Kakšen vpliv ima pripravljenost spletne strani za mobilnike na SEO?

Pripravljenost spletne strani za mobilnike ima zelo velik vpliv na SEO, saj je vse več uporabnikov, ki dostopajo do spleta prek mobilnih naprav.

Če je spletna stran dobro pripravljena za uporabo na mobilnih napravah, bo bolje ocenjena s strani iskalnikov in bo bolje uvrščena v rezultatih iskanja.
Poleg tega so mobilne spletne strani bolj enostavne za brskanje in uporabo za uporabnike, kar povečuje verjetnost, da bodo na njih preživeli več časa in jo tudi bolj verjetno delili z drugimi. Vse to pozitivno vpliva na SEO spletne strani.

Obstaja več načinov na katere je spletna stran lahko prijazna za mobilne naprave:

 • Odzivno oblikovanje: to je način oblikovanja spletne strani, ki zagotavlja, da bo vsebina spletne strani optimalno vidna ne glede na to na kateri napravi oziroma zaslonu bo vidna.
 • Dinamično serviranje vsebine: z dinamičnim serviranjem vsebine bomo v bistvu vsaki napravi ponudili drugo HTML kodo spletne strani. Tako bomo poskrbeli za optimalno prikazovanje na vseh napravah.
 • Ločene spletne strani: lahko pa naredimo tudi ločene spletne strani za določene velikosti zaslonov in s tem resolucije zaslonov.

Kako narediti odzivno oblikovanje za mobilnike na spletni strani poročne fotografije?

Pripravljenost-spletne-strani-za-mobilnike-porocnega-fotografa

Da bi izdelali odzivno oblikovanje za mobilnike na spletni strani poročne fotografije, lahko uporabite naslednje korake:

 1. Preverite, ali je vaša trenutna spletna stran že odzivna. Če je, lahko nadaljujete na naslednji korak. Če ni, boste morda morali spremeniti obliko spletnega mesta, da bo odzivno.
 2. Zagotovite, da so vse slike in videoposnetki na spletnem mestu prilagojeni za mobilne naprave. To pomeni, da so slike dovolj majhne, da se hitro naložijo in da so videoposnetki združljivi z mobilnimi napravami.
 3. Preverite, ali so vse povezave na spletnem mestu odzivne in delujejo pravilno na mobilnih napravah.
 4. Prepričajte se, da so vsi gumbi in druga interaktivna elementa spletnega mesta dovolj velika, da jih lahko uporabniki enostavno dotaknejo s prsti.
 5. Prepričajte se, da so vsi teksti na spletnem mestu dovolj veliki, da jih lahko uporabniki enostavno preberejo na mobilnih napravah.
 6. Preverite, ali je spletno mesto enako privlačno na vseh napravah, tako na prenosnikih kot na mobilnikih.
 7. Preverite, ali se spletno mesto enako dobro prikaže na vseh mobilnih napravah, tako na iPhone-ih kot na Android napravah.
 8. Po potrebi dodajte elemente, kot so skrajšanje menijev in skritje nepotrebnih elementov, da bi spletno mesto čim bolj poenostavili za uporabo na mobilnih napravah.

Pripravljenost spletne strani za mobilnike je v tem času izredno pomembna pri tehničnem optimiziranju. Prav tako pa je to pomemben faktor pri uporabniški izkušnji. Glede na to, da danes večina ljudi obiskuje spletne strani preko svoji mobilnikov.

Kako dinamično servirati HTML kodo spletne trgovine z otroškimi hlačami za različne velikosti zaslona na različnih napravah kot so računalnik, mobitel in tablica?

Ena možnost je uporaba odzivnega oblikovanja, ki prilagodi HTML kodo avtomatsko glede na velikost zaslona in vrsto naprave. To lahko dosežete s CSS-jem in JavaScriptom, ki se prilagajajo vrednostim za širino in višino zaslona. Tako bo spletna stran z otroškimi hlačami pravilno prikazana tako na računalniškem zaslonu kot tudi na mobilni napravi in tablici.

Druga možnost je uporaba mobilne različice spletne trgovine, ki je posebej prilagojena za uporabo na mobilnih napravah. To lahko dosežete z ustvarjanjem ločene HTML kode za mobilno različico in nato uporabo tega za serviranje napravam, ki niso računalniki.

Tretja možnost je uporaba pametnih predlog (smart templates), ki dinamično servirajo HTML kodo glede na vrsto naprave in velikost zaslona. To lahko dosežete z uporabo orodij, kot so Mobirise ali Bootstrap, ki vam omogočajo enostavno ustvarjanje odzivnega oblikovanja za različne naprave.

V katerem primeru bi bilo logično postaviti ločeno spletno trgovino za otroška oblačila za računalnike in za mobilne naprave?

Ločena spletna trgovina za otroška oblačila bi bila logična v primeru, ko obstaja velika razlika v uporabniški izkušnji med uporabo spletne trgovine na računalniku in na mobilni napravi.

Na primer, če je spletna trgovina za otroška oblačila za računalnike zelo zapletena in je težko uporabljati na mobilnih napravah, bi bilo logično postaviti ločeno spletno trgovino za mobilne naprave, ki je enostavna za uporabo in prilagojena za manjše zaslone. To bi lahko povečalo prodajo in zadovoljstvo uporabnikov.

Poleg tega bi lahko ločena spletna trgovina za mobilne naprave omogočila prilagajanje cen in ponudbe glede na lokacijo uporabnika, kar bi lahko povečalo prodajo in zadovoljstvo uporabnikov.

V končni fazi bi bilo logično postaviti ločeno spletno trgovino za mobilne naprave, če bi to prineslo večjo vrednost za podjetje, kot pa vzdrževanje ene spletne trgovine za vse naprave.

Ali je uporaba spletne strani za mobilnike potrebna za fotografa, ki želi promovirati portretno fotografiranje ali je dosti samo Instagram profil?

Uporaba spletne strani za mobilnike je zelo priporočljiva za fotografa, ki želi promovirati portretno fotografiranje, saj omogoča večjo prilagodljivost in enostavno uporabo za uporabnike na različnih napravah.

Spletna stran za mobilnike vam omogoča, da svojo ponudbo in storitve prikažete na enem mestu in jih enostavno dostopne za uporabnike. Prav tako vam omogoča, da svojo spletno stran prilagodite glede na potrebe in želje uporabnikov, kar lahko poveča njihovo zadovoljstvo in verjetnost, da se odločijo za vaše storitve.

Poleg tega lahko spletna stran za mobilnike služi kot platforma za interakcijo z uporabniki in zbiranje povratnih informacij, kar lahko pomaga izboljšati vašo ponudbo in storitve.

Čeprav lahko Instagram profil služi kot ena izmed platform za promocijo vaših storitev, ne ponuja enakega nivoja prilagodljivosti in možnosti interakcije z uporabniki kot spletna stran za mobilnike. Zato je uporaba spletne strani za mobilnike za fotografa, ki želi promovirati portretno fotografiranje, zelo priporočljiva.

Pripravljenost spletne strani za mobilnike lahko izrazito pomaga pri tem, da je Instagram profil le dodatek k porteflju. Če imate kakovostno pripravljeno spletno stran potem boste z veseljem potencialne stranke preusmerili na svojo stran. Tukaj pa jih boste lahko vodili čez prodajni procest tako kot je to res potrebno!