jim ni do preveč aktivnega druženja.

Po Vintgarju se lahko odpravite v srednjeveško mesto Radovljica, kjer bodo vaši zaposleni lahko uživali v kulturnih in zgodovinskih znamenitostih ter okušali lokalne kulinarične dobrote. To potovanje bo okrepilo povezovanje med zaposlenimi in jih navdihnilo s čudovitimi naravnimi in kulturnimi bogastvi Slovenije.

Obisk Škocjanskih jam, ki so del UNESCO-ve svetovne dediščine, bo zagotovo navdušil vaše zaposlene s svojo impresivno podzemno pokrajino. Nato se lahko odpravite na Kras, kjer lahko uživate v kolesarjenju ali pohodništvu po čudovitih kraških planotah in obiščete lokalne vinske kleti. To potovanje bo spodbudilo občutek pustolovščine in odkrivanja ter okrepilo povezovanje med sodelavci.

Organizirajte izlet v glavno mesto Slovenije, Ljubljano, kjer lahko zaposleni doživijo bogato kulturno dediščino, raznoliko kulinarično sceno in živahno urbano okolje. Od ogleda Ljubljanskega gradu do sprehoda ob reki Ljubljanici in obiska lokalnih restavracij ter tržnice, bo ta izlet navdihnil zaposlene s svežimi idejami in jim omogočil priložnost za sprostitev in povezovanje zunaj delovnega okolja.

Če prihajajo vaši zaposleni iz štajerskega konca se kot prvi odgovor kam peljati zaposlene ponujata Pohorje in Maribor.

Organizirajte izlet na Pohorje (npr. na Roglo), kjer se bodo zaposleni lahko sprostili ob aktivnostih na prostem, kot so kolesarjenje, pohodništvo ali smučanje v zimskem času.

Nato obiščite Maribor, drugo največje slovensko mesto, kjer lahko uživate v kulturnih znamenitostih, kot je Stara trta, najstarejša trta na svetu, ter okušate vrhunska vina Štajerske regije.

zaposleni kolesarijo

Naslednja ideja za lokacijo, ki bi bila primerna za vaše zaposlene je lahko slikovita, alpska Logarska dolina, ki ponuja neprimerljivo lepoto narave, ki bo navdušila vaše zaposlene. Sprehodite se po urejenih poteh, občudujte razgled s panoramskih razgledišč ter se sprostite ob šumenju gorskih potokov. Obisk Krajinskega parka Logarska dolina bo zagotovo okrepil občutek povezanosti z naravo in med zaposlenimi.

Svoje zaposlene lahko razvajate tudi z izletom z ladjo po Blejskem jezeru. Najamete lahko zasebno ladjo ali se pridružite organizirani vožnji z ladjico, medtem ko uživate v čudovitem razgledu na Blejski grad in otok s cerkvijo. Ta izlet bo prinesel sprostitev in občutek razkošja, ki bo dodatno okrepil povezanost med sodelavci.

Za zaposlene, ki so bolj nagnjeni k aktivnostim v naravi, lahko organizirate kolesarjenje po slovenski Istri. Odpeljite se na kolesarsko avanturo po slikoviti slovenski Istri, kjer lahko zaposleni raziskujejo čudovite obalne pokrajine, obiščejo vinograde (vinska fontana Marezige) in oljčne nasade ter se ustavijo v tradicionalnih istrskih vasicah. Ta izlet bo spodbudil telesno aktivnost, raziskovanje in odkrivanje novih krajev ter krepitev prijateljstva med sodelavci.

Če želite svoje zaposlene razvajati še bolj, jim privoščite wellness z oddihom v enem izmed najlepših termalnih kompleksov v Sloveniji (Olimia). Termalne vode, savne, masaže in sprostitveni tretmaji bodo poskrbeli za popolno sprostitev in obnovitev energije. Ta izlet bo pripomogel k zmanjšanju stresa, izboljšanju dobrega počutja ter krepitvi zdravja in produktivnosti zaposlenih.

Preverite še: