SEO analiza spletne strani za prevajanje

Spodaj, na hitro (in z dovoljenjem partnerja), analiziram spletno stran podjetja INT, izobraževanje in storitve d.o.o., ki so bolj poznani preko spletne strani JezikovnaAgencija.si, preko katere ponujajo storitve prevajanja, sodnih prevodov, tolmačenja in lektoriranja. V tujini se analiza obstoječe spletne strani (iz vidika optimiziranja spletne strani), imenuje SEO audit.

.

Temeljita seo analiza spletne strani sicer zahteva še bistveno več korakov, kot jih je opisanih spodaj (primer Ahrefs – A 16 step SEO Audit process to boost your Google rankings).

.

.

Vizualna analiza prevajalske spletne strani

.

Že iz hitrega pregleda spletne, uvodne strani, se vidi, da za njeno postavitvijo stoji “strokovna ekipa”.

.

Iz vizualnega stališča, je stran čista, pregledna in lepa. Obenem pa izdelana po vseh sodobnih standardih (responsive tema za lep prikaz na mobilnih napravah, SSL certifikat za povečano varnost, čisti in jasni url-ji s pravilno postavljenimi permalinki).

.

analiza spletnih strani
OBVESTILO: Kompletno storitev, (brezplačno) analizo spletnih strani, predvsem iz vidika spletne optimizacije, sem z majem 2018, preselil na novo spletno stran Seo-Praktik.si. Na povezavi je podrobno predstavljeno kaj vse vsebuje analiza spletne strani (tehnični pregled spletne trgovine in analiza optimizacije spletne strani).

Iz oblikovnega stališča, so tudi jasne in hitro dostopne vse storitve (z enim klikom), dostop do cenika storitev, dostop do dodatnih podatkov o podjetju in dostop do kontaktne forme. Telefonska številka in elektronski naslov prevajalske agencije so tudi zelo opazni v topbar-u spletne strani. Kjer je na desni, tudi lepo izstopajoč CTA “Naročite prevod”.

.

Na naslovni sliki (v sliderju) je krasno, še enkrat izspostavljen CTA, obenem pa tudi USP (unique selling proposition), ki govori o tem, da prevajalska agencija, svoje storitve nudi za kar 95 svetovnih jezikov, dodatno pa je na sliderju izkoriščen še prazen prostor za izjavo zelo močne reference (časopisne hiše Delo).

.

Skrolanje navzdol po prvi strani, tudi zelo lepo in hitro pojasni glavne 3 razloge, zakaj se splača za prevajanje izbrati ravno Jezikovno Agencijo:

.

.

Glavni trije razlogi za naročilo prevajanja preko Jezikovne Agencije so:

.

  • prevajanje v kar 95 svetovnih jezikov
  • hiter prevod (v 48 urah)
  • prevode Jezikovni Agenciji zaupajo največji

.

V nadaljevanju prve strani (v globino, below the fold) sledita dva super engagement elementa (ki sta koristna ne samo iz uporabniškega vidika, ampak tudi za SEO). Ranking strani se namreč izboljša, če uspemo na spletni strani dlje časa zadržati naše obiskovalce. To pa JezikovnaAgencija poskuša dosegati ravno s tema dvema “engagement elementoma”: “Spoznanjte aplikacijo TAIA” in kratkim ter zelo jasnim vprašalnikom obiskovalcem v zvezi s tem, kaj je obiskovalcem najbolj pomembno pri naročanju različnih prevodov:

.

.

Nato znova sledijo še dodatne reference in podatki, ki obiskovalca prepričajo, da gre za res profesionalno prevajalsko in lektorsko agencijo:

.

.

Med skrolanjem po spletni strani, navzdol, header lepo ostaja fiksen, tako, da je dostop do storitev prevajanja, lektoriranja in tolmačenja ter dostop do cenika vseh prevajalskih storitev, viden ves čas.

.

SEO analiza spletne strani za prevajanje

.

Iz same razporeditve pomembnih elementov na spletni strani in iz vidika uporabniške izkušnje, se vidi, da za zasnovo spletne strani, stoji “strokovna in izkušena roka”.

.

Na vrhu in na najbolj izpostavljenih mestih spletne strani, so prikazani točno tisti elementi, ki so pomembni za pridobivanje prevajalskih poslov (reference, hiter dostop do cenika prevajanja in storitev, smiselno in pravilno postavljeni CTa-ji, itd…), dodaten tekst (za SEO, tako imenovan SEO filler content) pa je postavljen čisto na dno spletne strani:

.

seo vsebina spletne strani

.

Iz teksta in internih linkov v tekstu, ki lepo peljejo v notranjost spletne strani, je razbrati, da sta izkušeno združena elementa uporabnosti vsebine (za uporabnika in v SEO namene).

.

Na prvi strani, iz SEO in uporabniškega vidika, pogrešam samo kak vpet video iz YouTuba, še posebej, ker ima Jezikovna agencija na Youtubu odprt svoj kanal in v njem predstavljen, res zelo lep, spodnji video:

.

https://youtu.be/LEgX55yHxDQ

.

Tudi sprehod po posameznih menijih in url-jih spletne strani, zelo lepo pokaže, da so snovalci, pri svojem delu, upoštevali tako uporabo ključnih besed kot SILO, ki pomaga k boljšemu razumevanju spletne strani iz oči Googla, posledično pa k boljšim uvrstitvam spletne strani v Google iskalniku.

.

Na vsaki podstrani (na spodnji sliki, npr. podstran sodni prevodi), je tudi zelo čisto in pregledno predstavljen postopek poteka storitve, reference za posamezno storitev in na dnu, CTA v obliki kontaktne forme:

.

sodni prevodi postopek