8 top brezplačnih orodij, da boste delali super hitro in ekstra učinkovito

To, da je kreacija vsebin, vse bolj, ena izmed bolj uporabljanih metod za izboljševanje prodajnih rezultatov spletnih strani, čivka  že vsak drugi vrabec in vsaka osemnajsta sinička.

Tisti, ki uporabljamo to metodo (content marketing) kot svoje redno delo, normalno, iščemo spletne strani in orodja s katerimi kreacijo vsebin pohitrimo in olajšamo, hkrati pa nas ta orodja tudi ne stanejo.

Če ste ob tem še “delavec” na Chromu, vam bodo spodnje povezave sigurno prišle prav. Preprosto zato, ker so oblačne, free in uporabne.

Let’s go.

.

Free SERP Checker

.

Mojo zbirko orodij, ki jih trenutno uporabljam, začenjam z Free SERP checkerjem. Z njim spremljam kje se ključne besede, s katerimi se želim pozicionirati čim višje v Googlu, nahajajo, kakšen je napredek in kje so zastoji.

Na vsake nekaj dni, je že dobro, da gre človek nanj in pogleda svoje “tektonske premike”.

Izkušnja: prisopihati od 200. mesta proti 10 – 20 ni neka strahovita znanost. Že, če človek “samo” dela, bo šlo.
Od tod naprej, odvisno od branže, je najbrž treba biti izviren, kreativen, priden, discipliniran, učljiv in vztrajen. Potem bo šlo tudi dalje.

.

spletne strani za pom oč pri prodaji preko interneta
Spletne strani za pomoč pri prodaji preko interneta – Free SERP checker.

.
Clipping Magic

.

Ta prijatelj nam pomaga, da iz slikc naših prelepih obrazkov, ko smo v objektiv ujeti tako, da smo še sami sebi všeč (ponavadi iz kakšne vesele žurke :)), na hitrco odreže backgrounde (če slučajno kdo na sliki v ozadju bruha, ali se kako drugače neprimerno obnaša).

Dva, tri klike in že smo na sliki sami. Lepi, čudoviti, pristni in nasmejani. Ravno primerni za web.

Account je sicer treba kreirat, potem pa kak screenshot ali dva in hitro dobite slikco, brez, da plačujete strahovite zneske fotografom.

.

clipping magic
Clipping Magic.

.

Preverimo ali je naša stran
prijazna mobilnim napravam

.

Ker vse več siničk tudi čivka, da se spletni uporabniki vse bolj selijo k mobilnim napravam, se mora k njim, logično, torej tudi naša spletna stran. Da se ta lepo prikazuje na raznoraznih tablicah in telefončkih, boste preverili kar z Googlovim orodjem.

Vtipkamo url naše strani in pustimo Googlu, da nam da desetico. Če nam ne da, se vsedemo v avto, odpeljemo do letališča, nato do sedeža Googla in pretepemo receptorja. Ker naprej nas tako ali tako ne bodo pustili.

.

mobile check
Am I beautiful on mobile?

.

Techsmit Snag IT
.

Tega vragca sem iskal 100 let in je res ena lušna reč, še posebej za nas, Chrome odvisneže.

Omogoča, da iz vsake slike, ki jo imate na monitorju, preprosto izrežete detajl in po potrebi dodate puščice in tekste. Pač, da poudarite to kar želite (kar ni nepomembno: slike same pritegnejo. Če pa na njih dodate še puščico in kak napis, pa bo to spet vzelo vašim bralcem kakšno sekundico več, da ostanejo na strani. Kar pa, kot vemo, bo Google spet nagradil (bounce in to)).

.

TechSmit
Pomoč, da ostanejo z vami kakšno miliminko sekunde več.

.

MX Tool Box

.

Za tole revico vam želim, da vam je ne bo treba uporabiti nikoli.

Z njo si namreč pomagate ugotoviti kako velik spammer kaj ste :).

Priznam, da sem jo sam že uporabil, a, da ne dobite kakšnega prebliska, pojasnim zakaj. Na nekem forumu so me vztrajno ignorirali, češ, da je moj e naslov spamerski in ni mi dalo mira tako dolgo, dokler ne najdem orodja, ki mi pomaga ugotoviti, kdo so spletni sodniki, ki si tako mislijo o meni.

Da jih lastnoročno zadavim.

Prikopam se do tega orodja, jasno, testiram in res odkrije neke povezave, kjer je moj e naslov označen kot kritičen. Grem in stopim bližje, lušna free reč pa mi je pomagala do tega, da se dokopam tudi do tega, da imajo na tistem forumu reči pač tako nastavljene, da sem označen blizu spammerjev.

Je pa zraven tudi pot kako se to pobriše in voila, zdaj spim mirno.

.

MX ToolBOX.

.

Click to tweet

.

Če se greste sociale in Tweetanja, je lušna reč, tudi ta. Poknete nek citat v svojo vsebino, uporabite ta Click to tweet in že bralci vaše vsebine, modre citate in misli, prenašajo med svoje Tweet zasledovalce.

Useful, ampak sam tega (več) ne uporabljam, ker prvič – na mojih straneh pač ni tako globokih in modrih misli :), drugič pa, ker mi sociala in podobno ne leži. Po domače: ne obvladam.

.

Click do čivkanja.

 

Google Drive

.

Google Drive poznamo vsi. Vprašanje pa je, koliko freelancerskih skupin ga uporablja.

V mojih e projektih, kot veste, nisem sam. Kar nekaj nas melje skupaj in, če ne bi imeli Google Drive-a, ne vem točno, kako bi se razumeli.

Ne pravim, da je edini in oh in sploh nad celim svetom, a nam služi. Delimo si razpredelnice (z vsemi dovolilnicami vred), delimo si slikovni material, skupaj preglejujemo oddane ponudbe, skupaj gledamo analitiko, prospekte (ko smo to še delali) smo gradili “alive” kar skupaj in še in še. We use it.

Če vas je več, se ga splača uporabljati. Še posebej je lušno dopoldan delati na enem Chromu, končati, ko pridejo otroci iz šole ter nadaljevati na drugem Chromu točno tam, kjer si prej končal v večernih urah, ko gre družinica “ajat”.

.

Google pelji :). Madonca sem prevajalec.

 

Instapaper

.

Lušno uporabna reč. Zelo enostavna bookmarking stran, ki vam omogoča, da si na ekstra enostaven način shranite vam uporabne in priljubljene url-je. Recimo, če najdete stran s kakšnimi dobrimi orodji, ki jih boste uporabljali v prihodnosti, jo preprosto vstavite v Instapaper.

Look, look… kaj sem si sam shranil v instant papir.

.

Insta papir – orodje, da nam ni potrebno dobrih reči shranjevati v beležke ali glave.

.

Vem, da je teh seznamov na spletu na tisoče.
Upam, da vam je moj koristen in, da si boste z njim pohitrili svoje spletno delo. Da bodo cekinčki pritekali hitreje.

.

.