9 najboljših slovenskih podjetij, ki jih priporočam za pomoč pri prodaji

Hej, hoj,

Verjetno boste rekli, da se mi je zmešalo, ker spodaj objavljam najboljša slovenska podjetja za pomoč v prodaji, še posebej, ker se tudi sam do neke mere ukvarjam s spletno prodajo.

Pa se mi ni 🙂

Growth GraphBrskal sem po internetu in ugotovil, da tako kot ima “gospa tujina” lepo urejene liste in sezname “top tega in top onega”, naša preljuba Slovenija, nikoli ne bo imela. Ker se vsi držimo svojega vrtička, Bog ne daj, da kdo koga pohvali in še posebej, Bog ne daj, da na kakšnem svojem igrišču, javno naznanimo od koga se učimo, kdo nam je vzor, kdo so fajn ljudje in podjetja in podobno. Razen, če plača.

Ker je splet lep in omogoča vsakemu, da napiše kar želi (ter za tem stoji), sem pač listo 9 vrhunskih slovenskih podjetij, ki vam lahko pomagajo do prodajnih uspehov, sestavil sam. In me pri tem ne evri, ne reklama, ne kak upajoč baclink, ne zanimajo.

Vrstni red ne nakazuje kdo je po mojem mnenju boljši ali slabši, ampak preprosto nekoga moraš napisati prvega, nekoga pa devetega.

Let’s go.

.

Najboljša slovenska spletna podjetja za pomoč v prodaji

.

Red Orbit –  tole podjetje spremljam na spletu odkar pomnim. Priznam, da njihovih blog zapisov na začetku nisem niti razumel, danes pa vidim, da so njihova spletna znanja tako globoka in tako na tekočem, da sem prepričan, da vam spletne rezultate izboljšajo. Sam jih vidim kot podjetje, ki razpolaga z res “big datapodatki in logično, kdor ima vpogled v širino, pač reči vidi drugače, kot mi, ki gledamo skozi naše analitike in se borimo za prvih 300 obiskovalcev na dan. Vroče priporočilo, da zavijete na njihovo stran. Vrzite oko na reference in vse vam bo jasno. Od spletnih metod, se mi zdi, da obvladajo kar vse. Adwordse, FB, content, spletne trgovine, analitiko, remarketing in verjetno še en kup reči, za katere še nisem slišal. Big plus.

Optiweb – te fante in dekleta sem imel priložnost, nekatere slišati, nekatere že videti. Z nekaterimi smo nekaj drobnega celo sodelovali. Imajo eno “najlepših”, če ne najlepšo spletno stran (vsaj za moj okus), rastejo, obvladajo pa tudi vse. Če jih prav spremljam, so zraven ostalih e kanalov, “močni” tudi v video marketingu. Z nekimi super truper video troni (Bog ve kako jih imenujejo) vam lahko vaše podjetje preletijo s kamerami in naredijo takšne posnetke, ki jih najbrž redko kdo. Zdijo se mi zelo odprti, pošteni in pridni. Big plus.

OpenIT se ukvarja s poslovnimi izobraževanji, pisanjem učinkovitih spletnih besedil ter poslovno svetuje. Ima me, da bi šel na vsako drugo njihovo predavanje, pa asocialen kot sem in zatopljen v monitor kot sem, nikoli ne grem. Potem pa mi je vedno žal 🙂 Spremljam jih, toplo priporočam, dajem high five.

Data – to podjetje se s prodajo ukvarja v okviru raznih seminarjev in pomoči podjetnikom, sicer pa ima široko razvejano mrežo dejavnosti. Na svojo listo jih uvrščam zaradi tega, ker milijonkrat naletim na njihove zapise in nasvete tako, kar se tiče spletnega nastopa in prodaje kot podjetništva. So zelo konkretni, osebno ne poznam nikogar, ampak vseeno priporočam, da jih spremljate. Big thank you njim – ker sem se od njih in njihovih nasvetov naučil res en kup praktičnih in uporabnih reči iz prodaje. Pa tudi podjetništva.

Lisac & Lisac – za te, sem prepričan, da jih poznate. Aleš na svojem blogu že leta deli konkretne marketinške nasvete in trikce s katerimi boste povečali prodajo. Definitivno priporočam, da vašo prodajo (še bolj pa marketing) usmerite na njihova predavanja, priporočena gradiva, ki jih ponujajo in na sledenje blogu z marketinškimi nasveti. Uporabno. Very.

Marketing zmagovalcev – če so težave s pripravo tekstov za splet oziroma na splošno za kakršnokoli vrsto prodajno marketinškega gradiva, bi na vašem mestu, stopil v stik z Bojanom, lastnikom te strani. Prihaja iz Primorske, ima pa za moj okus zdaleč najbolj konkreten slovenski blog o pravilni sestavi prodajnih pisem. Če vas veseli marketing, vsebinski marketing in tekstovno sporočanje, vam obljubljam, da boste ostali in ga brali. Če ste malenkost bolj globoko v vsebinskem marketingu, potem ga tako ali tako že poznate.

Zaslužek in Tomaž Gorec – podjetnik iz prakse, če mene vprašate. Njegovo delo je, tako slišim, vzor veliko slovenskim freelancerjem, možakar res ve, kaj na spletu deluje in kaj ne. Če ga prav spremljam, ima tudi zelo lepo razvejan network, s čimer podjetjem pomaga do boljših pozicij v iskalnikih. Je konkreten, tudi predava, precej pa tudi potuje, ker ima nekatere strani vezane na turizem in podobno. Priporočam, da ga spremljate in opazujete kaj in kako počne. Je pa fajn, ker hudo malo skriva. Pove vse, razen kakšne nišne domene ne. Kar pa je razumljivo in logično.

Fantje od fare so tudi Dominatus. Tudi za te fante dam roko v ogenj, da vam lahko vašo spletno prodajo prestavijo v višje prestave. Vidim rezultate, vidim pristop, super so. Imel sem že priložnost govoriti z njimi, brez težav razložijo kaj počnejo in kako počnejo. In, če sem jih, vsaj takrat prav razumel, za svojimi rezultati tudi stojijo. Priporočam vsakemu, ki se želi ali naučiti dobrega spletnega nastopa ali pa, povečati prodajne rezultate iz spletne strani.

Seopro – my honest recommendation. Z Igorjem sva govorila dva ali trikrat po telefonu, vidim, da mu dvigovanje pozicij leži, vidi se, da ima izkušnje in, če me spomin ne vara, tudi zelo razvejan network, da lahko zagotovi dobre rezultate. Ne prodaja bučk.

Disclaimer:

Da ne bodo ostali, s katerimi sodelujem na spletnem igrišču, preveč užaljeni…

Čeprav jih zelo cenim, sem si rekel, da res želim sestaviti mojo “personal” listo za katero iskreno mislim, da vam pri spletni prodaji “v slovenskem jeziku” lahko koristi. V tujini je teh seznamov in priporočil na milijone, Slovenci pa… ali res ne znamo stopiti skupaj ali pa kot sem napisal zgoraj, vsak gleda samo svoj vrtiček.

Mirne duše bi na seznam poknil še nekaj posameznikov in podjetij, za katere tudi vem, da dobro opravljajo svoj posel, a ne moreš na seznam 9 najboljših dati še desetega. In enajstega. In tako v neskončnost.

Mimogrede: mirne duše bi lahko naredil tudi kontra seznam. Kjer sem osebno doživel “prodajo bučk” in precej prelepe teorije. Denarci pa so šli. A nije to moj style. Zato je to to, kar priporočam.

Imejte se fajn. Preučite slovenske spletno prodajne mojstre in jih pokličite, če jih rabite.

.

.