Kaj je vsebinski marketing in kako se izvaja [prikaz primerov]

Vsebinski marketing odloča o tem kako “tesno” se boste uspeli povezati s spremljevalci, bralci in obiskovalci vaših spletnih vsebin.
Bolj tesen in pristen odnos kot boste uspeli vzpostaviti s “konzumatorji” vaših vsebin (npr. bralci vaših blogov, sledilci na družabnih omrežjih, itd..), več realiziranih marketinških in prodajnih ciljev (npr. doseg vaših objav, število sledilcev in interakcij z njimi, št. zaključenih spletnih prodaj, itd…) si z vsebinskim marketingom lahko obetate.

Kako je vsebinski marketing (t.i. content marketing) učinkovit (v primerjavi z drugimi kanali spletnega trženja), prikazuje spodnja študija (vir – 8):

vsebinski marketing učinkovitost
Vsebinski marketing smatra za najbolj učinkovito spletno taktiko kar 58% vplivnih tržnikov. Temu sledi optimizacija spletnih strani in email marketing (o njima v nadaljevanju te objave)

Zato ni čudno, da se za vsebinski marketing, zanima vedno več interesentov.
Poglejte spodnjo sliko:

vsebinski marketing zanimanje

Podatki (vir 1 – Google trends) kažejo, da je zanimanje za vsebinski marketing, vse od začetka pojava spletnega trženja (2004), začelo naraščati od leta 2012 in narašča še danes.

In ne samo to….

Spodnja marketinška raziskava (vir 2 – SmartInsights) je pokazala, da čez polovica tržnikov ugotavlja, da je vsebinski marketing najbolj učinkovit v prvi/začetni fazi (t.i. buyer journey) strankinega potovanja proti nakupu določenih izdelkov oz. produktov:

vsebinski marketing kdaj je najbolj pomemben
Raziskava SmartInsights prikazuje, da je vsebinski marketing najbolj pomemben v začetni fazi nagovarjanja in “potovanja” obiskovalcev in sledilcev vaših vsebin proti odločitvi za nakup. 51% podjetij ocenjuje, da vsebinski marketing najbolj dodaja vrednost njihovemu trženju v začetni fazi pritegovanja zainteresirane javnosti. To je v fazi generiranja zanimanja za panogo v kateri delujete podjetja in zavedanja o težavah, ki jih potencialni kupci odpravljajo v vašimi rešitvami.

Da ima (kakovostno izvajan) vsebinski marketing pri spletnem nastopu in trženju, odločilno vlogo, dokazujejo še naslednji statistični podatki:

 • kar 82% tržnikov poroča, da so v letu 2021 aktivno uporabljali metode vsebinskega marketinga (kar je 70% več kot leta 2020), vir 3
 • 60% vseh tržnikov ustvari najmanj eno vsebino na dan, vir 4
 • vodilna podjetja, ki izvajajo vsebinski marketing redno, beležijo za 7,8 kratno večjo organsko rast obiskovalcev njihovih spletnih strani napram tistim, ki se vsebinskega marketinga lotevajo občasno, vir 5

Kaj boste našli v tej objavi…

V tej objavi je podrobno razloženo kaj je vsebinski marketing, kako deluje vsebinski marketing, na katerih kanalih se uporablja vsebinski marketing in, v nadaljevanju, celo prikaze primerov učinkovitega izvajanja vsebinskega marketinga (na različnih spletnih kanalih).

Kaj je vsebinski marketing

Vsebinski marketing je marketinški pristop, ki deluje na principu ustvarjanja vsebin, ki pritegujejo nove obiskovalce k ogledu vaših spletnih strani.

Bolj kakovostna kot je vaša vsebina na posameznem spletnem kanalu in bolj kot ste s spletno vsebino na posameznem kanalu konsistentni (redni), večji interes in zanimanje za vašo blagovno znamko, z vsebinskim marketingom boste dosegali.

Drugi pojem za vsebinski marketing je tudi t.i. inbound marketing, ki v prevodu pomeni marketing, ki priteguje.

Za razliko od klasičnih marketinških metod in taktik (npr. oglasi na radiu, televiziji, jumbo plakatih, internetu, itd…), ki jih podjetja “potiskajo” pred oči potencialnih kupcev, inbound marketing temelji na tem, da s pomočjo (kakovostne) vsebine, potencialno zainteresirano javnost, pritegujete k sebi, svojim storitvam in produktom.

V tem zapisu je s primeri prikazano, kako zgleda vsebinski marketing za različne potrebe spletnih strani. Prepričan sem, da “teorijo”, o tem kaj je vsebinski marketing in kako deluje, lahko preberete na marsikateri drugi spletni strani, zato sem v tem zapisu želel s primeri pokazati kako dejansko vsebinski marketing zgleda v praksi.

Zakaj je vsebinski marketing učinkovit

Vsebinski marketing (t.i. pritegovalni marketing) je učinkovit preprosto zato, ker vsebin, ki se jih pred zainteresirano javnost distribuira na nevsiljiv, oglaševan način, ta ista javnost ne doživlja kot vsiljevano reklamiranje.

Za razliko od plačljivih oglasov in reklam (ki si jih javnost ogleda največkrat v zadnji fazi svojega potovanja proti nakupu izdelkov in storitev. Ko je ta ista javnost že odločena za nakup)

Dobro poglejte spodnjo sliko:

vsebinski marketing učinkovitost

Zgornja raziskava (vir 6) prikazuje podatke o klikanju na neplačane prikaze spletnih strani na prvi strani Googla (na različnih trgih EU+UK in US, obdobje 2016 do 2018).

Iz te raziskave razberete, da je klikov na neplačane prikaze spletnih strani na prvi strani Googla (SEO), nekaj nad 60%. Klikov na plačane, reklamirane prikaze spletnih strani na Googlu (t.j. Google Ads) je v najboljšem primeru samo 4 do 6%.

Podobne rezultate prikazuje tudi spodnja slika (vir 7):

učinkovitost organskega vsebinskega marketinga
Po tej raziskavi “ujame” prvo uvrščena, med neplačanimi prikazi spletnih strani, internetna stran na Googlu, kar 53% vseh klikov, vse neplačljivo prikazane spletne strani na prvi strani Googla, pa “ujamejo” celo 85% vseh klikov. Vsega 15% klikov gre med reklamirane prikaze spletnih strani I!!

Kako deluje vsebinski marketing

Vsebinski marketing deluje enostavno:

 • pripravljati je potrebno kakovostne, zanimive, unikatne, duhovite, drugačne, poučne, zabavne, idr… spletne vsebine, v različnih spletnih oblikah, z različnimi nameni doseganja marketinških ciljev.

Poglejte sliko:

vsebinski marketing delovanje
Na sliki je prikazano nekaj idej kako deluje vsbeinski marketing. Npr. s kakovostimi blog zapisi (kot je ta 😋) je cilj pritegovati bralce na to spletno stran (matijazajšek.com) in jih pritegniti k temu, da se naročijo na brezplačno prejemanje ostalih mojih nasvetov. Bolj kot je vsebina kakovostna, več uka željnih novih bralcev mojih vsebin, si lahko obetam med prijavljene. V dveh letih zasledovanja tega cilja se je na prejemanje mojih e novice prijavilo čez 600 obiskovalcev mojega bloga (brez, da bi za to sam plačal kakršnokoli oglaševanje).

Da bi vsebinski marketing, za vas, deloval čim bolje, bodite pozorni na naslednje:

 • pazite na distribucijo USTREZNIH vsebin po posameznih spletnih kanalih. Ni vsaka vrsta vsebine ustrezna in najbolj primerna za vsak spletni kanal. Povsem drugačne vrste spletnih vsebin pripravljajte za Facebook omrežje in npr. LinkedIN omrežje. Na Facebook omrežju dobro delujejo zabavne spletne vsebine. Na LinkedIN omrežju boljše delujejo poučne vsebine. Poglejte si primere v nadaljevanju.

 • pazite na ustrezno DINAMIKO objavljanja spletnih vsebin na posameznih spletnih kanalih. Ni vsak spletni kanal primeren za enako intenzivnost objav. Če vam za vašo trženje preko Googla zadošča npr. ena objava na teden (oz. koliko pač zmorete), na Facebook omrežju cca. 3 krat na dan, na LinkedIn omrežju 2 x na teden, je za učinkovito delovanje marketinga na Twitter-ju, priporočljivo vsebine objavljati do 8 krat na dan.

 • definirajte cilje, ki jih želite z vsebinskim marketingom na posameznem spletnem kanalu, doseči. Brez vnaprej zapisanih in določenih ciljev, boste, po vsej verjetnosti, podobni množici drugih, ki svoje vsebine objavlja pač zato, ker misli, da jih mora. Vsaka objava vsebine, na kateremkoli spletnem kanalu, naj ima deinifran namen!

Kako se izvaja vsebinski marketing [prikazi primerov]

Vsebinski marketing se izvaja z namenom, da pritegnete zainteresirano publiko k prebiranju vaše vsebine. Ob tem imate seveda ambicijo, da pritegovana publika, na podlagi “konzumirane” vsebine, izvede določeno akcijo (npr. v spletnih trgovinah opravi nakup, na pristajalnih spletnih straneh odda zanimanje za storitve, ob branju blog zapisov se naroči na ostale e novice in nasvete, vaše vsebine na socialnih omrežjih povšečka, komentira ali deli z drugimi, itd…).

Na različnih spletnih kanalih se vsebinski marketing izvaja v različnih oblikah (t.i. content formats).
V nadaljevanju so prikazani primeri kako se izvaja vsebinski marketing v nekaterih najbolj pogostih formatih.

.

Primer kako se izvaja vsebinski marketing za vstopno spletno stran

.

Prvi primer, spodaj, prikazujem kar iz vstopne spletne strani, moje druge spletne strani Seo-Praktik.si, ki jo gradim in razvijam specifično za področje optimizacije spletnih strani.

Za vsebine na vstopnih spletnih straneh je značilno, da vsebujejo unikaten pozdrav, unikatno sporočilo (ki obiskovalcem vstopne strani da takoj vedeti v čem se predstavljena spletna stran, razlikuje od konkurence (t.i. unique selling proposal), hkrati pa so vsebinsko zapisane z besedilom, ki je SEO optimizirano na blagovno znamko imena podjetja ali primarno ključno besedo, ki predstavlja paradnega konja posla spletne strani.

Iz spodnje slike vam bo kristalno jasno, da je vsebina na vstopni spletni strani Seo-Praktik.si, optimizirana za ključno besedo spletna optimizacija:

.

.

vsebinski marketing spletna optimizacija

Medtem, ko opazujete zgornjo sliko, je dejanska vsebina in izgled, na vstopni spletni strani Seo-Praktik, že spremenjena (ker vsebino na vstopni strani ves čas testiram, spreminjam in dodatno optimiziram).

.

Če boste slučajno kliknili na vstopno spletno stran Seo-Praktik.si, boste opazili, da se tudi vsebina v nadaljevanju vstopne strani, nadaljuje tako, da vključuje ključno besedo “spletna optimizacija”:

.

Poglejte spet sliko:

.

Vsebina, ki je spisana za vstopno spletno stran, NE SME, prepogosto vsebovati ključne besede, za katero je optimizirano spisano besedilo. Namesto prepogostega ponavljanja iste ključne besede, uporabite raje sinonime in sorodne ključne besede

.

Dodatne, uporabne napotke za optimizacijo spletnih strani, sem objavil tudi tukaj, na osenem blogu, v članku Kaj je optimizacija spletnih strani & kako se izvaja SEO [Vodnik].

.

Kako se izvaja vsebinski marketing na pristajalnih spletnih straneh (t.i. landing pages)

.

Za pristajalne strani (lahko za produkte v spletnih trgovinah ali storitve) je značilno, da je njihov primarni cilj, konverzija. Želeti si konverzije na pristajalnih spletnih straneh, pomeni, da si želite, da obiskovalci iz pristajalne spletne strani, naredijo naslednji korak (oddajo zanimanje, opravijo nakup, oddajo svoj elektronski naslov, itd…).

Spletna vsebina na pristajalnih spletnih straneh mora biti napisana tako, da je osredotočena na konverzijo (dostikrat to pomeni, da obiskovalcem strani NE OMOGOČA drugega izhoda kot, da izvedejo naslednji korak).

To pomeni, da pri ustvarjanju vsebine za pristajalne spletne strani, odstranite VSE notranje in zunanje povezave na druge spletne strani, hkrati pa pazite, da pri vsebini, niste preveč “posiljivi” (saj bodo obiskovalci, v tem primeru, prej zapustili stran (in si vas zapomnili kot “posiljive”).

Postopek, ki vodi obiskovalce pristajalnih strani h konverziji mora biti LOGIČNO in SUBTILNO nadaljevanje zgodbe, ki jo sporoča vsebina pristajalne strani. Ne velja pa to pri ustvarjanju vsebin za prodajne pristajalne strani, kjer ste lahko “očitno prodajni”, ker obiskovalci teh strani PRIČAKUJEJO PONUDBO in CENO.

Primer zelo učinkovite vsebinske izvedbe na pristajalni strani je primer spletne strani www.ebonitete.si na spodnji sliki:

vsebinski marketing pristajalna stran ebonitete.si

S klikom na bonitete prijava pristanejo obiskovalci spletne strani www.ebonitete.si na vsebini, ki jih vabi, da preverijo bonitetne informacije svojih poslovnih partnerjev. Osnovne podatke o bonitetah podjetih dobijo obiskovalci brezplačno, za podrobnejše informacije o bonitetah podjetij pa morajo obiskovalci oddati elektronski naslov.

.

Kako se izvaja vsebinski marketing za opise produktov v spletnih trgovinah

.

Prikaz vsebinskega marketinškega ustvarjanja pri opisovanju produktov v spletnih trgovinah, prikazujem na dveh primerih:

.

Prvi primer je slovenska, zelo znana, spletna trgovina TopIzbira.si, ki prodaja ovitke za telefone in pametne ure ter zapestnice:

Vsebina za splet NI samo pisanje besedil za vstopno spletno stran in pisanje spletnih vsebin za pristajalne strani. Z namenom čim bolj učinkovite prodaje preko spletnih trgovin, je pomembno tudi, da so opisi v trgovinah vsebinsko čim bolj bogati. Na sliki je vsebina opisa pametne ure, izpostavljena v različnih formatih: slike (1), kratek (SEO optimiziran) opis produkta (2), video vsebina (3) in vsebina v obliki naštevanja lastnosti (4). Čimbolj pestro upoštevanje vsebin različnih formatov (t.i. reach media) vpliva na boljšo uvrstitev spletne stran, v Googlu, posledično pa to pomeni več obiskovalcev spletne trgovine.

.

Kako se izvaja vsebinski marketing pri opisovanju kategorij izdelkov v spletnih trgovinah

.

Drugi primer, ki se pravtako “dotika” kreacije spletnih vsebin v online trgovinah, je primer napisane vsebine za kategorijo izdelkov v spletnih trgovinah. Kar se tiče vsebin za potrebe marketinga, ni dovolj, da v trgovinah, pripravite vsebine samo za produkte, ampak tudi vsebine za kategorije produktov.

Spodaj poglejte primer vsebine za kategorijo regalov za dnevne sobe v spletni trgovini Pohištvo123.si:

.

Vsebina za opise kategorij, bi po SEO pravilih, morala biti opisana z med cca. 150 do 250 besedami, hkrati pa bi opis kategorije moral upoštevati tudi vsa ostala SEO pravila, ki jih sicer upoštevate pri pisanju ostalih vrst spletnih vsebin.

.

DODATEN NAMIG PRI STRUKTURIRANJU VSEBIN ZA KATEGORIJE IZDELKOV V SPLETNI TRGOVINI: Izdelke v trgovinah poimenujte s ključnimi besedami, ki jih uporabniki Googla, dejansko vtipkajo v Google. Poimenovanje kategorij “na pamet”, ne pa na podlagi analize ključnih besed, je ena najpogostejših napak, zaradi katerih se spletna trgovina, ne znajde visoko v iskalniku Google. Ključne besede (in strukturo kategorij izdelkov v spletnih trgovinah) načrtujte PRED izdelavo spletne trgovine.

.

Kako se izvaja vsebinski marketing za kontaktne podstrani

.

Vsebinski marketing kontaktne spletne strani je v eni zadevi zelo podoben ustvarjanju vsebin za pristajalne strani. Cilj vsebine na kontaktni strani je oddaja kontakta (po možnosti na način, da ga lahko izmerimo).

Če kontaktno spletno stran vsebinsko načrtujete tako, da znate iz nje izmeriti koliko kontaktov dejansko “generira”, imate osnovo, da konverzijo generiranih kontaktov, v prihodnosti celo izboljšujete. Sicer pa mora vsebina na kontaktni spletni strani, zraven zasledovanja cilja oddaje kontakta, vsebovati še:

.

 • social proof (dokaz, da dejansko obstajate in, da ste aktivni)
 • reference (v kolikor niso te navedene že na strani “o nas”). Reference naj bodo opisane s čim bolj natančnimi opisi dodanih vrednosti, ki so jih kupci oz. poslovni partnerji dobili od sodelovanja z vami oz. od nakupa iz vaše spletne trgovine)
 • različne (merljive) možnosti oddaje kontakta
 • predvsem pa enostavno in hitro možnost oddaje kontakta

.

NAMIG: če je mogoče, poskušajte vsebino na kontaktni strani, zasnovati tako, da z njo tudi SEGMENTIRATE oddana zanimanja in povpraševanja.

..

Vsebina za spletno stran “o nas”

.

Vsebinski marketing t.i. about us spletne strani je “mešanica” pristajalne spletne strani in kontakt strani. “About us” stran naj vsebuje vsebino katere cilj je, v prvi vrsti, konverzija (v povpraševanje, nakup, oddajo e naslova,…).

.

Uporabne prakse, ki jih upoštevajte pri vsebini za strani “o nas”, so:

 • uporabljajte dejstva, ne PR puhlic v promocijske namene. Če je vaša spletna stran že zasnovana tako, da ste obiskovalce pritegnili, da kliknejo na vašo “about us” page, vam, na njej, ni potrebno več “zganjati” promocije.
 • vsebino usmerite v gradnjo zaupanja (namesto vele nazivov CEO, dr., executive, itd… usmerite zgodbo v to, da se prikažete v sproščeni luči).
 • obiskovalcem jasno povejte kaj potrebujete od tistih, ki se odločijo za sodelovanje z vami (generirana povpraševanja so STROŠEK, zato si želite, da preko strani “o vas” oddajo zanimanje za sodelovanje le tisti, za katere dejansko lahko opravite svojo storitev).
 • pri vsebini bodite natančni (primer: Namesto: “smo podjetje, ki vas prestavi višje na internetu”, je boljše: “z nami boste v letu dni dosegli najmanj 60% rast obiska spletne strani”).
 • bodite zanimivi
 • spodbujajte povezanost (čez npr. družabna omrežja)

Cilj vsebine na strani “o nas” je v prvi vrsti predvsem natančno povedati s čim se vaše podjetje ukvarja. Več kot vključite konkretnih podatkov, bolj kredibilna in zaupanja vredna je vaša spletna vsebina.

Spodaj poglejte primer vsebine na spletni strani “o nas” na spletni domeni www.prvafina.si:

vsebina o nas www.prvafina.si
V spletno vsebino na podstrani spletne strani www.prvafina.si, o nas, so vkomponirani kontaktni podatki, slika podjetja, konkretni podatki o sodelovanju z mednarodnimi inštitucijami Prve finančne agencije d.o.o. Več kot v vsebino “o nas” vključite konkretnih podatkov, bolj zaupanja vredna je vaša celotna spletna stran.

.

NAMIG: Večina “abous us” strani pozabi na to, da se tudi te strani splača SEO optimizirati za uporabne/prodajne/zanimive ključne besede. Medtem, ko sem tudi sam, ob postavljanju spletne strani MatijaZajšek.com, okrog leta 2013, pozabil na optimizacijo “o meni” spletne strani, sem na SEO-Praktik.si (ki sem ga postavljal leta 2018), spletno optimizacijo, že upošteval. Stran “o nas” na SEO-Praktik-u, je optimizirana za ključno besedo: “seo strokovnjak” Poglejte sliko spodaj:

.

Ustvarjanje spletne vsebine za email marketing

.

Vsebine za email marketing načeloma zasledujejo 2 cilja: prodajo in negovanje/nežno opominjanje naše baze elektronskih naslov, o naših produktih, storitvah in obstoju.

Tam kjer je cilj email marketinga, prodaja, logično, vsebinski marketing vključuje pripravo marketinško privlačnih in prodajnih tekstov. Besedišče te e pošte dostikrat vključuje besede, kot so: ugodno, poceni, akcija, samo še nekaj časa, ipd….. Vsebina za negovanje kontaktov preko email marketinga, po drugi strani, pogosto vsebuje prikaze primerov dobrih praks, uporabne nasvete, praktične napotke in podobno.

Obe “vrsti” email marketinga (prodajni email marketing & negovalni email marketing), se spopadata z istimi izzivi:

 • kako z vsebino (v e sporočilih) izboljševati klikabilnost na e novice
 • kako z vsebino (v naslovih email sporočil) izboljševati open rate (stopnjo odpiranja e sporočil)
 • kako dosegati nizko stopnjo odjav od email vsebin
 • kako izboljševati stopnjo prijav na email vsebine

.

Vsebinski marketing za ustvarjanje bloga na spletni strani

.

Vsebinski marketing (t.i. content marketing), s pojmoma bloganje in blog marketing, povezuje največja skupina ustvarjalcev spletnih vsebin, blog marketing za spletne strani, pa velja za eno najbolj trajnih in učinkovitih metod pridobivanja novih obiskovalcev ter vračanja starih obiskovalcev na spletne strani.

Spodaj je slika raziskave (vir), kjer so različni vsebinski ustvarjalci, ocenjevali kateri spletni kanal in spletna aktivnost, prispeva najbolj k povečanju obiskovalcev na spletno stran:

.

K popularnosti ustvarjanja vsebin za potrebe marketinga, s pomočjo bloganja, precej prispeva enostavnost platform, ki omogočajo blog marketing (npr. velika večina blog marketingašev nas ustvarja na WordPressu), hkrati pa tudi to, da vsebine v blog zapisih pomagajo obiskovalcem spletnih strani, podrobneje spoznati podjetja in njihovo zgodbo.

.

Vsebine na blogu lahko uporabimo za RAZLIČNE namene:

 • prikaze dobrih praks
 • naznanitve novih izdelkov
 • predstavitev naše zgodbe
 • promocijo odprtja novih obratov in salonov
 • za nagovarjanje različnih publik
 • če blogamo učinkovito, lahko na podlagi kakovostnih zapisov na blogu, zasnujemo tudi ves ostali spletni marketing !!!

.

Spodaj si poglejte 2 primera blog marketinga, kjer je spletna vsebina spisana za 2, povsem različna namena:.

Prvi primer prikazuje vsebino v kateri je opisan 1, POSAMEZEN team building program (ekološkega posestva Trnulja (vožnja z električno kočijo)).

.

.

V prvem primeru (zgoraj) je uporabljen blog zapis za predstavitev enega produkta.

V drugem primeru (spodaj) je blog vsebinski marketing uporabljen za daljšo tematiko “o varčevanju”, tako, da levi meni obiskovalce spletne strani TriglavSkladi, vodi od poglavja do poglavja, po več, različnih blog zapisih:

.

NAMIG: Če se že odločate za vsebinski marketing s pomočjo bloganja, se lotite bloganja tako, da z enim blog zapisom, “ubijate več muh na en mah“.
Vsebine pišite tako, da so uporabne, berljive, deljive in ostanejo bralcem v spominu, hkrati pa z njimi poskušajte dosegati maksimalno dobre uvrstitve v iskalniku Google. Sicer je zato potreben trening pisanja, se pa bo učinek bloganja, če se boste zverzirali, da postanete res dober SEO pisec, poznal še dolgo, saj kakovostne blog vsebine, ostanejo na prvi strani Googla, tudi po več let.

Dodatne informacije:

Video o tem kaj je in kako se izvaja vsebinski marketing:

Viri:

1 – Google Trends
2 – Nearly half of content is created to generate awareness/interest
3 – The State of Content Marketing in 2021 [Stats & Trends to Watch]
4 – For Driving Engagement, B2B Marketers Put a Premium on Content
5 – 8 More Content Marketing Stats to Knock Your Socks (Back) Off
6 – WHY ARE ORGANIC CTRS DROPPING? IT’S ALL GOOGLE’S FAULT!
7 – Metrics that Matter: Organic Search Rankings and CTRs
8 – Online Marketing Strategy – Use These Statistics to Plan Your Year

.

Povzetki

Kaj je vsebinski marketing?

Vsebinski marketing je trženje na spletu s pomočjo vsebin. Spletne vsebine se med seboj razlikujejo: tekstovne/besedilne vsebine (opisi produktov v spletnih trgovinah, blog zapisi, besedila na pristajalnih straneh, besedila na vstopnih spletnih straneh, vsebine na straneh o nas, besedila v objavah na družabnih omrežjih, itd…), video vsebine (za marketing na YouTube), audio vsebine (za podcaste), pdf katalogi, vodniki in brošure, slikovne vsebine (za objave na družabnih omrežjih, infografike,..).

Kako deluje vsebinski marketing?

Vsebinski marketing deluje po načelu pritegovanja targetirane publike. Za razliko od klasičnega marketinga (ki “potiska” vsebine pred svojo publiko, vsebinski marketing, z različnimi oblikami, na različnih spletnih kanalih, na različne načine, priteguje svojo javnost.

.