Ali potrebujem spletni marketing

Danes je za večino podjetij vprašanje ali potrebujem spletni marketing že pozabljeno. To pa zato, ker se nas velika večina že tako oglašuje preko spleta. Zakaj pa bi potrebovali spletni marketing? Če imamo dejavnost za katero smo se odločili, da bo prisotna ali predstavljena tudi na spletu potem si želimo tudi da bi jo kupci lahko našli. 

Res je, da je na spletu več možnosti kako bodo kupci našli naše spletne strani. Lahko je to organsko prikazovanje med iskanji na Googlu. Da bomo prikazani zadostno visoko bomo morali opravljati spletno optimizacijo. To je le en od načinov spletnega oglaševanja. 

Potem se lahko odločimo za plačljivo oglaševanje. Plačujemo lahko oglase, ki nas bodo prikazovali pred organskimi na Googlu. Lahko nas prikazujejo tudi v pasicah na spletnih straneh. Lahko plačujemo oglase na družbenih omrežjih kot so Facebook, Instagram, Twitter. Potem imamo tudi druge oblike spletnih iskalnikov. Recimo Youtube je v bistvu spletni iskalnik videov. Tudi tukaj lahko plačujemo oglase, ki bodo naš video prikazali pod določenimi pogoji. 

Torej oblik spletnega oglaševanja je veliko. Veliko pa je tudi uporabnikov spleta in ravno zato sploh nebi smel obstajati dvom ali potrebujem spletni marketing! 

Spletna prisotnost podjetja z otroškimi oblačili

Včasih je bilo dosti če si je podjetje, ki ima kakovostne produkte poiskal dobro lokacijo za svoj butik. Stranke so zavile k njim in tako so prodajali svoje produkte. V treh časih pa smo doživeli tudi prisilno zapiranje manjših trgovin in tako se je še bolj dokazalo, da je spletna prisotnost še toliko bolj potrebna. Tako lahko danes imamo kar spletno trgovino za otroška oblačila. Prednost te je, da nismo odvisni od vseh možnih ukrepov in pripovedi v fizičnem življenju. Tako lahko svoje produkte kot so otroške kape, šali, trakovi, držalo za dudo in podobne prodamo brez stika s kupcem. Seveda je bolje če lahko imamo ob tem še fizično trgovino, ki bo ob normalnem delovanju še dodala k naši prodaji. 

drzalo-za-dudo-labi

Katerim podjetjem bo spletni marketing izdatno pomagal

Podjetja, ki jim bo spletna prisotnost in s tem tudi spletni marketing najbolj pomagala so takšna, ki imajo intelektualno vsebino, produkte, ki se jih lahko preprosto pošilja, fotografi, videografi itd. Recimo fotograf se bo lahko predstavil preko spleta s svojimi fotografijami. Lahko tudi opiše svoj način dela in ponudi cenik fotografiranja. Stranke pa ga lahko preko kontaktnega obrazca kontaktirajo in se dogovorijo za fotografiranje. V tem primeru lahko ima fotografski studio na dosti bolj prijazni lokaciji za svojo denarnico. Je vprašanje “ali potrebujem spletni marketing?” sploh še vmesno?

Torej vprašanje ali potrebujem spletni marketing je popolnoma brezpredmetno v tem času.

Moj predlog je, da vsako podjetje mora imeti spletno prisotnost. Je pa seveda odvisno od dejavnosti koliko časa, energije in denarja boste vložili v spletni marketing. Večje kot imate možnosti za neodvisno delovanje preko spleta bolj se vam to splača.

Recimo fotograf, ki fotografira družine v naravi res ne potrebuje studia za to. Torej v njegovem primeru je seveda spletni marketing najbolj logična oblika oglaševanja.

Fotografiranje družine se bo izvedlo v naravi, fotografije lahko pošlje preko spleta ali na usb ključku. Torej fizičnega prostora sploh ne potrebuje. Zato pa lahko dosti več sredstev nameni kvalitetni spletni pristnosti! 

Druzinsko-fotografiranje-018