Kako napisati naslov za blog – 6 korakov, ki bodo poskrbeli, da nihče več ne bo spregledal vašega bloga?

Kako napisati naslov za blog je vprašanje, ki si ga postavlja veliko ustvarjalcev spletnih vsebin. V tem zapisu vam bom podal konkretne napotke, ki vam bodo pomagali pri pisanju privlačnih naslovov.

Naslov je prvi stik, ki ga ima bralec s tvojim blogom, zato je pomembno, da je zanimiv, vabljiv in nalezljiv. Ta tema se osredotoča na tehnike pisanja privlačnih naslovov, ki bodo pritegnili pozornost bralcev in jih spodbudili, da preberejo celoten članek. Odgvorov na vprašanje kako napisati naslob za blog je točno toliko kolikor je kreative v vas! Preberite članek in ugotovite kaj je 6 najpomembnejših točki pri pisanju popolnega naslova bloga.

Naslov je ključni element, ki pritegne pozornost bralcev in jih spodbudi, da kliknejo na tvoj blog. Tukaj je šest poglavij po katerih se boste naučili pisati neprekosljive naslove za vaš blog:

 1. Uporabi močne besede: Uporabi besede, ki so močne, pozitivne in vabljive. Na primer: “neverjetno”, “ultimativno”, “osupljivo”, “top”, “izjemno” in podobno. Takšne besede lahko vzbudijo radovednost in zanimanje bralcev.
 2. Vključi vprašanja: Vprašanja so odličen način za vključitev bralcev. Postavi vprašanje, na katerega bralci želijo najti odgovor, na primer: “Kako napisati popoln naslov za svoj blog?”, “Kaj se lahko naučimo od najboljših blogerjev?” in podobno.
 3. Uporabi številke: Številke privlačijo pozornost bralcev, zato jih vključi v naslov. Na primer: “10 nasvetov za uspešno pisanje bloga”, “5 korakov do izboljšanja tvojega pisanja” in podobno.
 4. Poudari koristi: Povej bralcem, kaj lahko pridobijo s klikom na tvoj blog. Na primer: “Izboljšaj svoje pisanje v 5 minutah s tem trikom”, “Nauči se najboljših tehnik SEO za večji promet” in podobno.
 5. Uporabi provokativno trditev: Uporaba provokativne trditve lahko pritegne pozornost bralcev. Na primer: “Zakaj tvoj blog propada in kako to popraviti”, “Mit razkrinkan: Kaj resnično deluje za uspeh na blogu” in podobno.
 6. Bodite kreativni: Uporabi svojo kreativnost, da ustvariš unikaten naslov, ki se bo izstopal med množico drugih naslovov. Razmisli o uporabi besedne igre, humorja, besednih zvez in drugih kreativnih pristopov.

Pomembno je, da naslov odraža vsebino tvojega bloga in da ni zavajajoč. Hkrati pa naj bo privlačen, vabljiv in nalezljiv, da bo pritegnil pozornost bralcev in jih spodbudil, da preberejo tvoj blog. Ne pozabi na preizkušanje različnih naslovov in spremljanje, kateri naslovi najbolje delujejo za tvojo ciljno občinstvo.

Uporabi močne besede

Zakaj so močne besede pomembne za naslove blogov?

Močne besede v naslovu bloga so ključnega pomena za privabljanje pozornosti bralcev. Tako jih spodbujanje k kliku na blog. Uporaba pozitivnih, vabljivih in močnih besed, kot so “neverjetno”, “ultimativno”, “osupljivo”, “top”, “izjemno” in podobno, lahko vzbudi radovednost in zanimanje bralcev ter jih prepriča, da preberejo tvojo vsebino.

Primer uporabe močnih besed v naslovu bloga o otroških oblačilih za spletno trgovino

Recimo, da imate spletno trgovino, ki prodaja otroška oblačila, in želite privabiti več bralcev na svoj blog. Naslov bloga “Najnovejše otroške oblačila za sezono” je dolgočasen in morda ne bo pritegnil pozornosti bralcev. Toda naslov, kot je “Najnovejša otroška oblačila za sezono, ki bodo očarala tvojega otroka”, uporablja močne besedi, kot sta “najnovejša” in “očarala”, kar bo verjetno pritegnilo pozornost staršev, ki želijo svoje otroke obleči v privlačna oblačila.

otroska-oblacila-pulover-masnica
otroska-oblacila-pulover-masnica

Kako uporabiti močne besede pri pisanju naslova bloga?

Pri pisanju naslova bloga, ki uporablja močne besede, je nekaj ključnih nasvetov:

 1. Uporabi pozitivne in vabljive besede: Besede, kot so “neverjetno”, “ultimativno”, “osupljivo”, “top”, “izjemno” in podobno, so pozitivne in vabljive, kar lahko pritegne pozornost bralcev.
 2. Uporabi specifične besede: Namesto splošnih besed uporabi specifične besede, ki se nanašajo na tvojo vsebino. Na primer, namesto “najnovejša oblačila” lahko uporabiš “najnovejše trendovske kombinacije oblačil za otroke”.
 3. Bodite edinstveni: Poskusi biti kreativen in edinstven pri uporabi močnih besed v naslovu bloga. Razmislite o uporabi besedne igre, humorja ali nepričakovanih besednih zvez, ki bodo izstopale med drugimi naslovi.

Kako uporabiti vprašanja za povečanje CTR?

Zakaj so vprašanja učinkovita za naslove blogov?

Vprašanja so odličen način za vključitev bralcev že v samem naslovu bloga. Postavitev vprašanja, na katere bralci želijo najti odgovor, jih spodbudi k nadaljnjemu branju vsebine. Želijo izvedeti rešitev ali odgovor na zastavljeno vprašanje. Vprašanja v naslovu bloga tudi povečajo stopnjo klikov na naslov, saj bralci želijo izvedeti odgovor na postavljeno vprašanje.

Primer uporabe vprašanj v naslovu bloga za spletno stran fotografa, ki fotografira družinska fotografiranja

Fotograf, ki se specializira za družinska fotografiranja si želi povečati promet na svojem blogu. Naslov “Družinska fotografiranja: Kako narediti popolne družinske portrete?” je informativen, vendar morda ni dovolj privlačen za povečanje CTR. Toda naslov, kot je “Kako ujeti nepozabne trenutke: 5 najboljših nasvetov za družinsko fotografiranje“, postavlja vprašanja, na katera bralci želijo najti odgovor. Spodbuja njihovo radovednost in željo po nasvetih, ki jih ponuja tvoj blog.

Kako uporabiti vprašanja pri pisanju naslova bloga?

Pri uporabi vprašanj v naslovu bloga, ki bodo povečala CTR, upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Postavi vprašanja, na katera bralci želijo najti odgovor: Razmislite o tem, kaj so pogosta vprašanja, težave ali potrebe vaše ciljne publike in jih uporabite v naslovu bloga. Na primer, “Kako doseči večji promet na svoji spletni strani?” ali “Kako uspešno voditi svoj blog?”.
 2. Bodite konkreti: Uporabite specifična vprašanja, ki so relevantna za tvojo vsebino, in ki bodo bralce spodbudila k kliku na naslov. Na primer, “Kako narediti popolne naslove za svoje fotografske objave na družbenih omrežjih?” ali “Kako izbrati najboljše mesto za družinsko fotografiranje?”.
 3. Uporabite številke pri vprašanjih v naslovih vaših blogov. Več o tem pa v naslednjem poglavju kjer se bom posvetil specifično številkam v naslovih.

Kako uporabiti številke za ustvarjanje privlačnih naslovov bloga – primer za spletno trgovino, ki prodaja otroške hlače LABI

Zakaj so številke učinkovite za naslove blogov?

Številke so močno orodje, ki privlačijo pozornost bralcev že v samem naslovu bloga. Številke zagotavljajo konkretne in jasne informacije o tem, kaj lahko bralci pričakujejo od vsebine in kako lahko to uporabijo v svojem življenju ali poslu. Poleg tega številke pritegnejo bralčevo pozornost, saj nakazujejo, da bo vsebina bloga organizirana in ponudila koristne nasvete, trike, primerjave ali seznam izdelkov, kar povečuje zanimanje bralcev za klik na naslov.

Primer uporabe številk v naslovu bloga za spletno trgovino, ki prodaja otroška oblačila, natančneje otroške hlače LABI

Če upravljate spletno trgovino, specializirano za prodajo otroških oblačil, in želite povečati promet na svojem blogu vam lahko pomaga tudi to, da v naslove vključite številke. Naslov “Otroške hlače LABI: Naša ponudba otroških oblačil” je informativen, vendar morda ni dovolj privlačen za pridobivanje pozornosti bralcev. Toda naslov, kot je “10 Nepogrešljivih načinov, kako izbrati otroške hlače LABI za vašega malčka”, uporablja številke, da izpostavi število nasvetov. Ob tem pa nagovarja starše, ki iščejo koristne informacije o tem, kako izbrati ustrezne otroške hlače za svoje otroke. Tak naslov je bolj privlačen za klik, saj bralci želijo izvedeti, kaj so ti nepogrešljivi načini.

Kako uporabiti številke pri pisanju naslova bloga?

Pri uporabi številk v naslovu bloga, ki bodo poskrbele za dober odziv obiskovalcev, upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Uporabite konkretno število: Uporabite številko, ki je specifična in relevantna za vsebino vašega bloga. Na primer, “5 nasvetov za…”, “10 korakov za…”, “7 najboljših načinov…” itd.
 2. Osredotočite se na koristi za bralce: Poudarite, kaj bodo bralci dobili iz vaše vsebine, na primer “10 nasvetov za cenejše nakupovanje otroških oblačil.”

Kako poudariti koristi v naslovih bloga za zanimivejše in privlačnejše naslove

Zakaj je poudarjanje koristi ključno za zanimive naslove bloga?

Pri ustvarjanju naslovov bloga je ključno, da poudarite koristi, ki jih bodo bralci pridobili s klikom na vašo vsebino. Naslovi, ki jasno komunicirajo koristi, ki jih bralci lahko pričakujejo, so bolj privlačni in zanimivi. Bralci želijo vedeti, kaj bodo dobili iz branja vašega bloga. Poudarjanje koristi v naslovu bloga spodbuja bralce, da kliknejo na vaš naslov in si preberejo celotno vsebino, kar povečuje promet na vašem blogu.

Primer uporabe poudarjanja koristi v naslovu bloga za poročno fotografijo

Recimo, da ste profesionalni fotograf, specializiran za poročno fotografijo, in želite pritegniti pozornost bodočih mladoporočencev na vašem blogu. Naslov “Poročna fotografija – Kako izbrati fotografa za vaš poseben dan” je informativen, vendar morda ni dovolj privlačen za pridobivanje pozornosti bralcev. Toda naslov, kot je “Naredite vaš poseben dan večen – kako ujeti brezčasne spomine s poročno fotografijo”, poudarja koristi, ki jih bodoči mladoporočenci lahko pridobijo s klikom na vaš blog. Ta naslov nagovarja čustva in želje bodočih mladoporočencev, da bi ujeli nepozabne spomine na njihov poseben dan. To pa jih spodbuja k kliku na vaš naslov in branju vaše vsebine.

Kako poudariti koristi pri pisanju naslova bloga?

Pri poudarjanju koristi v naslovu bloga, ki bo poskrbel za zanimivejši naslov, upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Osredotočite se na prednosti za bralce: Poudarite, kaj bodo bralci pridobili z branjem vaše vsebine in kako jim bo to koristilo. Na primer, “Izboljšajte svoje pisanje v 5 minutah s tem trikom”, “Naučite se najboljših tehnik SEO za večji promet” itd.
 2. Uporabite privlačne besede: Uporabite močne in privlačne besede, ki bodo pritegnile pozornost bralcev, na primer “najboljši”, “brezčasen”…
 3. Ne pozabite kombinirati vsega do sedaj naštetega. Torej poudarite koristi za bralca s pomočjo številk in močnih besed ali vprašanj. Tako boste imeli dosti boljše rezultate klikov na vaše zapise.

Kako uporabiti provokativno trditev za nešteto klikov na Google

Kako provokativna trditev v naslovu bloga pritegne pozornost bralcev?

Provokativna trditev v naslovu bloga je močno orodje, ki lahko pritegne pozornost bralcev in jih spodbudi k kliku na vaš naslov. Takšne trditve vzbujajo radovednost bralcev, saj obljubljajo razkritje nečesa zanimivega, nepričakovanega ali kontroverznega. Provokativni naslovi bodo izstopali med množico drugih naslovov na Googlu in bodo povečali število klikov na vašem blogu. To pa bo posledično privedlo do večje vidnosti in uspeha vaše vsebine.

Primer uporabe provokativne trditve v naslovu bloga o fotografiranju hrane

Recimo, da ste profesionalni fotograf, specializiran za fotografiranje hrane, in želite privabiti več bralcev na svoj blog. Naslov “Fotografiranje rane – nasveti za boljše fotografije” je informativen, vendar morda ni dovolj provokativen, da bi pritegnil pozornost bralcev. Toda naslov, kot je “Razkrinkan mit fotografiranja hrane – kako narediti slastne fotografije, ki bodo dobile na tisoče všečkov”, uporablja provokativno trditev. Ta razkriva, da obstaja mit glede fotografiranja hrane in obljublja rešitev za dosego večjega uspeha na družbenih omrežjih. Takšen naslov bo zagotovo pritegnil pozornost bralcev, ki si želijo izboljšati svoje spretnosti pri fotografiranju hrane. Kar jih bo spodbudilo k kliku na vaš blog in prebiranju vaše vsebine.

Kako uporabiti provokativno trditev v naslovu bloga?

Pri uporabi provokativne trditve v naslovu bloga, ki bo poskrbela za nešteto klikov na Google, upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Bodite jasni in specifični: Uporabite trditve, ki so jasne, specifične in obljubljajo rešitve ali odgovore na določen problem ali vprašanje. Na primer, “Kako doseči 1000% večji promet na blogu v enem tednu” je specifična trditev, ki vzbudi radovednost bralcev.
 2. Poudarite edinstvenost: Izpostavite, kaj je edinstvenega in drugačnega v vašem naslovu, kar bralce spodbudi k kliku na blog.

Kako biti kreativen pri pisanju naslova za blog in angažirati pravo ciljno publiko

Kako kreativen naslov pritegne pozornost ciljne publike?

Kreativen naslov je ključnega pomena, če želite pritegniti pozornost prave ciljne publike. V množici blogov in vsebin na spletu se morate izstopati, da boste pritegnili bralčevo pozornost. Uporaba besedne igre, humorja, besednih zvez in drugih kreativnih pristopov lahko pomaga ustvariti unikaten naslov. Ta bo bralce spodbudil k kliku na vašo vsebino. Kreativen naslov mora biti relevanten za vsebino, ki jo ponujate, in mora ciljati na čustva, interese ali potrebe vaše ciljne publike.

Nikakor si ne dovolite pisati kreativnih ali zanimivih naslovov, ki bodo zavajali. Na ta način boste dolgoročno vsekakor izgubili zveste sledilce. Vsi si želimo med iskanjem po spletu najti točno tisto, naslov promovira.

Primer uporabe kreativnega naslova za napredne SEO taktike

Recimo, da ste strokovnjak za SEO in želite privabiti pravo ciljno publiko na vaš blog, kjer boste delili napredne SEO taktike. Naslov “SEO: najboljše prakse za boljši splet – brez drobne pisave” je informativen, vendar morda ni dovolj kreativen, da bi izstopal med drugimi naslovi na spletu. Toda naslov, kot je “SEO skrivnosti: napredne taktike za dominacijo Googla in brezplačen obisk vaše spletne strani” uporablja besedno igro in kreativen pristop. Ta pritegne pozornost bralcev, ki so zainteresirani za napredne SEO taktike. Takšen naslov bo zagotovo pritegnil pozornost prave ciljne publike, ki išče napredne informacije o SEO.

Kako uporabiti kreativen naslov za angažiranje prave ciljne publike?

Pri uporabi kreativnih naslovov, ki bodo poskrbeli za angažiranje prave ciljne publike, upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Bodite edinstveni: Poskusite ustvariti naslov, ki je edinstven in se razlikuje od drugih naslovov na isto temo. Uporabite besedno igro, humor ali besedne zveze, ki bodo bralce pritegnile.
 2. Upoštevajte ciljno občinstvo: Razmislite o tem, kaj zanima vaše ciljno občinstvo in kateri ton ali slog naslova jih bo najbolj pritegnil. Uporabite besede, ki so relevantne za njihove interese, čustva ali potrebe.
 3. Bodite informativni: Kljub kreativnosti naslova, se prepričajte, da je še vedno jasno razvidno kaj bodo bralci dobili v vsebini.

Povzetek:

 • Naslov je ključni element, ki pritegne pozornost bralcev in jih spodbudi, da kliknejo na blog.
 • Uporabi močne, pozitivne in vabljive besede, kot so “neverjetno”, “ultimativno”, “osupljivo”, “top”, “izjemno” in podobno.
 • Vključi vprašanja, da vzbudiš radovednost bralcev.
 • Uporabi številke, saj privlačijo pozornost bralcev.
 • Poudari koristi, ki jih bralci lahko pridobijo s klikom na blog.
 • Uporabi provokativno trditev, da pritegneš pozornost bralcev.
 • Bodite kreativni in uporabite svojo kreativnost, da ustvarite unikaten naslov.
 • Naslov naj odraža vsebino bloga in naj bo privlačen, vabljiv in nalezljiv.
 • Preizkušaj različne naslove in spremljaj, kateri naslovi najbolje delujejo za tvoje ciljno občinstvo.