Napredne SEO taktike kot sta označevanje sheme in optimiziranje za glasovno iskanje?

Označevanje sheme je tehnika, s katero lahko svojo spletno stran opišete za spletne robote, da lažje razumejo, kaj je na spletni strani. To lahko pomaga spletnim iskalnikom, da bolje razumejo vsebino vaše spletne strani in jih bolje uvrstijo v rezultate iskanja.

Ena od shem, ki se pogosto uporablja, je označevanje znotraj spletne strani Schema.org. To je skupina oznak, ki se uporabljajo za opisovanje različnih vrst vsebin, kot so blogi, dogodki, osebe, izdelki in še več. Označevanje sheme lahko pomaga spletnim iskalnikom, da bolje razumejo vašo spletno stran in jo bolje uvrstijo v rezultate iskanja.
Takšen način označevanja je pomemben pri vseh spletnih vsebinah. Ne glede ali se gre za SEO članke fotografa v Sloveniji ali za produktne strani ali za blog zapise.

Optimiziranje za glasovno iskanje je tehnika, s katero prilagodite svojo spletno stran tako, da je bolje vidna v rezultatih glasovnega iskanja. Glasovno iskanje je vse pogostejše, zato je pomembno, da svojo spletno stran prilagodite tudi za ta način iskanja. To lahko storite tako, da na svoji spletni strani uporabljate ključne besede, ki se pogosto uporabljajo pri glasovnem iskanju, in da svoje vsebine strukturirate tako, da so bolj dostopne za glasovne iskalnike.

Kakšno oznako moram uporabiti če želim označiti produkt otroška oblačila v spletni trgovini LABI, da bodo spletni roboti prepoznali shemo?

Če želite označiti produkt otroških oblačil v spletni trgovini LABI z uporabo sheme Schema.org, lahko uporabite naslednjo oznako:

oznacevanje-sheme

Ta oznaka opisuje produkt otroških oblačil z imenom, sliko, opisom in ceno. S pomočjo te oznake spletni roboti lažje razumejo, da gre za produkt otroških oblačil in ga lahko uvrstijo v ustrezne rezultate iskanja.

Kaj pa če želim označevanje sheme narediti znotraj wordpressa?

Če želite v WordPressu uporabiti označevanje sheme, lahko uporabite vtičnik za označevanje sheme. Na voljo je veliko različnih vtičnikov za označevanje sheme, ki vam omogočajo, da enostavno dodate oznake sheme na svojo spletno stran.

Eden od priljubljenih vtičnikov za označevanje sheme je All in One Schema.org Rich Snippets. Ta vtičnik vam omogoča, da enostavno dodate različne vrste oznak sheme, kot so ocene, osebe, dogodki, izdelki in še več.

Če želite uporabiti ta vtičnik, ga najprej namestite in aktivirajte v WordPressu. Nato lahko v urejevalniku strani ali objave kliknete na gumb “Rich Snippets”, ki se nahaja v orodni vrstici, in izberete želeno vrsto oznake sheme. Nato vnesete potrebne podatke in kliknete na “Shrani”. Vtičnik bo sam avtomatično dodal oznake sheme na vašo spletno stran.

Pišem SEO vsebino za ključno besedo “fotografiranje hrane” in želim, da bi dobro rangirala tudi pri glasovnem iskanju. Na kaj moram biti pozoren?

fotografija-hrane

Če želite, da vaša vsebina dobro rangira pri glasovnem iskanju za ključno besedo “fotografiranje hrane”, morate biti pozorni na naslednje točke:

 1. Uporabite ključno besedo “fotografiranje hrane” v naslovu in pogosto v vsebini.
 2. Poskrbite za dobro strukturo vsebine. Glasovni iskalniki raje razumejo strukturirano vsebino, zato poskrbite, da bo vaša vsebina jasna in logična.
 3. Uporabite poševno besedilo in poudarjene besede, da bo vaša vsebina bolj dostopna za glasovne iskalnike.
 4. Pazite na dolžino vsebine. Glasovni iskalniki bolje razumejo krajše vsebine, zato se poskusite izogniti predolgemu besedilu.
 5. Uporabite oznake H2 in H3 za poglavja in podpoglavja v vsebini. To bo pomagalo glasovnim iskalnikom, da bolje razumejo strukturo vaše vsebine.
 6. Poskrbite za kvalitetno vsebino, ki bo uporabna za uporabnike. Glasovni iskalniki cenijo kvalitetno vsebino, zato se poskusite izogniti ponarejanju ali kopiranju vsebin.

Kakšna je dobra struktura vsebine pri pisanju SEO vsebine?

Dobra struktura vsebine je pomembna pri pisanju SEO vsebine, saj pomaga spletnim iskalnikom, da bolje razumejo, kaj je vsebina o in kako je povezana s ključnimi besedami. Prav tako je dobra struktura vsebine bolj privlačna za uporabnike, saj omogoča lažje branje in razumevanje vsebine.

Pri pisanju SEO vsebine lahko uporabite naslednjo strukturo:

 1. Naslov: Uporabite ključno besedo v naslovu in poskrbite, da je naslov privlačen in opisan.
 2. Uvod: V uvodu predstavite temo in pojasnite, kaj bo vsebina obravnavala.
 3. Telo: V telesu vsebine podrobneje opišite temo in uporabite ključne besede. Uporabite poglavja in podpoglavja, da bo vsebina bolj strukturirana.
 4. Zaključek: V zaključku povzemite glavne točke vsebine in dodajte koristne povezave na druge vire ali kontaktne podatke.
 5. Meta opis: Dodajte meta opis, ki bo prikazan v rezultatih iskanja in vabili uporabnike, da si ogledajo vašo vsebino.

Če upoštevate te točke, bo vaša vsebina bolje strukturirana in bolj privlačna za spletne iskalnike in uporabnike. Tako je tudi neizogibno, da bo vaša vsebina nekoč odlično rangirala na spletnih iskalnikih. Posledica tega pa bo, da boste imeli več obiskovalcev na vaši spletni strani.