Kako zastavimo napad na več ključnih besed hkrati? – OFFSITE SEO TEČAJ 7/10

Tisti, ki redno spremljate moj blog in pa offsite SEO tečaj, ste v četrtem delu naleteli na spodnjo slikco (prva slika), preko katere sem pokazal, kako si ob vseh evidencah, vodim še eno “papirnato”, samo zato, da vidim koliko backlinkov sem nadrukal za točno določene besede, v enem mesecu.

SEO stroka vam bo različno povedala, da je čas, kdaj “primejo” backlinki zelo različen in odvisen od res enega kupa dejavnikov (težavnosti in dela konkurence, pogostosti dodajanja vsebin na spletni strani, kjer se nahaja backlink, popularnosti vsebine, vrste backlinka, itd….), hkrati pa offsite SEO rezultati pogosto pridejo zelo počasi, ker z našo spletno stranjo, napadamo samo eno ali dve besedi.

V tem postu zato pokažem malenkost izpopolnjeno tabelico, predvsem za tiste, ki vas zanima napad na več ključnih besed hkrati. Isto metodo uporabljamo tudi v naši ekipi, kjer delamo za več spletnih strani.

Prvo sliko že poznate (grda, a važno, da je razumljiva):

.

dvigovanje več ključnih besed hkrati

.

Druga slika (nič lepša, malenkost popiljena verzija zgornje lepotice), je naslikana spodaj:

.

evidenca ključnih besed
Tako kracam, ko se mi roka NE trese.

.

Razložim razlike med obema in uporabnost druge tabele, če nas zanima napad na več ključnih besed hkrati:

.

  • ker ima mesec cca. 30 dni in, ker se v teh 30 dneh v spletnem marketingu, zgodi res ogromno (najdem recimo manj težke ključne besede, najdem recimo bolj iskane ključne besede, zamenjam fokus iz informativnih v prodajne besede, spremenim fokus na sploh, glede na aktualno stanje na trgu (novoletni prazniki, božična darila, obveščanje o aktualnih mesečnih akcijah, ipd..) se po prvi tabeli osredotočenost, katere besede so mi sploh pomembne, da jih v nekem mesecu dvigujem, čisto zgubi
  • če po drugi strani (tabela 2) pomembne ključne besede zložim po kategorijah (recimo na novoletna darila: novoletni okraski, božični okraski, ideje za novo leto, poročna darila, izvirna darila,….), se mi usmerjenost in smer spletne strani ne spremeni, spremenijo pa se samo točno ciljane besede
  • skupino E npr. sestavljajo novoletni okraski,….. Znotraj te, bom v to kategorijo metal besede, povezane z novoletnimi okraski, na podlagi te evidence pa pravilno interno linkal na money site strani in pa tudi od drugod. Hint: na podporcu (čisto off topic od teme o novoletnih okraskih, naredim silo vsebin na ključne besede recimo skupine E in kljub temu, da je vsebina na njem čisto skregana z osnovno vsebino, s tem dvignem money site na to ključno besedo (vira in testa za to, javno, tukaj ne izdam – deluje pa, sem testiral tudi sam).
  • če imate recimo več spletnih strani (za seo agencije ali pa freelancerje, ki imamo več strank), uporabim isti sistem, samo, da se za črkami ne skrivajo kategorije tematik, ampak različne spletne strani

.

S tem, haloško enostavnim sistemom, delam z ekipo na enem projektu, kjer npr. dvigujemo čez 20 besed, hkrati:

.

Spodaj trenutni (24.11.2016) rezultati :

.

serpi
BTW: čez 80 % besed ima nad 1000 mesečnih iskanj. Slo trg.

.

In grafek na rast SEO vidnosti v obdobju enega meseca:

.

screenshot-www-serplab-co-uk-2016-11-24-13-03-42

.

Slika zgoraj v bistvu pove, da je spletna stran, po organski poti, v zadnjem mesecu iz povprečne pozicije okrog 25. mesta, napredovala proti povprečni poziciji okrog 12. mesta. Za več kot 20 besed hkrati.

.

Kaj potrebujete, da zasnujete podoben SEO napad?

.

Po točkah:

.

  • dobro analizo ključnih besed (katere cilj je ugotoviti: katere besede imajo visok volumen iskanj in katere besede niso pretežke, glede na konkurenco)
  • SEO pridnega in discipliniranega pisca (vljudno ponovno) prosim, če ne enačite vsakega blogerja z vsakim SEO piscem. Za zgornjo rast je bilo v mesecu nadrukanih 16 money site vsebin v povprečju od 1400 do 1600 besed (mešano opisi produktov plus blog zapisi)
  • blogerja brez SEO skills za pisanje podporcev (priporočam: Kako napisati SEO podporne članke v 10 minutah?)
  • final optimization; nekoga, ki vse te vsebine poveže in budno spremlja anchor razmerja linkov, dinamiko objav in tu in tam opozori, če je ekipa zaspala. Priporočam: Pomen evidentiranja povratnih povezav.

.

.