Aktualni rezultati enega izmed mojih spletnih projektov – JUNIJ 2015

Mesec dni je naokrog in spet sem obnovil graf z rezultati enega izmed spletnih projektov, ki jih razvijam (kot vedno, graf tukaj, na prvi strani tega bloga).

Število “ulovljenih” povpraševanj je pričakovano poletno nekoliko upadlo (datum tega zapisa je julij 2015), ker pa sem vmes že “”oddelal” en del dopusta, pa se tudi na telefonska povpraševanja in klice nisem odzival. Po spominu je bilo teh cca. 15, tako, da bi se najbrž skupna številka ujetih povpraševanj, ustavila okrog 230, tako pa se je ta ustavila pri 214.

S čimer sem zadovoljen.

Da pa gremo korak naprej v mojem rednem mesečnem poročanju o spletnem delu, pa bom za “dodaten fokus” predstavil še en parameter za katerega menim, da je pomemben, da ga redno spremljamo pri svojih spletnih nastopih.

To je uvrstitev in pozicioniranje spletne strani na močne, generične, ključne besede.

.

Pozicioniranje spletne strani za začetnike

.

Vsaj kar se moje dosedanje spletne izkušnje tiče (za mano je v času tega pisanja skoraj dve leti in pol ustvarjanja spletnih vsebin), je bloganje tek na dolge proge.

O tem sem pisal že najmanj tu:

Pod “tek na dolge proge” sam štejem redno in konstanto bloganje več let (ta ekstra uspešen možicelj bloga 8 blog postov na teden, redno, že polnih 8 let).

Ker večina podjetnikov za to nima časa, niti volje, se seveda bloganja loti ali površno, ali sploh ne, ali pa po nekaj začetnih mesecih ali prvem letu, obupa.

Obenem cel spletni svet “kriči”, da je treba blogati na long tail besedne zveze (tudi sam spadam med te – članek Kako sproti preverjati ali spletna stran napreduje?), a vseeno obenem večina želi videti svoje spletne strani uvrščene visoko v Googlu tudi na kratke in močne besede (saj vemo: namesto super ugodne in kakovostne kuhinje iz Maribora, kar kuhinje).

Tudi graf tega prikazujem na prvi strani (malenkost nižje).

.

Kako izboljšati rezultate iz spletne strani, po tem, ko smo na težke besede, že uvrščeni dobro?

.

Dva načina:

Primer:

.

pozicioniranje spletne strani
Pozicioniranje spletne strani – Z besedno zvezo iz tega grafa (prikrijem, da me konkurenca “ne upali”) sem se “matral” 7 mesecev, da je četrta v Googlu.

.

Nova izbrana močna besedna zveza je zaenkrat na 12. mestu. V pol leta bi rad bil z njo med top 5 na prvi strani.
Torej bom v novih reportih, mesečno poročal o “premikih” tudi o tem.

.

screenshot-www.serplab.co.uk 2015-07-08 14-36-34
Zaenkrat na 12. mestu. Do konca leta bi rad bil med top 5 na prvi strani Googla. Grafek dodajam na prvo stran. Močno besedno zvezo prikrivam, da jo ne pohrusta competition, because I know they are watching  🙂

.

Toliko.

p.s.: zavedam se, da je ta članek malenkost dopustniško “razmetan” in morda ne razumljiv, a spletni soborci že razumejo o čem je govora. Ostale vabim, da se na fronto podamo skupaj.

.

.