Začenjam s pisanjem novega Vodnika za učinkovito prodajo preko interneta [NAPOVEDNIK]

S to objavo sporočam, da znova (po treh ali štirih letih) začenjam s pripravo svojega novega Vodnika na temo spletne prodaje.

“Delovni naslov” vodnika je Kako pisati in graditi prodajno učinkovit blog, v njem pa nameravam zajeti vsa moja osebna, najnovejša dognanja in prakse, ki mi pri mojem, zdaj že polnih 9 let, ustvarjanju na internetu, pomagajo do lastne prodaje. S pomočjo bloganja na različnih internetnih straneh.

S pisanjem različnih vodnikov za digitalni marketing in prodajo, sem sicer zaključil v letih 2016 in 2017, potem, ko sem jih do takrat spisal 5. Potem za pisanje novih vodnikov (ker sem zadnja 3 leta intenzivno delal na moji drugi spletni strani Seo-Praktik.si), nisem več našel časa.

Zdaj, ko je internetna stran Seo-Praktik.si, postavljena in so planirane, redne aktivnosti, na njej sistematično vpeljane, se mi je sprostilo nekaj časa, da začnem s pisanjem novega vodnika.

Komu namenjam novi vodnik za prodajno učinkovit blog

  • vsem tistim lastnikom spletnih strani, ki že blogate, a imate občutek, da z blogom ne dosegate želenega (prodajnega) izplena
  • vsem tistim lastnikom spletnih strani, ki razumete moč učinkovitega bloga na vaših spletnih straneh, a niste povsem prepričani kje in kako začeti
  • vsem tistim, ki mislite, da je prodajno učinkovito bloganje, “poslanstvo”, rezervirano izključno za izkušene copywriterje

Z novim vodnikom vam nameravam tudi pokazati kako je zmotno prepričanje, da učinkovito bloganje zahteva ogromno časa in, da lahko rezultate od svojega bloganja, pričakujete šele čez leta dela na blogu.

Kako lahko sledite novemu vodniku

Najmanj enkrat na mesec pričakujte nov del Vodnika objavljen tukaj na blogu, sicer pa tiste, ki raje vidite, da vas o novi objavi obvestim, obveščam, če na kontaktni strani, v obrazcu za sodelovanje, vtipkate črko F.

Objave na blogu nameravam promovirati tudi na svojem LinkedIn omrežju

Zakaj sem se odločil za pisanje vodnika z naslovom Kako pisati in graditi prodajno učinkovit blog

Na štirih različnih koncih (med mojimi online mentoriranci, slušatelji na predavanjih, na LinkedIN-u in v moji zaprti SEO skupini) sem v zadnjih mesecih spraševal sledilce o kateri temi digitalnega marketinga, bi želeli brati več na mojih blogih.

Na voljo so bile tematike o SEO optimizaciji (o njej tako ali tako pišem na SEO blogu Seo-Praktik-a), tematike o “online reputation managementu”, LInkedIn omrežju in podobne, zdaleč največ želja pa sem zaznal na temo pisanja čimbolj prodajno učinkovitega bloga.

Bloganja se danes, vsaj med mojimi sogovorniki, loteva vedno več lastnikov internetnih strani. Žal pa jih precej ugotavlja, da jim bloganje ne prinaša želenih rezultatov. Nekateri so blogali v preteklosti, pa se jim zdi, da so samo zgubljali čas, drugim ni niti še razumljivo kje in kako sploh začeti, tretji pa redno pišejo, zdi pa se, da prodaje, kot so si je z bloganjem obetali, ni.

V novem vodniku, ki bo na tej spletni strani, objavljen v več delih, nameravam objaviti vse kar sam smatram za pomembno, da vam z bloganjem uspe. Tistim, ki vam pa že uspeva, pa da vam uspe še boljše.

p.s.: povezav do mojih dosedanjih, 5 spisanih, starih vodnikov, več ne dajem, ker zaradi “zastarelih” vsebin ocenjujem, da kupci od teh, ne bi dobili (več) tistega, kar so iskali.