V čem je razlika med money site člankom in SEO podporcem?

Da čim bolj preprosto razložim razliko med money site vsebinami in SEO podpornimi članki, sem spodnji zapis razdelil na 3 poglavja:

.

  • v čem je razlika med money site članki (npr. v blogu) in podpornimi članki
  • zakaj sploh pišemo podporne članke
  • kako gledati na podporne članke (da bodo prenesli test časa in k spletni zgodbi prinašali kar se da največ)

.

Kakšna je razlika med money site članki in podpornimi SEO članki?

.

Money site članke imenujemo tiste vsebine, ki jih pišemo na blogu NAŠE spletne strani, iz katere dejansko želimo pridobiti ali pridobivamo kupce, podporni članki pa so v SEO stroki poznani, kot SEO članki, ki jih pač pišemo na DRUGIH spletnih straneh, z namenom, da v njih naredimo povratno povezavo nazaj na našo spletno stran (ker vedno večje število in vedno več kakovostnih povezav, vpliva na višje rangiranje in višjo pozicijo naše spletne strani, v iskalniku Google).

.

A pozorno preberite spodnje:

..

V Googlovi logiki, razlike med money site stranmi in podpornimi spletnimi stranmi, SPLOH NI.

.

Google ne razume oz. ne želi videti razlik med tem, da so nekatere spletne strani “prave”, druge pa izdelane za to, da podpirajo prve. In, še posebej, da druge (podporne) spletne strani, prvim pomagajo do višjih in boljših pozicij, v njegovem iskalniku.

.

Google to v svojih navodilih, v zvezi z gradnjo povratnih povezav, na svojem blogu, tudi eksplicitno pove:

.

pisanje seo člankov

.

A vseeno je priprava in objavljanje podpornih člankov, stalna praksa SEO stroke.
In praktično praksa vseh nas, ki želimo s svojimi stranmi, na določene ključne besede, rangirati čim višje.

.

Zakaj pišemo SEO podporne članke?

.

Vemo, da povratne povezave (zunanji linki v okviru tematsko sorodne vsebine, povezane z našim ciljnim url-jem), pozitivno vplivajo na ranking spletne strani).

.

Dokaz za to, lahko vidite iz raziskave MOZ, na spodnji sliki
(kjer lahko vidite, da 99,2% spletnih strani, ki se nahajajo med prvimi 50 zadetki v Google, vsebuje, najmanj eno zunanjo povezavo na ciljni url:

.

Vir: Moz

.

Zato gradnjo povratnih povezav (na različne načine), svetujejo in priporočajo tudi vsa velika SEO imena in stroka:

.

.

Pozorni boste celo opazili, da večina SEO stroke, največjo težo daje ravno povratnim povezavam znotraj članka na drugi spletni strani (kar pa je najlažje narediti s podpornimi članki).

.

Kako gledati na podporne članke
(da bodo k spletni zgodbi dodali kar se da največ in hkrati prenesli test časa)?

.

Če na podporne članke gledate tako, da so to pač potrebne vsebine, zato, da vaša spletna, money site, rangira višje, vam direktno povem, da gre pri tem najmanj 80% časa, v smeti.

.

Ker je logično, če Google (danes ali v prihodnosti) ne želi delati in videti razlik med spletnimi vsebinami, ki so pisane za kupce in posebej pisane za boljše rankinge, da bodo/imajo le te, vedno manjšo težo pri rangiranju glavnih strani.

.

Izključno podporne vsebine Google celo preganja (s kaznimi)… (priporočam: Are private blog networks worth it in 2018)

.

Iz raziskav tistih, ki gradijo stabilne podporne mreže, boste razbrali, da se priporočila za pbn (kar je prevod za private blog networks, ki največkrat služijo kot podporne strani), ne razlikujejo od tistih, ki veljajo za money site vsebine:

.

  • vsebina mora biti unikatna

.

  • močnejši je link iz strani, ki ima večji organski obisk (kar pomeni, da morajo tudi vsebine na podporcih biti onsite SEO optimizirane in, da morajo rangirati čim višje v iskalniku. Drugače ni organskega obiska.)

.

  • vsebina (tudi na podporcih) mora odgovoriti na iskalčev namen (ker drugače bo uporabnik kliknil nazaj na iskalnik, ne pa na našo povezavo v podporcu, ki smo jo zgradili ravno z namenom, da klikne nanjo)

.

Podporni članki (če boste pametni), bodo vozili promet, to pa pomeni, da lahko stran, nekoč ali takoj, monetizirate najmanj čez adsense ali pa affiliate linke in reklame.

Podporni članki lahko pripeljejo dejanske stranke.

Moj primer sem objavil kar v Nubii:

.

.