Upravljanje več socialnih omrežij z enim klikom

Hej, hoj, spletni borci.

Kot veste, se sam ne štejem za internetno ekstra družabno, socialno bitje in moji družabni profili ne pokajo ravno po šivih od raznoraznih všečkov, sledilcev, komentatorjev in hvala Bogu, tudi ne nasprotnikov 🙂

Še največji, je moj “družabno poslovni” network na LinkedIn-u.
Kjer bolj ali manj redno objavljam tudi vsebine, ki jih spremljate tukaj, na tem blogu.

Vseeno pa zato, ker, ko govorimo o spletnem nastopu, ne moremo ravno čisto mimo socialnih omrežij, se mi zdi pametno, da tistim, ki socialo napadate “na roke”, day by day, many times of the day, predstavim Buffer.

Če ga seveda še ne poznate.

Gledam številne upravljalce družabnih profilov, spremljam njihovo delo in več ali manj si jih je večina enotnih, da je treba za kreiranje “odnosa” s sledilci na družabnih omrežjih, biti pač redno na socialnih omrežjih, tudi prisoten.

Precej dela in zavezanosti k monitorju zna vzeti to.

Buffer, ki ga predstavljam spodaj, omogoča, da z različnimi družabnimi omrežji, upravljate z enim klikom.

Brezplačno si lahko nastavite upravljanje Facebook profila ali Facebook strani, Twitter, pa G+ in LinkedIn.
Po novem (junij 2015) je dodan Pinterest in drugi.

.

objavljanje na družabnih omrežjih

.

Z nekaj kliki lahko preprosto vnaprej nastavite katere in koliko ter kdaj, vsebine želite, da se pojavijo na katerem izmed omrežij.
In to lahko v brezplačni verziji naredite kar za nekaj dni naprej (cca. 9 objav).

Med drugim si lahko nastavite tudi lasten urnik objav in potem, ko preprosto po drugih spletnih straneh najdete zanimivo vsebino, kliknete ikonico za buffer in vsebina bo nastavljena po vam določenem urniku, za objavo v vam določenem družabnem omrežju.

Dodatna prednost je, da lahko vsaki vsebini spremenite naslov in podnaslov kar v Bufferju in vam ni potrebno skakati posebej na vsako omrežje in spreminjati opisa, ki ga želite prikazati zraven svojih objav.

V razdelku analitika lahko na zelo pregleden način vidite, katere vaše objave so dobile koliko všečkov, klikov, deljenj in tudi komentarjev. Za vsa omrežja na enem mestu.

Obenem pa vam analitika omogoča, da izlistate vaše najbolj deljene objave (in naredite čez kak mesec z njimi še en “obhod” po omrežjih), vaše objave z največ kliki, komentarji in drugim.

Za Chrome imate v trgovini tudi brezplačen dodatek, ki vam po inštalaciji preprosto, z enim klikom v top baru spletnega iskalnika, omogoča, da vsebine “mečete” v Buffer, brez, da bi ga sploh obiskali.

Po vašem vnaprej nastavljenem urniku, bodo potem objave deževale tja, kamor vi želite, ob času, ko vi želite in to tiste, za katere vi želite, da jih prejmejo vaši sledilci.

“Agresijo” objav lahko našponate do onemoglosti (res pa je, da boste za večjo dinamiko, morali izbrati plačljivi paket).

Sam ga uporabljam tako, da npr. za LinkedIn omrežje ob dopoldnevih nastavim eno svojo objavo (iz tega bloga) in ob popoldnevih eno objavo, ki me je pritegnila ob večernem branju.

Naj koristi.

.

.