Kako poiskati ključne besede za npr. vzmetnice?

Spletni trg vzmetnic v Sloveniji, spada med enega izmed bolj “obleganih” in v SEO stroki velja beseda “vzmetnica” za ključno besedo, za katero je treba kar precej dela, da z njo prilezete na prvo stran Googla.

.

Ključno besedo “vzmetnice”, vtipka v slovenski Google, cca. 1600 uporabnikov na mesec, po kwFinderju (spodnja slika), pa je težavnost ključne besede “vzmetnice”, označena s številko 28/100:

.

.

Da vam na hitro pomagam, kako poiskati ključne besede za vzmetnice in vzmetnicam sorodne izraze, si preberite spodnje ideje.

.

Ker bo za najtežjo besedo “vzmetnice”, za SEO novinca, itak super težko, da se prerine na prvo stran Googla, v obdobju krajšem od leta dni, je boljše, če npr. novinec na področju prodaje vzmetnic (in ostalih vrst ležišč), poišče lažje ključne besede, s katerimi se bo prej uvrstil v Google višje. S tem pa tudi prej prišel do novih poslov.

.

Spodnjo prakso, tudi sam izvajam za prodajalce vzmetnic, s katerimi sodelujem. Eden izmed takšnih je znana, slovenska spletna stran, Pohištvo123.si.

.

Lažje besede na tematiko vzmetnic, so več besedne zveze, ki jih ljudje vtipkajo v Google, namesto ene besede (vzmetnice). Te besede sicer vtipka v Google manj uporabnikov, je pa finta v tem, da daljša kot je besedna zveza, bolj natančno se da definirati namen iskalca.

.

Se pravi, da lahko preko daljših besed, bolj natančno ciljamo na kupce vzmetnic.

.

Medtem, ko eno besedno zvezo “vzmetnice” vtipkajo praktično “vsi”, je tem “vsem” težko definirati namen njihovega vtipkanja te besede v Google.

.

Besedico “vzmetnice” lahko vtipkajo:

  • kupci, firbci, primerjalci cen, novinarji in študentje, ki pišejo o tematikah zdravega spanja, naša konkurenca, ljubitelji vsega zdravega, vključno z zdravim spanjem, raziskovalci (trga, tematike), proizvajalci, itd….

.

Bolj kot je ključna beseda “dolga”, bolj odpadajo “vsi iskalci”, ostajajo pa tisti, od katerih se bolj jasno pokaže namen….

.

Recimo, daljšo ključno besedo “poceni vzmetnice” najbrž vtipkajo potencialni kupci, ki so trg vzmetnic že nekoliko pregledali, po pregledu pa ugotovili, da so v bistvu vzmetnice drage, sami pa ne želijo za vzmetnico odšteti preveč denarja.

.

Daljšo besedno zvezo npr. “najboljše vzmetnice” najbrž vtipkajo takšni, ki so trg vzmetnic tudi že pregledali, pripravljeni so odšteti več denarja, zdaj pa iščejo kakovost. Ali pa izraz “najboljše vzmetnice” vtipkajo tisti, ki še niti ne vedo, katera vzmetnica je najbolj primerna za njihov tip spanja.

.

Gremo še naprej….

.

Še daljša besedna zveza, npr. “najboljša vzmetnica za dojenčka” izda, da iskalec išče vzmetnico za svojega (ali tujega) dojenčka, išče pa informacije o tem katera je najboljša, morda pa tudi informacije kakšne so sploh cene najboljših vzmetnic za dojenčke.

.

Kje dobimo podatke o tem kaj vtipkajo iskalci vzmetnic v Google?

.

Najlažje in najhitreje vam podatke o tem kaj spletni uporabniki vtipkujejo v Google, poda Google sam.

.

Google suggestions je metoda, po kateri mi, kot uporabnik Googla, v okence za vpis ključnih besed, začnemo z vtipkovanjem besed, Google pa nam sproti sugerira, kaj vtipkajo še drugi, ki jih zanima tematika vzmetnic:

.

vzmetnice iskanja

.

Druga možnost je, da pogledamo predlagane ključne besede, ki jih Google izpiše kot “Iskanja, povezana z vzmetnice” na dnu prve strani (po tem, ko smo vtipkali ključno besedo vzmetnice):

.

sorodna iskanja vzmetnice

.

Tretja možnost pa je, da uporabimo eno izmed brezplačnih orodij, ki nam, po tem, ko vanj vtipkamo ključno besedo (vzmetnice, na sliki spodaj levo), vrže ven še dodatna daljša iskanja, sorodna tematiki vzmetnic:

.

.

Zgornje, brezplačno orodje, se imenuje SEoStack Keyword Tool.
Dobite ga na povezavi.

.
Kako pravilno izvajati analizo ključnih besed, si sicer lahko ogledate tudi v videu, na dnu tega prispevka, sicer pa sem hitremu in enostavnemu raziskovanju ključnih besed, sam namenil cel vodnik, katerega brezplačno poglavje si lahko potegnete dol, tudi na tej povezavi.

.

.