Razmislite ali je pri vašem spletnem nastopu potrebno sistematizirati samo ustvarjanje vsebin

Ker mi je Google ravno “v roke položil” besedno zvezo “sistematizacija delovnega mesta prodajalec”, in, ker sem pod to besedno zvezo v Googlu našel same pdf in univerzitetne “zadetke”, me je pogrelo, da eno praktično in iz podjetniško, spletno/marketinških oči, na to besedno zvezo, vsebino pripravim tudi sam.

Tole vrže ven Google, če vanj vtipkamo “sistematizacija delovnega mesta prodajalec” (na datum junij 2015):

.

sistematizacija delovnega mesta prodajalec
Rezultati v Googlovem iskanju na besedno zvezo “sistematizacija delovnega mesta prodajalec” – junij 2015

.

Ker smo spletni prodajalci in podjetniki, ki tudi preko spleta razvijamo svoje prodajne kanale, na vsakem koncu deležni nešteto napotkov o tem kako sistematizirati spletno prodajo (predvsem iz vidika ustvarjanja vsebin za spletne strani), sem za tokratno razmišljanje pripravil moj pogled na sistemski pristop k spletnemu nastopu za podjetnika freelancerja oz. digital marketingarja “inhouse”, tudi iz vidika backlinkanja.

Sorodno tej vsebini, je moje razmišljanje, opisano že v članku Kako razvijati sistem prodaje, sicer pa pred branjem (če vas slučajno zadeva pritegne :)), kratko opozorilce: vsebina v nadaljevanju vam zna biti strahovito suhoparna in teoretiziranje (ali pa presneto dobro razmislite o čem govorim).

Tako kot lahko iz mojih dveh nasvetov za boljši spletni nastop iz spodnjega seznama:

razberemo, da je za dober, “organski napad” na spletni trg, zaželen sistemski pristop pri kreiranju spletnih vsebin, tako boste v nadaljevanju videli, da isto reč zagovarjam tudi pri backlinkanju in mreženju (nekaj malega o backlinkanju sem spisal v članku Backlinking vs. content).

Sistemski in nesistemski pristop k spletnemu nastopu, kot boste videli, loči samo disciplina.

Kdor je priden pri content ustvarjanju, temu izgovor, da še nikoli ni pisal ali, da nima časa za pisanje, ne pride na pamet.
Ne glede na to ali mu pisarija sploh gre in ne glede na to ali ve kako optimizirati vsebine.

Ker se vsega da priučiti.

Isto velja za backlinking:

Kdor je priden in discipliniran pri backlinkanju, bo ne glede na predhodne izkušnje, s časom našel lažjo in hitrejšo pot.
Samo aktivnost backlinkanja je treba vključiti v svojo rutino.

Dam primer:

  • Na spletnih projektih, s katerimi želim stopati na hitro, content ustvarjam na dnevni bazi (primerček Mizarstvo.si)
  • Na spletnih projektih, kjer ne gori voda, si pa na srednji rok, želim biti opažen, content “pokam skupaj”, enkrat do dvakrat na teden (primerček Otroškesobe.com)
  • Na spletnih projektih, kjer imam zakupljene domene, najbolj zagret za delo pa sem sam, pa kakšno objavico storim ravno, ko mi je volja (naj domena zori).

Backlinkanje:

  • Na spletnih projektih, kjer je vidnost pogojena z roki (npr. biti na prvi strani Googla v pol leta), tam z backlinkingom delam, na dnevni bazi (primerček vgradneomare.eu)
  • Tam, kjer so roki bolj ohlapni, naredim enkrat tedensko nekaj linkecov (primerček kopalniško pohištvo)
  • Na projektih, kjer ni veliko vsebin, pa je tako ali tako, bolje, da backlinkov niti ni.

.

serp rezultati
Rezultati backlinkanja, kjer se je malenkost “mudilo”.

.

Razmislite…. very dobro.

p.s.: med poletnimi počitnicami ne pomeni, da na mojem blogu nisem priden, ampak, da trenutno “čofotam”. Zato je tudi kakšna moja objava zamaknjena bolj proti času kostanjev 🙂

.

.