Kako pridobiti stranke z Keywordtool.io in KeywordShitter? (2. DEL VODNIKA)

Če sem v prvem delu pokazal ekstra simple način za pridobivanje novih kupcev z Google suggestions, predstavljam spodaj še ideji kako pridobiti stranke še z Keywordtool.io in KeywordShitter.

.

Keywordtool.io

.

Keywordtool.io je spet, “delno” free orodje, s katerim raziskujemo besede, ki jih potencialne stranke in kupci vtipkajo v različne iskalnike. Na podlagi teh, najdenih besed, pa nato, pripravljamo spletne vsebine, za katere želimo, da se našim potencialnim strankam in kupcem, tudi prikažejo.

V času tega zapisa, KeywordTool.io omogoča, da posebej pregledamo kaj vtipkajo spletni uporabniki, ki uporabljajo Google, YouTube, Bing, Amazon in Appstore.

Trg si lahko nastavimo na slovenski (če nastopamo recimo samo na slo trgu), sicer pa je v orodju še en kup drugih jezikov, če želite stranke najti še na drugih trgih.

.

kako pridobiti stranke

.

Brez logiranja nam orodje omogoča, da v prvo okence (na levi)  vtipkamo “širšo, generično” ključno besedo, v sredinskem oknu izberemo trg (za moj primer spodaj, sem izbral Google.si), v tretjem okencu pa sem izbral slovenski jezik (prikaže rezultate za tiste, ki uporabljajo slovenščino).

.

Primer kako pridobiti stranke za
npr. prodajalca pisarniškega pohištva

.

Recimo, da želim poiskati kupce za nakup pisarniškega pohištva (slika spodaj):

.

.

Po vnosu ključne besede, izbranem trgu in jeziku, kliknem na rdeči knof (na desni) in orodje mi izpiše besedne izraze, ki jih potencialne stranke za pisarniško pohištvo, vtipkajo v izbrano plarformo (v zgornjem primeru sem izbral Google.si).

Keyword Tool je našel 73 unikatnih besednih zvez za izbrano besedno zvezo pisarniško pohištvo:

.

.

Zdaj te besede s klikom na “Export all”, izvozim v tabelo

.

.

in že imam dela za dva ali tri mesece kreiranja vsebin na meni pomembne besedne zveze.

Seveda med vsemi besednimi zvezami ne bodo ravno vse zanimive za iskanje kupcev za vsakega prodajalca pohištva (npr. drsna vrata, sedežna garnitura, itd…), zato si tabelico v naslednjem koraku sortiram, po meni pomembnih ključnih besednih zvezah:

.

.

Na zgornji sliki so za moj primer, npr. zanimive besede, ki sem jih pobarval v rumeno.

Zdaj začnem s pripravo vsebin (priporočam Vodnik za onsite SEO).

.

Pri tem upoštevam naslednje:

.

 • na začetek seznama dam tiste ključne besedne zveze, ki so daljše (po možnosti od treh zlogov naprej). Razlog je v tem, da na krajše besedne zveze (enozložne in dvozložne…) ne bom rangiral visoko, tudi, če napišem zlato in najdaljšo vsebino na planetu. Ker je za rangiranje najtežjih besed pač potrebno vključiti še offsite SEO.
  Če torej ne bom rangiral na kratke besede, jih nima smisla pripravljati (vsaj ne na začetku in ne najprej), ker ne bom mogel preveriti kakovosti spisanih vsebin.

.

 • po drugi strani, si od pisanja vsebin na več besedne zveze (kljub majhnemu iskalnemu volumnu), lahko obetam uvrstitve na prvi strani Googla. Če več besedna zveza ne rangira na prvi strani Googla, sem upošteval premalo SEO smernic, hkrati pa ima konkurenca, preprosto povedano, bolj kakovostno vsebino na tisto besedno zvezo.

.

 • pred pripravo vsake naslednje vsebine na drugo, tretjo, itd…, naslednjo besedno zvezo, v incognito (ctrl+shift+N v Chrome iskalniku) preverim ali slučajno že ne rangiram na prvi strani Googla z mojo spletno stranjo. Če že rangiram, besedno zvezo preskočim in pripravljam vsebino na naslednjo besedno zvezo (s katero še ne rangiram na prvi strani Googla).

Pomembno: registracije in nakupa za orodje, ni potrebno opraviti, ker nas za iskanje strank, itak zanimajo bolj dolgorepe besedne zveze (z manj volumna), ki pa jih lahko še podaljšamo tako, da jih poknemo v Google suggestions (iz prvega dela vodnika).

.

KeywordShitter

.

To orodje je še bolj enostavno od prvega, zato, ker za to, da najdemo potencialne stranke, zadošča en klik.

.

Drugi primer:
pridobivanje strank za npr. prodajalca jedilnih servisov

.

Podobno kot v prvem primeru, je treba najprej tudi za tega prodajalca (jedilnih servisov), najprej najti priložnosti, na katere se nam/mu splača pripravljati spletne vsebine.

.

V največje okence spodaj, vtipkam jedilni servis in kliknem shit keywors:

.

.

V desetih sekundah dobim 66 besednih zvez, ki jih vtipkajo potencialni kupci jedilnih servisov:

.

.

Zdaj si te podatke spet potegnem na računalnik, zložim v tabelico, na vrh tabele pa prestavim tiste, ki izražajo nakupni namen. In spet začnem s pripravo SEO vsebin (priporočam: Konkreten primer vsebinskega marketinga za prodajo npr. jedilnih servisov).

Btw: na stran z mojimi vodniki sem dodal tudi koristna in uporabna orodja za spletni marketing. Med njimi boste našli tudi mojo SEO checklisto kot opomnik najpomembnejših točk in zaporedja,ki se ga je dobro držati pri SEO kreiranju spletnih vsebin.

.

*************

.

Če vas zanima še več informacij o tem kako pridobiti stranke, priporočam tudi ogled rubrike Pridobivanje povpraševanj (Lead generation). 100% sem, da boste v zapisih našli še kaj uporabnega zraven.

Kako vam konkurenca pomaga v 3 minutah do novih strank

Tisti, ki se ves čas ubadamo s tem kako do novih strank, sigurno pogledamo tudi proti idejam, ki prikazujejo kako hitro do novih kupcev.

Spodnja ideja vam bo ideje za pot do novih strank, navrgla v treh minutah.

Content marketingarjem se nam prej ali slej na pot postavi ovira, imenovana “kje najti inspiracijo za nove vsebine” in še posebej, “kje sploh najti nove besedne zveze”, ki jih naši potencialni kupci vtipkajo v Google.

En tak, čisto logičen preblisk je, da se s podobnim, ubada tudi naša konkurenca.

Nekatera je na spletu dalj časa. Druga caplja za nami.

Tista, ki nas prehiteva in, ki po možnosti tudi poskuša s content marketingom, je lahko super vir inspiracije tako za vsebine, kot tudi za iskanje ključnih besed, primernih sploh za naše vsebine (povezavico do dveh dodatnih metod za iskanje novih kupcev preko spleta, objavljam tudi na dnu te objave).

.

Kako hitro do novih strank pokažem na primeru

.

Recimo, da je naša dejavnost (oz. produkt) pomoč pri iskanju kupcev oz. svetovanje za boljšo prodajo in učinkovitejši marketing (s čim se ukvarjam tudi sam).

Pogledamo, kdo na slovenskem spletu se s tem ukvarja.

In, jasno, takoj najdemo mojstra slovenskega marketinga g. Aleša Lisaca in njegov, bržčas večini marketingarjev in prodajalcev v Sloveniji, poznan Alešev blog s prodajnimi in marketinškimi nasveti in izkušnjami.

Now do this:

 • na polovico monitorja si prilepite konkurenčni blog (vsebine), na drugo polovico monitorja pa naš “Gedore” za iskanje ključnih besed – Googlov Keyword research tool

.

kako hitro do novih strank
Na levi competition, na desni keyword planner.

.

 • Zdaj začnite brati.

3 minute, nič podrobno, samo na hitro.

V bistvu ne berite, ampak preletite vsebine z namenom, da v njih najdete zanimive besede v povezavi z vašo branžo.

Vse besede, ki so približno zanimive, vtaknite v mlinček na desni.

Poglejte kakšno omako sem nabirmal v treh, ne polnih minutah:

.

3 minute, 49 besed.

.

 • Zdaj kliknete mlinček kuhaj (Get ideas):
Unnamed image (9)

.

 • In Google vam vrne rezultate mesečnih iskanj za vsako izmed besed (za piko na i pa doda še sorodna in podobna iskanja):
  .
Unnamed image (10)

.

 • Zdaj si tole tovarišico samo potegnite v excel, sortirajte po besedah od največ do najmanj iskanj in “voila”, dela bo, da glava peče.

.

Now you

.

Kakšna je vaša branža?

Recimo, da je to frizerski salon. In, da vas zanima kako hitro do novih strank za frizerski salon.

Poiščite spletne strani frizerjev, ki tudi blogajo. Like this:

.

frizerstvo blog
Kako hitro do novih strank za frizerske salone.

In nato, preprosto po zgornjem postopku, ponovite vajo.

Dela vam ne bi smelo zmanjkati :).

Uspešno.

p.s. kot obljubljeno zgoraj, tukaj še povezavica do dodatnih dveh metodic kako hitro do novih strank. Za tiste, ki ste jo morda spregledali.

.

.

.

.