marketinško svetovanje
Naše malo, družinsko podjetjece, je dobilo ime po deklici z imenom Nubia. Nubia je rimska sužnja, ki je v času vulkanskega izbruha v Pompejih, pomagala svojim petim prijateljem (njenim nekdanjim lastnikom), da so našli izgubljene starše. Zgodba o Pompejih in Nubii  se nas je dotaknila poleti 2016. V ozadju Neapelj, Pompeji in Vezuv.

 

 

 

Polnih 5 let uživam v raziskovanju spletnega marketinga in ponujam marketinško svetovanje in storitve za top prodajne rezultate

.

ME ZANIMA

 

 

..Kako se naj opišem?

Nisem nič posebnega, z družino živim v Majšperku sredi Haloz, imam dva otroka, ženo, nobenega psa (dokler me otroci ne prepričajo drugače) in nekaj računalnikov.

Ne ukvarjam se z nobeno raketno znanostjo in ne trdim, da obvladam vse kar na spletu obstaja.

Je pa res, da to kar pa počnem, delam rad.

Rad imam internet, še posebej pa uživam v posredovanju mojih marketinških spoznanj, drugim.

Več…

10525769_10203551525447455_7004487150465015852_n
After work
Moja poslovna pot se je takoj po študiju začela z mrežnim marketingom. In je trajala kar lep čas.
Ker so me na eni spletni strani, kjer sem najine dosežke z ženo, opisal, prepogosto zasule raznorazne podobne ponudbe, dosežkov iz tistih časov, več ne napišem.
Povem samo, da so tisti časi bili lepi.
In, da sem se iz tistega obdobja o marketingu in prodaji, ogromno naučil.
Precej tudi o tem, kako delati z ljudmi.
Po mrežnem marketingu me je pot vodila v nekaj “klasičnih” služb.
Bil sem vodja prodaje za takratni prekrasni slovenski traktor (ki ga je razvijala Sava) za evropske trge, po tem pa še vodja prodaje in marketinga v pohištveni branži.
Nato sem spet ubral samostojno pot. Ki traja še zdaj.
Več let že samostojno tržim preko interneta, čez različne spletne strani, tudi sam. Postavil in vodil sem marketing in prodajo za lead generation spletne strani, sem affiliate marketingaš in vodim, upravljam ali pomagam pri marketinških strategijah, za ogromno spletnih strani.
Trenutno imam preko spleta postavljenih več lastnih spletnih projektov, ki vsak po svoje, na koncu meseca, v žep, dodajo svoje.
Bolj kot to, mi je pomembno, da se učim.
Da testiram kaj v spletnem marketingu deluje, da opazujem kaj in kako tržijo drugi in, da s svojimi spletnimi znanji in predvsem izkušnjami, napredujem.
Zelo preprosto zapisano, se počutim “močnega” predvsem v content marketinguspletni optimizaciji (SEO), gradnji povratnih povezav (offsite SEO), postavljanju marketišnkih načrtov in strategij, srednje močnega pa v plačljivih marketinških kampanjah (PPC) in emailingu.
Zadnje čase precej delam tudi kot svetovalec za marketing pri operativnem vodenju večjih marketinških in prodajnih skupin ter vodim pripravo marketinških strategij.
Na socialnih omrežjih (Facebook, LinkedIn, Google +), sem zraven.
Niso pa to zdaleč ne, neki presežki, da bi se z njimi lahko hvalil.
Čeprav socialnih omrežij ne zanemarjam, verjamem v vsebino.
In v super enostavno in uporabno zapisovanje informacij, ki nekomu koristijo.
Če nekomu tvoje delo koristi, ostaneš v spominu.
Drugače pa je itak že vse na spletu, daleč preveč “information overload”.

.

.

Izzivi, ki me najbolj zanimajo:

.

AMBICIOZNE SPLETNE STRANI, KI IŠČEJO MARKETINŠKO SVETOVANJE ZA KONSTANTNO RAST 
(ne, da končamo sodelovanje, ko dobijo dovolj kontaktov ali, ko dosežemo prodajne cilje).

PROJEKTI, PRI KATERIH LAHKO NAJDEMO OBLIKO SODELOVANJA TUDI PO DOSEŽENIH CILJIH (share revenue, provizija,…).

LASTNIKI INTERNETNIH STRANI, KI PUSTIJO, DA NAREDIM TAKO KOT VEM, DA JE PRAV.

.

.

.

Marketinško svetovanje in storitve za katerimi 100% stojim:

TUKAJ

100% garancija pomeni, da me lahko, brez kakršnegakoli pojasnila, odslovite katerikoli mesec sodelovanja

.

.

Delovni prostori v Halozah in na Dravskem polju

..

marketing spletne trgovine pisarna
Moj pisarniški kotiček – prazen. Levi del pisarne je simbolično bel (za white hat delo), črni, desni in v kotu je za black hat poskuse. In večinoma sameva.
marketing svetovanje
Moja pisarna z mano v akciji.
svetovalec za marketing
Moj prijatelj iz sosednje vasi; glavna podpora, ko se strani podrejo in, ko je treba razviti kakšno novo funkcionalnost.

.

Marketinško svetovanje opravljam ob delovnikih med 8.00 in 17.00 (oz. po dogovoru).
Pred sodelovanjem, iz moje strani, sestanek v živo, ni potreben.

.

.

.

Nekateri spletni projekti (reference), ki jih razkrijem:

.

mizarstvo.si
Spletno mesto najboljših slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev (delo je obsegalo pripravo marketinške strategije, marketinško svetovanje in operativno vodenje projekta).

vgradne omare
Specializirana spletna stran za prodajo vgradnih omar po meri.

otroške sobe
Specializirana spletna stran za prodajo otroških in mladinskih sob po naročilu.

spalnice
Specializirana spletna stran za prodajo spalnic po meri.

.

in še:

.

skupaj z nekaterimi mojimi mentoriranci in poslovnimi partnerji širim in gradim zasebno blogovsko skupnost
pomagam partnerjem na affiliate programih
razvijam unikaten slovenski strukturni sistem za mreženje preko interneta

vse ostale spletne projekte in niše izdam partnerjem, s katerimi sodelujem

.

.Svetovalec za marketing sem bil ali svetujem še:Screenshot 2015-06-03 at 12.53.14

in drugim
(Lip Pohištvo, Lesarstvo Žaže, PPM pisarniško pohištvo, Mizarstvo Martič, Lamarc d.o.o., Mizarstvo Vetrih, MALL s.p., Šenles d.o.o., Homont d.o.o.,…)

Izjave strank za moje marketinško svetovanje oz. sodelovanje

.

Z Matijo sodelujemo na področju spletnega nastopa z našimi team building programi. Odločili smo se za več mesečno marketinško svetovanje, slednje pa najprej sklenili z dogovorom za onsite SEO izboljšave na naši strani, nato pa še offsite SEO za boljše uvrstitve naših spletnih strani na Googlu. Rezultati govorijo sami zase. 

.
.

Z Matijo sodelujeva pri prodaji otroških sob, izdelanih po naročilu. Njegov del je skrb za pridobivanje novih povpraševanj, moj del pa svetovanje pri njihovi prodaji. Potrjujem odlično navezo in sodelovanje, vsem, ki pa razmišljate o bolj resnem pristopu k spletu, pa priporočam, da se ga tako tudi lotite. Ne imejte “samo spletne strani”, ampak si z njo postavite cilje. Potem pa pridno k njihovim uresničevanjem.

lidija bezjak

Lidija Bezjak, svetovalka pri prodaji otroških sob po naročilu

..

.

Odločila sem se pisati blog…kar tako. Pobrskala sem po spletu, prvi zadetek je bil svetovalec za marketing – Matija Zajšek. Po prvem kontaktu nisem veliko pričakovala, a me je pozitivno presenetil. Spretno in potrpežljivo me je popeljal v skrivnosti bloganja, pisanja SEO člankov in še kaj. Marsikaj sedaj še ne razumem, a, ko sem začela sodelovati z Matijo, nisem vedela popolnoma nič. Kljub mojemu neznanju mi je prijazno razložil, kaj naj bi pisec bloga znal za uspešno delo, včasih pa me je moral učiti tudi osnove računalništva. Hvaležna sem mu za vso podporo in čas, ki mi ga je namenil, saj mi je dal upanje, da bo moj blog nekoč tako uspešen kot njegov.

Karmen Valant, glavna blogerka za spletno stran Omega3.si

Z Matijo sodelujemo tretje leto zapored.
Je svetovalec za marketing in odgovoren za  pridobivanje kupcev preko interneta, vmes je še prodaja, mi smo pa izvajalec. Ni kaj razglabljati preveč – če se nam ne bi obneslo, ne bi več sodelovali. Tako pa… gremo naprej.
plimont
Plimont d.o.o.

.

.

Matija Zajšek has been marketing consultant and led the PoLabs team members in the process of producing SEO optimized contents on the PoLabs homepage. Specialized posts have been created in order to target selected keywords. Good spirit in communication and high pace resulted in continuous improvement of the homepage’s SEO metrics.

.
polabs

Matija je eden izmed tistih ljudi, ki ima odgovore praktično na vsa vprašanja in najboljše pri tem je to, da ne gre za nikakršno teoretiziranje, ampak za izkušnje, ki izvirajo iz prakse. To je neprecenljivo! Nobenega leporečja, ampak samo odkrite (in včasih boleče) informacije iz prve roke, ki vam lahko pomagajo do boljšega spletnega nastopa. Zakaj lahko? Zato, ker je za uspeh treba delat. Nasvete lahko kupiš, volje pa ne.

.

lenagregorcic
Lena Gregorčič – lastnica vodilnega slovenskega, specializiranega bloga o zdravi hrani za pse.

.

.

Če kdo, potem Matija, zanesljivo ve, kaj na spletu ne deluje :). Ne poznam človeka, ki bi na spletu napisal toliko vsebin in pretestiral spletnih metod, na koncu pa z levo roko vse vrgel v koš, ker je preprosto prišel do zaključka, da ne delujejo. Marketinško svetovanje in sodelovanje toplo priporočam vsem, ki nimate časa z ugibanjem kaj in kako, da boste na spletu sploh zraven. Dva, tri, pet mesecev konkretnega znanja in dobesedno s prstom pokazanega, kako delati, je preprosto nič, v primerjavi z leti, ki jih je treba vložiti, če se spleta učimo sami.

jernej

Jernej Brenholc – plesni učitelj

Bom kratek: Z Matijo sodelujeva na njegovem srednje velikem spletnem projektu že dlje časa. On skrbi za marketing in pridobivanje povpraševanj preko interneta, jaz pa za to, da se ta pretvorijo v realizirano prodajo. Najin odnos “laufa”. Ne vem točno sicer, kaj počne, počne pa vrhunsko.

Screenshot-2015-10-05-at-11.00.30Rado Trobina – notranji opremljevalec

.

Od prvega dne naprej, smo pohiteli s pridobivanjem obiska in izboljševanjem pozicije naše spletne strani v iskalnikih. Odločili smo se za 30 dnevno svetovanje in reči moram, da je 30 dni  definitivno premalo, da uspemo ujeti vse korake, ki so potrebni za spletno rast. Odziv je hiter, komunikacija sproščena in navodila dana na enostaven in razumljiv način.

Unnamed image (8)Vesna Kolevski, Medisanus d.o.o.

Ko gre za izboljševanje rezultatov prodaje iz spleta, je po svetu in v Sloveniji, vsak po svoje guru. Nič kolikokrat smo že sodelovali s podjetji, ki ponujajo izboljšanje spletnega nastopa, a vedno znova smo ob najemu pomoči, ugotovili, da sploh ne vemo kaj naši naročniki počnejo. Pri Matiji je drugače. Od prvega trenutka naprej je svetovalec za marketing, ki deli vse delujoče metode, konstruktivno opozarja na napake in razloži predlagane izboljšave. Definitivno priporočam za podjetja, ki želijo znanja iz spletnega nastopa, pospraviti v svojo hišo.

Unnamed image (7)Alenka Dobravec, Kristal Bohinj d.o.o.

Članki, ki jih priporočam:

Povečanje prodaje preko interneta – inhouse ali outsourcing
Koliko časa traja, da pridemo z blogom do večjega obiska?
Kako priti na prvo stran Googla – tutorial, ki ga boste vikali
Kako pospešiti prodajo – primer iz prakse
Kako do več kupcev – postopek kako preverimo kako napreduje naša spletna stran na točno določeno besedo
Kako izboljšati poslovanje podjetja – poskus “storytellinga”
10 “must have” elementov prodajne spletne strani
Kako začeti z internetno prodajo
Kako upravljati s strankami in sledmi iz interneta?