Super simplified opis kako na pravilen način pritegniti kupce na spletno stran

O tem kako pritegniti kupce preko spletne strani, sem na tem blogu, pripravil že kar nekaj sorodnih vsebin:

  • na tej boste najprej našli napotke o tem kako se sploh postavimo s svojo spletno stranjo pred kupce (napotki o tem kako napisati vsebino na spletni strani, da bo ta uvrščena visoko v Googlu)
  • na tej pa je podrobneje opisano kako pritegniti kupce z blogom (kaj v bistvu je bloganje, zakaj blogati in kdaj se lotiti bloganja)

Koristna in v povezavi s tem kako pritegniti kupce preko spleta, je tudi vsebina v članku Iskanje potencialnih kupcev. V njej je razložen postopek kako sploh pridemo do ključnih besed, ki jih naši kupci sploh vtipkajo v iskalnik, ko iščejo naše produkte in storitve.

Ker je članek na povezavi malenkost “preveč” zakompliciran za tiste, ki se s pritegovanjem kupcev preko spleta, srečujejo prvič, sem se v nadaljevanju potrudil pripraviti “ekstra poenostavljen” prikaz tega, kako pritegniti kupce na svojo spletno stran.

Kot v marsikaterem drugem članku, postopek prikazujem na realnem primeru (iz mojega spletnega dela).

.

Kako pritegniti kupce – 1. korak

.

Recimo, da preko svoje spletne strani, prodajamo otroške sobe (kar jih sam preko spletne strani otroškesobe.com).

Najprej bomo sploh pogledali kaj bodoči kupci otroških sob, vtipkujejo v spletni iskalnik (nima namreč smisla pripravljati spletnih vsebin na nekaj, kar živa duša ne vtipka v Google).

To naredimo zelo enostavno z Googlovim orodjem – Google Keyword planner (slika spodaj):

.

kako pritegniti kupce
V polje, ki ga označuje rdeča puščica vtipkamo med 10 in 20 nakupnih ključnih besed za katere sklepamo, da jih naši kupci vtipkajo v Google, ko iščejo naše produkte.

.

O razliki med nakupnimi in informativnimi ključnimi besedami, je razloženo v prispevku Kako najti nove stranke.

Polja obkrožena z oranžno, označimo kot na sliki. Na koncu kliknemo na knof “Get ideas” (ki ga označuje zelena puščica).

V našem primeru (prodaji otroških sob), bi npr. te nakupne ključne besede lahko bile:

otroške sobe, otroška soba, nakup otroške sobe, izdelava otroških sob, pohištvo otroške sobe, otroške sobe po meri, otroška soba za dva fanta, otroška soba za dve deklici, elementi za otroško sobo, poceni otroške sobe, omare za otroško sobo, postelje za otroško sobo, mize za otroško sobo, opremljanje otroške sobe

Ko vnesemo te besede v polje označeno rdeče in kliknemo “Get ideas”, dobimo:

  • en kup podatkov o številu iskanj po posameznih besedah, o konkurenci posameznih besed, dodatne ideje za primerne besede, itd…

.

kako pritegniti kupce s ključnimi besedami
Podatki o posameznih ključnih besedah.

.

Zdaj te besede samo lepo sortiramo po relevantnosti (rdeči krogec spodaj) in po številu mesečnih iskanj (da bomo pisali na tiste relevantne našemu produktu ali storitvi, besede, ki so vtipkane čim večkrat):

.

iskanje potencialnih kupcev
Izbor relevantnih besed po številu mesečnih iskanj in vsebinski ustreznosti glede na naš produkt.

.

In to je vse.

Za začetek imamo dovolj velik seznam besednih zvez, na katere se splača pripravljati spletne vsebine (ker jih vtipkajo v spletni iskalnik naši kupci).

.

Kako pritegniti kupce – 2. korak

.

Zdaj vemo na katere besede in besedne zveze se sploh splača pripravljati spletne vsebine (če je številka mesečnih iskanj pod 100, raje brskajmo za bolj pogosto vtipkanimi besedami).

Zdaj je pomembno, da spletno vsebino spišemo tako, da bo uvrščena visoko v Googlu.

Res ekstra preprost step by step postopek, kako pripravljamo vsebine, da so uvrščene visoko v Googlu, sem linkal že na začetku tega prispevka (tukaj linkam še enkrat).

Kot pomoč na to vižo, sem v članku Kako nastaja vsebina za splet, celo opisal postopek kako vsebine pripravljam sam.

.

********

.

Če smo sledili vsemu kar predlagam (in vsem člankom na povezavah), mora zdaj vaša vsebina biti pisana na pravo ključno besedo (ali besedno zvezo) in mora biti uvrščena v Googlu visoko.

Kaj zdaj?

Naslednji korak je, da ne odnehate.

Naučili smo se najti prave besedne zveze, naučili smo se napisati besedilo, na Googlu (in ljudem) pravilen način, zdaj pa nastopi hudič….

Vse je spisano, čas je šel (za učenje in pisanje), zgodi pa se nič.
Da se preveč ne ponavljam, predlagam tole: Koliko časa traja, da pridemo z blogom do večjega obiska?

In, predlagam tole:

.

kako pridobivati kupce
Uspeh je vsota majhnih korakov.

.

Spisali ste en članek.

Ki zaradi izbrane ključne besede in visoke uvrstitve v Googlu, priteguje kupce.

Pazili smo na meta opis (ki smo ga napisali tako, da govori o tem, da se na tej strani prodajajo otroške sobe in, da so cene super (primer spodaj):

.

kako pridobiti kupce
Da je vsebina na tej strani zanimiva za kupce otroških sob, potrjujejo podčrtane besede (prodaja, izdelava, ugodne cene,…). Celoten meta opis deluje kot oglas.

.

V zvezi s tem priporočam tudi: Kako z meta opisom, naslovom strani in domeno držati rdečo nit.

Zdaj je samo vprašanje, s koliko takšnimi “oglasi” se na pravilno izbrane besede, uvrščate visoko v Googlu.

Matematika:

1 prispevek na dan (samo ob delavnikih) = cca. 300 oglasov (če ste pridni :))

Primer enega izmed mojih spletnih projektov:

.

Nadzorna plošča ‹ Mizarstvo.si — WordPress
Dobro leto dni “pisarije” na enem izmed projektov je rodilo 354 prispevkov (oglasov).

.

Pasti, na katere boste pri tem delu (po vsej verjetnosti) naleteli:

  • na trenutke vam bo zmanjkalo idej o čem pisati (eden izmed trikov kako si lahko pomagate, je opisan v članku Kako hitro do novih strank s pomočjo konkurence)
  • na trenutke vam bo zmanjkalo besed in besednih zvez na katere pisati (uporabite trikce iz članka Kako najti nove stranke)
  • na trenutke bodo vaše vsebine uvrščene slabo (kar še posebej velja, če je vaša spletna stran nova ali mlajša od pol leta)
  • če ne boste upoštevali tega nasveta (članek Povečanje obiska spletne strani), se boste namesto z vedno novo vsebino na novo ključno besedno zvezo, na eni strani znašli z več zapisi (namesto z večimi pod več različnimi iskanji)

.

Takole.

Nisem prepričan, če znam še bolj enostavno in bolj temeljito pomagati z nasvetom kako pritegniti kupce, kot je opisano tukaj.
Zato, zgrabite vraga za roge, pljunite v roke in k delu 🙂

Se beremo.

.

.