Nasveti za izboljšanje vsebine na vaši spletni strani za boljši SEO in s tem boljše pozicije na spletnih iskalnikih.

Nasveti za izboljšanje vsebine na vaši spletni strani, ki zagotavljajo boljše SEO pozicije so:

 1. Upoštevajte pravila o strukturi vsebine. To pomeni, da bi morali imeti ključne besede v naslovih, podnaslovih, povedih in vsebinskih povezavah.
 2. Upoštevajte pravila o dolžini vsebine. Spletni iskalniki raje vidijo daljše, bolj podrobne članke, zato poskrbite, da bo vaša vsebina dovolj dolga, da bo zadovoljila potrebe bralcev in iskalnikov.
 3. Uporabite sinonime. Namesto da bi ponavljali iste ključne besede, poskušajte uporabiti sinonime, da bi se izognili “ponavljanju ključnih besed”.
 4. Uporabite internal linking. Vključite povezave na druge strani na vašem spletnem mestu, da boste povečali “prehodnost” med stranmi in pomagali spletnemu iskalniku, da bolje razume vaše spletno mesto.
 5. Uporabite high-quality images. Vključite visokokakovostne slike in infografike, da boste pomagali bralcem bolje razumeti vašo vsebino in da boste pritegnili več pozornosti na spletnem mestu.
 6. Osvežite svojo vsebino. Poskrbite, da bo vaša vsebina vedno aktualna in relevantna, saj to spletnim iskalnikom pomaga, da vašo stran bolje uvrstijo.

Upoštevanje teh priporočil vam lahko pomaga izboljšati SEO vaše spletne strani in s tem pritegniti več obiskovalcev na vaše spletno mesto.

Kako pravilno strukturirati vsebino za temo družinsko fotografiranje

nasveti-za-izboljsanje-vsebine-na-vasi-spletni-strani-druzinski-fotograf

Če želite pravilno strukturirati vsebino o temi družinskega fotografiranja, lahko upoštevate naslednja priporočila:

 1. Ustvarite naslov, ki bo jasno povedal bralcu, o čem bo vsebina. Na primer, “5 nasvetov za uspešno družinsko fotografiranje“.
 2. Uporabite podnaslove, da razdelite vsebino na manjše dele in pomagate bralcu, da hitreje najde informacije, ki jih išče.
 3. Uporabite ključne besede v naslovih, podnaslovih in povedih, da boste pomagali spletnemu iskalniku razumeti, o čem je vaša vsebina.
 4. Vsebino razdelite na logične sklope z uporabo odstavkov. To bo pomagalo bralcu lažje brati in razumeti vsebino.
 5. Vključite visokokakovostne slike in infografike, da boste pomagali bralcem bolje razumeti vašo vsebino in da boste pritegnili več pozornosti na spletnem mestu.
 6. Uporabite povezave na druge vire, ki bi lahko bralcem pomagale, da dobijo več informacij o temi.

S temi priporočili boste lahko ustvarili dobro strukturirano vsebino, ki bo pomagala bralcem, da lažje razumejo temo, in spletnim iskalnikom, da bolje razumejo vašo spletno stran.

Ali je res nujno, da je vsa vsebina na spletni strani dolga če želimo, da je po merilih SEO-ta dobra? Kaj pa če pišemo vsebino za produkt otroške hlače v spletni trgovini LABI?

Spletni iskalniki raje vidijo daljše, bolj podrobne članke, saj jim to pomaga, da bolje razumejo vsebino in jo lahko bolje uvrstijo v rezultate iskanja. Vendar pa to ne pomeni, da mora biti vsa vsebina na vaši spletni strani dolga. Pravzaprav lahko kratke, jedrnate vsebine delujejo bolje pri nekaterih vrstah izdelkov ali storitev.

otroske-hlace-labi

Če prodajate otroške hlače v spletni trgovini, lahko vsebino strukturirate tako, da upoštevate naslednja priporočila:

 1. Ustvarite naslov, ki bo jasno povedal bralcu, o čem bo vsebina. Na primer, “10 razlogov, zakaj so otroške hlače iz naše trgovine idealne za vašega otroka”.
 2. Uporabite podnaslove, da razdelite vsebino na manjše dele in pomagate bralcu, da hitreje najde informacije, ki jih išče.
 3. Uporabite ključne besede v naslovih, podnaslovih in povedih, da boste pomagali spletnemu iskalniku razumeti, o čem je vaša vsebina.
 4. Vključite visokokakovostne slike izdelkov, da bralcem pomagate, da si predstavljajo, kako izgledajo hlače.
 5. Vključite informacije o materialih, ki se uporabljajo za izdelavo hlač, velikostih, ki so na voljo in drugih lastnostih, ki bi lahko bralce zanimali.

Z upoštevanjem teh priporočil boste lahko ustvarili dobro strukturirano vsebino, ki bo pomagala bralcem, da lažje razumejo, zakaj so hlače iz vaše trgovine primerne za njihovega otroka, in spletnemu iskalniku, da bolje razume vašo spletno stran.

Zakaj je ponavljanje ključnih besed škodljivo za SEO oziroma zakaj je bolje uporabljati sinonime? Recimo kot primer bi uporabil ključni besedi “držalo za dudo” in “priponka za dudo”.

Ponavljanje ključnih besed je lahko škodljivo za SEO, ker spletni iskalniki lahko razumejo, da ponavljate ključne besede le zaradi optimizacije za iskalnike in ne zato, ker to resnično pomaga bralcu razumeti vsebino.

Uporaba sinonimov pomaga izogniti ponavljanju ključnih besed in pomaga bralcem, da lažje razumejo vsebino. To lahko tudi pomaga spletnemu iskalniku, da bolje razume, o čem je vaša vsebina, in jo tako bolje uvrsti v rezultate iskanja.

V primeru, da želite uporabiti besedi “držalo za dudo” in “priponka za dudo”, ki imata enak pomen, lahko uporabite eno od njiju in v vsebini uporabite sinonime, kot so “opora za dudo”, “stojalo za dudo” itd., da se izognete ponavljanju iste ključne besede. To bo pomagalo bralcem, da lažje razumejo vašo vsebino, in spletnemu iskalniku, da bolje razume vašo spletno stran.

Kako internal linking pomaga pri uspešnosti SEO optimizacije?

Internal linking je postopek, pri katerem na vaši spletni strani vključujete povezave na druge strani na vašem spletnem mestu. To lahko pomaga izboljšati SEO vaše spletne strani na več načinov:

 1. Internal linking pomaga spletnemu iskalniku bolje razumeti strukturo vašega spletnega mesta in s tem lažje indeksirati vse strani.
 2. Internal linking lahko poveča “prehodnost” med stranmi na vašem spletnem mestu, kar lahko pomaga spletnemu iskalniku, da bolje razume povezanost med različnimi stranmi.
 3. Internal linking lahko poveča čas, ki ga obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu, saj jim pomaga, da hitreje najdejo druge strani, ki bi jih morda zanimali. To lahko pomaga izboljšati “stopnjo zadovoljstva obiskovalcev” in s tem pomaga spletnemu iskalniku, da vašo stran bolje uvrsti v rezultate iskanja.
 4. Internal linking lahko pomaga izboljšati “moč” vaših strani, saj vsaka povezava, ki jo dobite od druge strani na vašem spletnem mestu, predstavlja “glas” za vašo stran. Več glasov pomeni večjo moč, kar lahko pomaga spletnemu iskalniku, da vašo stran bolje uvrsti v rezultate iskanja.

Z uporabo internal linkinga lahko pomagate izboljšati SEO vaše spletne strani in s tem pritegniti več obiskovalcev na vaše spletno mesto.

Zakaj je uporaba kakovostnih fotografij na spletni strani pomembna tudi če niste fotograf?

Uporaba visoko kakovostnih fotografij na spletni strani je pomembna, tudi če niste fotograf, zato, ker lahko fotografije pritegnejo pozornost obiskovalcev in jim pomagajo, da lažje razumejo vašo vsebino.

Fotografije lahko tudi pomagajo izboljšati estetski videz vaše spletne strani in s tem povečati stopnjo zadovoljstva obiskovalcev. To lahko pomaga izboljšati “stopnjo povratnega obiska” in s tem povečati promet na vašem spletnem mestu.

Poleg tega lahko fotografije pomagajo izboljšati deljenje v družabnih omrežjih. Če so vaše fotografije privlačne in dobro izbrane, jih lahko obiskovalci delijo s svojimi prijatelji in družino, kar lahko pomaga povečati promet na vašem spletnem mestu.

Sveža vsebina na spletni strani je izredno pomembna za uporabniško izkušnjo. Ali tudi spletni iskalniki raje prikažejo spletne strani s svežo vsebino?

Spletni iskalniki raje prikažejo spletne strani s svežo vsebino, saj jim to pomaga, da bolje razumejo, kaj je na spletni strani aktualno in relevantno za obiskovalce. Če vaša spletna stran vsebuje svežo vsebino, lahko spletni iskalniki razumejo, da ste v svoji panogi aktivni in da poskušate ponuditi obiskovalcem najbolj aktualne in relevantne informacije.

Poleg tega lahko sveža vsebina poveča stopnjo zadovoljstva obiskovalcev, saj jim pomaga, da najdejo nove, zanimive in uporabne informacije. To lahko pomaga izboljšati stopnjo povratnega obiska in s tem povečati promet na vašem spletnem mestu.

Čeprav sveža vsebina lahko izboljša SEO vaše spletne strani, pa to ne pomeni, da morate redno spreminjati vsebino na vaši spletni strani samo zato, da bi jo izboljšali. Pravzaprav lahko preveč pogosto spreminjanje vsebine celo škoduje SEO, saj lahko spletni iskalniki razumejo, da vsebina ni stabilna in ni vredna, da jo indeksirajo.

Zato je pomembno, da ohranjate ravnovesje med svežino vsebine in njeno stabilnostjo, tako da redno dodajate novo, aktualno in relevantno vsebino