3 manj znani argumenti za [redno] izvajanje email marketinga

Po nekaterih marketinških raziskavah (vir 1: SmartInsights), se email marketing, med vsemi spletnimi kanali, uvršča na sam vrh učinkovitosti trženja na internetu, sicer pa tržniki, katerim je spletno marketinški kanal email trženja, “prva violina”, med glavne lastnosti učinkovitih email marketinških metod, uvrščajo skrb za redno izboljševanje stopnje odpiranja emailov (open rate), skrb za izboljševanje stopnje konverzije iz email trženja, skrb za boljšo uporabniško izkušnjo ter razvoj funkcionalnosti znotraj email marketing avtomatizacije, personalizacijo in skrb za ustrezen format prikazov email sporočil na (različnih) napravah prejemnikov.

OPOMBA: Iz spletne strani matijazajšek.com, sem pred leti, redno izvajal email marketinške kampanje več kot polnih 6 let. Ko sem se odločil, da najprej dokončam “delovanje” SEO kanala in svoj LInkedIN spletni kanal, sem izvajanje email marketinga na matijazajšek.com, ustavil. Zdaj razvijam in izvajam email marketing kanal na nekaterih mojih drugih spletnih straneh in pri nekaterih mojih poslovnih partnerjih.

V nadaljevanju so, spodaj, predstavljeni trije argumenti zakaj se vam splača redno izvajati email marketing…

Email marketing poveča dokončanje nakupa obiskovalcev, ki so opustili nakup, za 50%

Zapuščene nakupne kartice v online trgovinah (abandoned cards) so tisti deli spletnih trgovin, do katerih obiskovalci trgovine, že “naložijo” svoje izdelke v košarico, potem pa si (zaradi x različnih razlogov) premislijo in ne dokončajo svojega spletnega nakupa.

Po eni od zelo zanimivih marketinških študij, prispeva pošiljanje (ustreznih marketinških) email sporočil obiskovalcem, ki so zapustili nakupni proces, pred dokončanjem nakupa, kar k polovici vseh dokončanih nakupov.

Zapisano drugače: če spletna trgovina, svojim obiskovalcem, pošilja elektronska sporočila po emailu, se bo 50% obiskovalcev spletne trgovine izmed vseh tistih, ki so opustili nakup, odločilo za dokončanje nakupa.

Zraven zgornje opcije, da povečate število prodaj s pomočjo email marketinga, obstaja še dodatna pot, da povečate email marketing prodajo. To je, da poskrbite za večje število prejemnikov emailov.

Ena od najlažjih, najbolj učinkovitih in v bistvu zelo preprostih poti, za to, je, da, če je le mogoče, svoj produkt oz. storitev, ponudite za nekaj časa, svojim obiskovalcem, v testno, brezplačno uporabo. Na ta način obiskovalci spoznajo produkt, hkrati pa se zanj odločijo tisti, ki produkt dejansko potrebujejo.

Poglejte primer…

Primer zajemanja e naslovov na spletni strani ebonitete.si

zajemanje e naslovov ebonitete.si

Na spletni strani ebonitete.si, obiskovalcem, ki jih zanima bonitetno poročilo oz. bilanca stanja nekega podjetja (s katerim obiskovalci sodelujejo ali bodo sodelovali), v prvem delu vsebine ponujajo naročilo bonitetnega poročila. Za manj “prepričane” je v drugem koraku ponujeno brezplačno testiranje ebonitete.si.

Segmentiran email marketing poveča prodajo za 760%

Segmentiran email marketing je druga besedna zveza za izvajanje email marketinga za različne skupine vaših obiskovalcev (glede na njihove značilnosti oz. lastnosti, glede na fazo prodajnega lijaka, v katerem se, ob obisku vaše internetne strani, nahajajo, glede na specifiko vaših produktov oz. storitev, itd…)

Segmentacija obiskovalcev spletne strani je lahko zelo različna…

  • Glede na fazo prodajnega lijaka, v katerem se obiskovalci vaše internetne strani, nahajajo, lahko obiskovalce segmentirate na firbce in ostale zbiratelje informacij, primerjalce cen in zbiratelje ponudb, “dreamerje”, ki šele razmišljajo o tem, da bi (morda) nekoč v prihodnosti izbrali vaš produkt oz. storitev, odločene za nakup, itd…

    Bolj natančno kot imate ločene obiskovalce vaše internetne strani po zgornjih lastnostih, bolj natančno jim lahko “dozirate/pošiljate”, zanje primerna e sporočila.

    Glede na to, da je, po eni izmed marketinških raziskav (vir 2 – Cognitive SEO), na internetu kar 80% uporabnikov z namenom pridobiti inbformacije (slika spodaj), si poglejte v nadaljevanju kako lahko segmentirate “info search intent obiskovalce” vaše internetne strani:

V analizi ključnih besed, za katere imate namen pripravljati t.i. informativne spletne vsebine, podrobneje razdelajte info intente npr. na:

  • obiskovalce, ki zbirajo samo ideje (ti prebirajo vaše vsebine, ki ste jih sproducirali in optimizirali za ključne besede, kot so “ideje, slike, nasveti, trendi, primeri, zamisli, pregled, itd…”)
  • obiskovalce, ki jih zanimajo statistični podatki (ti prebirajo vaše vsebine, ki ste jih sproducirali in optimizirali za ključne besede, kot so “stats, podatki, trendi, zanimivosti v panogi, itd…”)
  • obiskovalce, ki jih zanimajo mnenja (ti prebirajo vaše vsebine, ki ste jih sproducirali in optimizirali za ključne besede, kot so “izkušnje, mnenje, drugo mnenje, kaj pravijo drugi, itd…”)

Bolj kot segmentirate svoje obiskovalce na internetnih straneh, bolj specifično targetirano email marketing kampanjo, lahko izvajate za njih. Posledično so rezultati natančneje segmentiranih email kampanj, višji.

Predpogoj za učinkovito, segmentirano pošiljanje emailov, je segmentirano zbiranje e naslovov.
Spodaj je prikazan primer:

Primer segmentiranega zbiranja e naslovov in kontaktov interesentov za storitve, kot so odkup terjatev, prodaja terjatev, itd.. [prvafina.si]

segmentirano zbiranje e naslovov prva fina

Na spletni strani prvafina.si je možnost prenosa dokumenta s katerim obiskovalci podajo naročilo za preverjanje kupcev, za katere se zanimajo za odkup terjatev, vezano izključno na ponudbo za odkup terjatev. Na ta način upravitelji spletne strani dobijo natančne elektronske naslove interesentov, ki se zanimajo za odkup terjatev. Pri kontaktiranju čez kontaktne možnosti, za segmentacijo klicev poskrbi, telefonski odzivnik.

Kako in kje zbirati segmentirane e naslove [primer Magus.si]

Kot rečeno že višje v poglavju o segmentaciji e naslovov, je pomembno, da e naslove za bodoče e kampanje zbirate tam, kjer se dejansko nahaja “targetirana” publika.

Na spodnjem primeru je predlog za zbiranje e naslovov, na spletni strani Magus.si, za obiskovalce, ki jih bremenijo bolečine v rami, v primerih, ko so te takšne, da sploh ne morejo dvigniti roke, prikazan na spodnji sliki. Na precej blogih se priložnost za t.i. lead magnet (preko katerega se zbirajo e naslovi) pojavi desno od avtomatsko generiranega kazala spletne vsebine.

Na spodnji sliki govori vsebina o bolečinah v rami, desno od kazala pa je prikazana priložnost za umestitev lead magneta:

zbiranje e naslovov magus.si

Personalizirana email kampanja poveča stopnjo odpiranja emailov [open rate] za 29%

Danes, največ tistih, ki redno izvaja email marketing kampanje, pod pojem “personalizacija email marketing kampanj” uvršča spletno rešitev, ki omogoča, da v svojih email sporočilih, pošiljatelj prejemnika sporočila nagovori z imenom in priimkom. Tako pesonalizirane email marketing kampanje povečajo stopnjo odpiranja e sporočil za 29%.

A dobro preberite spodnje…

Na presonalizacijo email marketing kampanj je priporočljivo pogledati še iz drugega konca (iz strani pošiljatelja). Po nekaterih marketinških študijah velja med malimi podjetniki, ki ne uspejo vzpostaviti tesnega odnosa s svojimi prejemniki e sporočil, pošiljanje emailov za do 890% manj učinkovito, če email sporočilo oddaja manjša spletna stran (brez razvitega brandinga in tesnega odnosa s sledilci) iz e naslova internetne strani, namesto iz osebnega e naslova (iz katerega sta razvidna ime in priimek pošiljatelja).

Primer:

Če ste lastnik manjše spletne strani oz. lastnik manj prepoznavne blagovne znamke spletne strani in pošiljate e sporočila iz generičnega naslova (npr. pisarna@seo-praktik.si), namesto iz naslova z imenom in priimkom (npr. matija.zajsek@seo-praktik.si), se bo za odpiranje vašega e sporočila odločilo 890% manj prejemnikov.

Personalizirana email kampanja je pojem za pošiljanje elektronskih sporočil preko e pošte obiskovalcem vaših internetnih strani, pri čemer v e sporočilu, omenite ime in/ali priimek obiskovalca . Takšne email kampanje povečajo stopnjo odpiranja e sporočil za 29%.

Ta zapis sodi v sklop mojih storitev svetovanj za posamezne spletno marketinške kanale, ki jih opravljam za izvajanje učinkovite prodaje preko interneta. Sestavni del email marketing svetovanj je najprej strateška in vsebinska zasnova email marketinga ter načrtovanje vsebin, v drugi fazi pa še tehnična implementacija, vključno z email marketing avtomatizacijo in snovanjem prodajnih lijakov za email marketing.

Dodatne informacije:

  • ne pozabite…. ena od zelo priljubljenih opcij za zbiranje e naslovov, za izvajanje email marketinških kampanj, so tudi t.i. pop up okna (katerih prikazovanje je mogoče poljubno nastavljati v povezavi s tem kako dolgo se obiskovalci nahajajo na speltni strani, itd…). Učinkovito je tudi zbiranje e naslovov, ki omogoča tistim, ki oddajo svoj elektronski naslov, dodaten popust v posamezni trgovini. Na spodnji sliki tak, dodaten, 5% popust omogoča spletna trgovina z oblačili Opsy.si:

email marketing opsy.si

Viri:
1 – Email marketing efficiency stats
2 – How To Identify & Best Optimize for User Search Intent. The Step by Step Guide