Kako do boljše prodaje z bloganjem in koliko bloganja je potrebno za dobre spletne rezultate?

Eno, približno podobno vsebino, sem na temo kako do boljše prodaje, “naklopfal” na povezavi v kateri sem opisoval 4 primere povečanja prometa na spletni strani. V njej lahko vidite 4 realne primere, kako so se štirje različni spletni borci trudili do svojega spletnega obiska, skozi čas.

Besedilo v nadaljevanju nagovarja tiste, ki jih prav tako zanima kako do boljše prodaje in se sicer z bloganjem spoglejujejo, vendar jih mogoče ustavlja dvom, češ, da je za bloganje potrebno preveč pisanja. Kdor ocenjuje, da je za spletni uspeh potrebno pisati cele dneve, bo po spodnjem, mogoče obrnil ploščo.

Poglejmo:

Hubspot ugotavlja, da obstaja tudi na področju bloganja določen “turning point”, po katerem se obisk na spletni strani, začne obračati navzgor. Slika below:

.

Kako do boljše prodaje
Turning point blogovskega ustvarjanja.

 

.

Po tej raziskavi lahko podjetniki dobimo približno usmeritev proti kakšni številki naj “splezajo” naši blog zapisi, da bomo lahko pričakovali na spletni strani, nek obrat. Najprej v smislu povečanega obiska na spletni strani, nato pa v smislu povečanih konverzij sledi.

No, da bo zgornje delovalo, je potrebno upoštevati še nekaj drobnarij:

  • teh preljubih 52 blog zapisov mora biti poglobljenih in resnično dodana vrednost (drugače bi lahko teh 52 zapisov preprosto dali napisati študentki med poletnimi počitnicami). Poglobljen zapis ne pomeni vedno tudi, da je naš prispevek dolg kot jara kača (čeprav daljša besedila kotirajo bolje – prispevek o tem kako izboljšati prodajne rezultate iz spletne strani). Bolj pomembno je, da v prispevku z vsebino odgovarjamo na to kar obiskovalca zanima.
  • teh preljubih 52 zapisov mora biti zapisanih v smiselnem časovnem obdobju (nobena dodana vrednost ni, če jih naklopfate in objavite vseh 52 naenkrat, niti, če jih pišete celo svoje življenje). Dve do tri objave na teden bi pomenile približno pol leta ustvarjanja. Na grafu spodaj lahko vidite, da je najbolj optimalna dinamika objav ravno 2 do 3 na teden (za začetne spletne strani).
  • teh preljubih 52 blog zapisov mora biti zraven koristne vsebine, tudi SEO dobro optimiziranih. Ta tutorial za to kako priti na prvo stran Googla, sem objavil točno v ta namen.
  • sama spletna stran, na kateri bo objavljenih teh 52 vsebin, naj bo dobro strukturirana in promovirana. V pomoč temu si poglejte zapis Kako pospešiti prodajo.

Ista raziskava na temo bloganja, je objavljena tudi na strani Heidi Cohen, tukaj. Poučen graf (slika spodaj) kaže na to kakšna je najbolj optimalna “doza” bloganja, boste pa dodatne napotke za dobro bloganje našli tudi v zapisu za izobraževanje v spletnem marketingu z naslovom Koliko vsebine lahko skreirate za svoje spletne strani.

.

blogging
Najbolj optimalna frekvenca bloganja.

.

Sam na spletnih projektih (ko jih šele začenjam) poskušam držati dinamiko bloganja prva dva meseca, na vsaj eni vsebini na dan, po tem pa počasi preklapljam na eno na teden. No, so pa tudi projekti, kjer nove vsebine dodajam vsak dan.

Uspešno.

.

.