Aktualni rezultati enega izmed mojih spletnih projektov – JULIJ 2015

Ponovno se je (prehitro) obrnilo 30 dni in spet je čas, da v okviru nasvetov za spletne strani, predstavim rezultate enega izmed spletnih projektov, ki ga razvijam sam.

Tako kot sem zapisal že v junijskem zapisu, me zraven ene gore podatkov (ki jih ne objavljam več), v osnovi, zanimata predvsem dva:

  • koliko se je kaj nabralo novih povpraševanj
  • kako kaj napreduje spletna stran, revica, na težko, generično besedno zvezo

Nov rezultat pridobljenih povpraševanj, si lahko pogledate na prvi strani in sliki spodaj:

.

spletna stran nasveti
Povpraševanja so spet malenkost narasla napram preteklemu mesecu.

.

Glede na to, da je za nami ekstra vroč julij in tudi mojih nekaj dni dopusta (ko se na telefonske klice nisem javljal, odgovarjal pa sem samo na povpraševanja preko elektronske pošte), je ta rahel premik navzgor (napram juniju 2015), kar soliden.

Sicer pa imam na vseh spletnih projektih, ne samo na tem, najraje ravno takšna obdobja, ko številke že nekaj mesecev zaporedoma, skačejo okrog iste (v mojem primeru okrog 230 prejetih mesečnih povpraševanj).

“Higienski minimum”, s katerim se še dobro počutim glede pridobljenih povpraševanj, je pri meni vsaka številka nad 200, tako, da sem z rezultatom, spet zadovoljen.

Se pa (v primerjavi z rastjo povpraševanj iz prvega leta) iz grafa lepo vidi, da na projektu,  letos, nisem odprl nobene nove nišne domene in, da karkoli že počnem, počnem na obstoječih spletnih domenah.

Cilj tega projekta do konca leta 2015 ostaja enak:
Priti na 300 povpraševanj. Glede na to, kako smo v ekipi zastavili načrte za bodoče mesece, pa skoraj ne dvomim, da ne bi uspelo. Sicer pa….. bomo videli.

.

Dvigovanje pozicije ene izmed nišnih domen

.

Tudi ta rezultat, od preteklega meseca, prikazujem na prvi strani (da pa me konkurenca ne “nabija preveč”, ne objavljam za katero nišo gre):

.

screencapture (2)
V zadnjih 30 dneh “premikec” iz 12. na 11. mesto.

.

“Strašanski premik” iz 12. na 11. mesto ni Bog ve kaj, sem pa prav ponosen, da ta rezultat prikazujem javno, ker s tem marsikomu pokažem, da dvigovanje spletne pozicije, ni ravno mačji kašelj. Še posebej, če imaš več ključnih besednih zvez in še posebej, če se lotiš težkih besed.

Obenem je pri tem delu treba vzeti v zakup, da vse skupaj lahko traja.

Zadnjič smo imeli v pogovoru en zanimiv primer stranke (ne naše), ki je povedala, da je kupila pri nekom dvigovanje pozicije in, da je v 14 dneh, njena spletna stran prilezla na drugo mesto.

Ok, besedna zveza sicer res ni bila ekstra težka, je pa vseeno tak rezultat bil toliko zanimiv, da sem ga spremljal naprej.

Pravijo, da kar gre hitro gor, gre tudi hitro dol.

V strankinem primeru je to bilo res.

Še preden smo uspeli priti s stranko do drugega pogovora (ki je bil čez 9 dni), se je strankina spletna stran znašla na 19. poziciji, čez nekaj dni pa več nikjer. Sicer nisem “ziher”, glede na to, da pa o stranki in njeni spletni strani, danes ni več ne duha ne sluha, pa sumim, da je prišel vmes Google in dal spletni strani “po riti”.

Če skrajšam: kar se tiče dvigovanja pozicij spletnim stranem, predlagam počasno, a konstantno in stabilno rast, pametno gradnjo (beri: pridobivanje) povratnih povezav in delo, usmerjeno na dolgi rok.

Hitra pot, ni vedno najboljša. Zato pa si tudi svoje projekte (ne samo tega), nastavljam na daljše roke.

Glede na to, da sem prejšnjo, težko besedno zvezo (to lahko pokažem), dvigoval cca. 7 do 9 mesecev, niti ni nujno, da mi bo z novo, do konca leta uspelo prilesti med top 5.

A cilj je treba imeti, kajne?

.

p.s.: se beremo po 15.8.15 – when I return from drugi del dopusta

.

.