Kako se s CTA-ji srečujemo pri Reha Medical.si

Kaj so CTA-ji?

Izraz “CTA” je okrajšava za “poziv k dejanju”. To je marketinški izraz, ki se uporablja za opis modelov, katerih cilj je sprožiti takojšen odziv ali prodajo. CTA-ji se najpogosteje uporabljajo v prodajnih skriptih, oglasnih sporočilih in kopiji spletnega mesta, da motivirajo določeno dejanje, kot so »Prijava«, »Kupite zdaj« ali »Preberi več«. Pogosto so predstavljeni kot gumbi ali hiperpovezave.

CTA

Kakšne izraze CTA največ uporabljamo pri Reha Medical.si ?

Nekaj primerov zapisa CTA:

  • Pokliči zdaj
  • Sledite
  • Preberi več
  • Naročite se

Slednji CTA je pri nas najbolj razširjen, saj gre za obravnave in v tem primeru se je potrebno naročiti. Povezava je usmerjena na kontakt, kjer uporabnik vnese določene parametre in se tako naroči na obravnavo npr: Bownove terapije. Pri zavihkih je več storitev in med njimi je tudi Bownova terapija na katero se uporabnik želi naročiti.

CTA-ji so pri nas ključnega pomena za obveščanje obiskovalcev spletnega mesta, kaj naj storijo naprej, da dosežejo njihov cilj. Morda boste morali prilagoditi svoj poziv k dejanju, odvisno od vrste spletnega mesta ali družbenih medijev in tega, kaj želite doseči.

Uporabite CTA, da motivirate svoje občinstvo, da naredi resne korake, da postane stranka ali stranka. V nekaterih primerih lahko ugotovi, ali se potencialna stranka spremeni v konverzijo. Večina ljudi bi se strinjala, da je poziv k dejanju najpomembnejši vidik vašega spletnega mesta ali oglasa. V nadaljevanju bomo govorili o bolezni fibromialgija. Torej je grozna ideja preskočiti to podrobnost. Pravzaprav obstaja ogromno razlogov, zakaj je gumb CTA postal osnovna sestavina vsebine na spletnem mestu in besedila oglasa.

V našem primeru je predvsem pomemben CTA – naročite se. Na vsaki strani je na začetku in na koncu strani gumb, kjer se lahko obiskovalec takoj naroči.

Recimo: ko nek uporabnik išče “fibromialgijo” se iskana stran odpre in takoj na začetku je poziv h klicu. V tem primeru – naročite se. Dostikrat je smiselno v našem primeru na strani fibromialgija dodati tudi CTA na začetku in koncu strani.

Kako v RehaMedical CTA-ji prispevajo k večji konverziji?

Kako CTA-ji prispevajo k večji konverziji je zelo enostaven. Z uporabo preproste direktive sporočimo svoji stranki, kaj naj naredi in kam naj gre, s čimer je uporabniška pot kristalno jasna. Poziv k dejanju bi moral razčistiti zmedo, tako da obiskovalec našega spletnega mesta RehaMedical – senzorna integracija naredi ustrezen naslednji korak. Tako bistveno hitreje pride do zaključka konverzije in se lahko naroči na senzorno integracijo.

Za koliko smo povečali stopnjo konverzije s CTA-ji na določenih straneh?

Stopnje konverzije smo povečali z izboljšanjem učinkovitosti našega spletnega mesta. Velik del uspeha določajo CTA-ji, ki so se izkazali za učinkovite na teh področjih:

Primer konverzij CTA-jev po straneh:

CTA na ciljni strani ( blogu) “sedenje na w” je povečalo konverzijo za 80% kar je v primerjavi z ostalim zelo veliko. Članek o sedenju na W je posledično bil zelo bran in tudi naročanja je precej več.

Ustrezno in dobro postavljen CTA je tudi povečal zanimanje za fizioterapijo, kjer je bil porast kar za 43% večji kar je v primerljivem obdobju pred dopolnitvijo strani fizioterapije kar uspešno.

Dobro zastavljen CTA tudi pripomore k večji uvsrstitvi določenih serp ciljev na Googlu. Tako so se tudi pri nas določene strani precej popravili na samih pozicijah v Googlu. Npr.: Članek o bolečini v rami je na začetku po indeksaciji z Searh Console priletel na 8 stran Googla. Sedaj je na prvi strani nekje med top 6. Govorimo o članku bolečina v rami, ki nima toliko Google iskanj kot ostali. Tako se je obiski spletnega mesta Reha Medical povečal za 34 %.

Kako je smiselno graditi CTA-je ?

Jasno je, da je CTA trženje najhitrejši način za podvojitev vaših stopenj konverzije, ustvarjanje potencialnih strank za vaše izdelke ali storitve in še veliko več.

V nasprotju z drugimi marketinškimi kampanjami, ki zahtevajo, da vložite čas ali sredstva, da bi dosegli dobre rezultate, je CTA trženje ena izmed dejavnosti z najvišjo donosnostjo naložbe za vaše podjetje.

Vendar ne pozabite preizkusiti svojega CTA-ja, ker je vsako podjetje drugačno. Nenehno testirajte in analiza vam lahko omogočita, da ugotovite, kaj najbolje deluje za vaše stranke, kar ima za posledico strategijo CTA, ki se pretvori v potencialne stranke.