Peresno lahka in preprosta ideja kako priti do novih strank

Za tiste, ki se še kar sprašujejo kako priti do novih strank preko interneta, ponavljam, da že na več koncih pišem o tem kako do novih strank z bloganjem.

Koliko je “zdravo” blogati, tako, da Google to lepo prežveče, oz. da končni kupci naše zapise lepo konzumirajo na zdrav način in, da tudi podjetnikom ne krademo preveč časa, je zapisano že najmanj tu:

Če tudi  vzamemo ta napotek o dveh ali treh blog zapisih, kot nekaj kar ne more biti pretežko tudi za nekoga, ki s spletom šele začenja, se lahko zgodi, da vam po treh ali štirih mesecih, zna tudi ta količina predstavljati težavo.
Ker preprosto zmanjka idej o čem še (kakovostno) pisati.

Nekaj idej kako hitro do novih vsebin in s tem kako priti do novih strank, sem predstavil že v članku Kako do novih strank v treh minutah in tudi v članku 2 easy trikca kako najti nove stranke.

Današnja metoda je še bolj preprosta.

V bistvu je najlažja izmed vseh.
Pokažem jo na svojem primeru.

.

Kako deluje?

.

Kdor se ukvarja s spletom in še posebej s vsebinskim marketingom, ve, da bo “v igri” tako dolgo, dokler se izobražuje.
To se najbrž strinjamo.

Splet, ki se razvija turbulentno hitro, danes zahteva čisto drugačne pristope kot pred letom dni.
SEO pred 5 leti je bil drugačen, dizajn spletnih strani popolnoma drugačen.
Socialna omrežja so z nami šele nekaj let.
Mobile ready strani bodo šele morale biti (da bi vsaj zadržale svoje pozicije v Googlu)  – čas zapisa tega posta je marec 2015.

Vse se spreminja.
Infografike so “in”, Instagram in Pinterest so “in”, Adwordsi imajo vsake toliko, neko ekstra novost in tako naprej in tako naprej.

Da spletni marketingaš vsemu temu sledi, uporablja bookmark strani. Recimo Instapaper.

Ko se delovni dan zaključi, namesto političnih in vsakodnevno ponavljajočih se tračev, preprosto zavijemo med spletne strani, ki jih tekom svojega delovnega tedna damo v bookmark, in jih preprosto “predelamo”.
Tako se spletno izobražujemo.

Poglejte konkretno, koliko vsebin se mi je nabralo v mojem primeru, v vsega enem tednu:

.

kako priti do novih strank
Zaznamki strani iz enega tedna.

 

.

Hint: če samo opišemo to kaj smo se naučili iz vseh teh strani tekom tedna, bo vsebine več kot dovolj za najmanj eno našo novo za blog.

Ali zapisano drugače: z lastnim učenjem na svojem področju lahko dobite vsebine za naprej.

Volk sit, koza cela, muha ubita, blog pa raste.

Da dokončam primer, na hitrco opišem o čem sem bral in kaj sem sam raziskoval v minulem tednu:

  • Na Copybloggerju me je pritegnil naslov kako najti več idej, kot jih bomo sploh kadarkoli potrebovali, za pisanje. Kako najti več idej v bistvu odgovarja na to kako priti do novih strank.
  • Na Coschedule so spisali odličen prispevek o tem kako dolg naj bo seznam “nečesa” kar opisujete v svojem blogu. Saj veste: večna dilema ali je bolje 10 najbolj odbitih idej za pripravo palačnik ali je bolje 17 najbolj odbitih idej za pripravo palačnik.?Odgovor: magic number is 25.
  • Ker me zelo zanima semantično iskanje in podobno, je v moj tedenski bookmark priromal tudi ta. O tem sem sicer podrobno pisal v članku kako prodajati preko spleta (kjer sem se fokusiral na to, da bomo interno pravilno linkali strani).
  • V bookmark sem dodal tudi Moz-ovo listo 100 brezplačnih SEO orodij.
  • Pa vsebina o tem kakšni tipi blog zapisov vplivajo na kakšen obisk spletne strani (Econsultancy).
    Hint: bodite pozorni na performance “how to” člankov.

In tako naprej.

Super preprost in enostaven način, da enkrat tedensko pridete do nove vsebine, je preprosto tak, da strani iz katerih se učite tekom celega tedna (v vaši branži) shranite v zaznamek in enkrat tedensko preprosto opišete kaj ste se iz njih novega naučili.

.

Kako priti do novih strank brez obiskovanja vseh blogov iz naše branže?

.

Če se vam ne ljubi brskati po vsebinah iz vaše branže (in se izobraževati), obstaja tudi zelo lahka pot, da vsebine pridejo k vam.

Preprosto se na FB-ju ali pa Google + ali LinkedIn-u ali pač kjerkoli se že počutite domače, pridružite skupinam iz vaše branže. In tako poskrbite, da namesto, da vi šnofate za novostmi, novosti pridejo na vaš zid. Potem pa tiste, ki vas pritegnejo, samo lepo med zaznamke.

In to je to.

.

.